Ким Чен Ун: Приятелството между Пекин и Пхенян укрепва

Севернокорейският лидер и Си Дзипин си размениха послания
11 юли 2021 18:13, Нели Христова
14
Ким Чен Ун: Приятелството между Пекин и Пхенян укрепва
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Дзинпин и севернокорейският му колега Ким Чен Ун си размениха послания, обещаващи засилване на сътрудничеството, предадоха Ройтерс и Йонхап.

Повод за това стана 60-ата годишнина от подписването на договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Пекин и Пхенян през 1961 година.

В посланието си до Си, Ким Чен Ун подчертава, че сътрудничеството е жизненоважно пред лицето на враждебните чужди сили. Той определя международната ситуация през последните години като безпрецедентно сложна, но отбелязва, че въпреки това доверието и приятелството между Пекин и Пхенян укрепват с всеки изминал ден.

От своя страна китайският президент обещава да изведе сътрудничеството между двете страни на ново равнище. Светът преминава бързи и значителни промени, невиждани от 100 години насам, подчертава от своя страна Си Дзинпин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Румен до ББ...йод...ти като си го получил...си оставащ страхлив нагаждач,зависим,платен...без ценности...без Бог...като имаш евраци и коли,едене и пиене...да не си безсмъртен...ограбените ще доидат за теб,гладните ще те ограбим...както правите вие с животите ни...това не е игра...въпрос на оцеляване е ..йода ...които си получил не те прави умен...гладен човек и силна вода...немате офшорки с които да ги спрете бре...йод-гроб манипулаторче...в селски клюкарки се превърнахте бре...
12
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
позор...Си...и Тръмп си стискаха ръцете с това недоразумение...върховни убици са...осъзнавам го и поемем риска...ще помоля г-н Си да погледнекак живеят 30 милиона северно-корейски...в какво е превърнал тези човешки същества...фашизъм по-китайски в 21 век...само толкова ли можете г-н Си...няма да могат да излетят дори...не работите за Свободата и Щастието на децата си...клишета...минало,зависимости,его...САЩ не са враг на никого,отказват съучастия в престъпления
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е техен проблем.Халал да им е и на двамата голямата любов.
10
1
 
2
 
! Отговори
Румен до ББ преди 2 години
Драги,дали си получавал достатъчно йод като дете? Сигурен съм че не си.
9
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
корейците от севера...превзели бахамите...почиващи бре...китйците ги финансирали...елате на себе си...погледнете децата си и внуците си в очите...попитайте ги как иска да живеят...в какъв Свят,не им налагайте болестите си...не сте богове...Народите ви заслужават да живеят добре и справедливо...останалото е фашизъм!Бог да пази САЩ!милиардите ограбени ви подкрепяме!!!или да го закрием!!!щом искат китайците...ок!!!
8
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
имат минути...преди превръщането им в черна дупка...и рекетират САЩ...заплахи...с съветски ракети...няма да могат да излетят дори...злоупотребяват с търпението и човеколюбието на САЩ...жертвата ще е 30 милионният народ на корея......и китай в опит да спечели...нищо не печели,жертва бедните корейци като финансира и поддържа режима в корея...корея ...заплаха за САЩ?...бедни...скоро доказателства за убиаствата на китай през вируса...и децата ви го обитават,убивате децата си за...власт..
7
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анониментръмп е престъпник и не е американец,мафиот финансиран от путин,насърчил убийствата на невинни американски срлужители в Конгреса на САЩ...всеки жив...нормален...с топки...може да го провери и види в мрежата...само тръмп по нареждане на путин и китай...стисна ръката на това престъпниче в корея...това е нелепо!!!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББ- Ако си същия ББ който громеше Тръмп че наричал вируса китайски, от къде ти тази наглост сега? Не подържаше ли сегашния президент Joseph Stollen - Biden, чиято фамилия няма проблеми с Китай, а дори захлебва от там?
5
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха приятелството е хубаво нещо,ако е чистоплътно и човеколюбива...да попитам китайският другар ...кой ви упълномощи да се разпореждате с животите на милиарди невинни...за власт...защо убивате милиарди невинни през вируса създаден от вас...децата ви ще обитават...коч.н.та която строите...децата ви и внуците ви...къде са на хитлер,сталин,хурошчов...егоист-луди,продаващи животите на децата си
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другаря Си е много умен................да е жив и здрав!!
3
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Китайците са много на далавера от С.Корея и имат интерес да се запази статуквото,защото запазват монопол над полезните изкопаеми там.Концерните в Ю.Корея скърцат със зъби,че нямат достъп до тях заради санкциите.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път изписвате името на китайския лидер Си Дзипин, а правилното е Си ДзиНпин !
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава и ние да се сдобрим с македонците и да си нацвъкаме паметници като в Скопие на всеки метър. Да си присвоим световната история и да кацнем на Марс.