Самолет се разби в Татарстан, 16 души загинаха

В него са се возили парашутисти
10 окт 2021 12:10, Александър Попов
16
Самолет се разби в Татарстан, 16 души загинаха
Снимка: БГНЕС,архив

Самолет L-410, собственост на аероклуб, се разби в град Мензелинск в Татарстан, съобщиха информационните агенции.

На борда на самолета е имало 23-ма души, от които 21 са били парашутисти. Самолетът е излетял от авиобазата в 09:00 часа и почти веднага връзката с него е била прекъсната. Няколко минути по-късно е подаден сигнал, че самолетът е паднал и спасителни екипи са се отправили незабавно към мястото на инцидента.

Спасителите са успели да извадят живи 7 човека и телата на други 16.

Самолетът L-410 е чешки самолет с два двигателя, който може да вози на борда до 19 пътници. Предполага се, че причината за инцидента е претоварване, тъй като е превишен броят на пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
И разбира се филтрите на днес филтрират названието на държавата Булгари-стан... Липса на уважение към една държава съществувала векове наред и превърната в обидна дума заради липсата на познание по история и отхвъпляне на общият произход на всички хомосапиенс по света. Нормално за първобитният разум на който се осланяме хората наречен - мозък. Кутийка можеща да осмисли света само през призмата на илюзията за обект и субект. Знание основано на теорията за глупостта.
12
0
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Интересен факт е че до 1922 година Татарстан се казва ***. Има една книга наречена Нации създадени от петте сина на Шем интересно четиво. Иначе казано днешен Татарстан е древната Воложка България. И до ден днешен част от местното население счита себе си за българско. Поради липсата на познание за историята Македонците наричат българите татари, а те на своя не осъзнавайки собствените си корени се обиждат не осъзнавайки че татарите са едно от племената обитавали Воложка България.
11
1
 
1
 
! Отговори
Да уточним преди 2 години
L-410 се произвежда от 70-те години, разработен в 60-те. И е направен за замяна на Ан-2. Преди няколко години чехите продадоха производството на руснаците и се га те го произвеждат и в Русия. Новите модификации не са толкоз лоши, но този дето е паднал сигурно ми е набор.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости! Това Татарстан къде е ? В Казахстан ли, или Узбекистан?
9
3
 
9
 
! Отговори
Антон, Враца преди 2 години
След черния Август и Септември в Русия са на път да изживеят и черен Октомври. Очевидно има системни пропуски в техническата поддръжка и обучението на летния състав.
8
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕЩАТА СЕ АМОРТИЗИРАТ И НЕМОЖЕ ВЕЧНО ДА СЕ ПОЛЗВАТ! И АЗ АКО СЪМ СОБСТВЕНИК НА САМОЛЕТ ЩЕ ГО НАСИЛВАМ ДОКАТО НЕ ПУКЯСА НАПЪЛНО, АМА МОЖЕ И АЗ ДА ПУКЯСАМ АКО СЪМ НА БОРДА МУ ДОКАТО ГО НАСИЛВАМ ДО ПОСЛЕДНО! 50 ГОДИНИ САМОЛЕТ СЕ ПРЕДАВА ЗА СКРАП, А НЕ СЕ ПРЕПРОДАВА ЕВТИНО НА НЯКОЙ ДРУГ, ТА ТОЙ ДА ПАДНЕ С НЕГО!
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога чехите започнаха да правят самолети.
6
1
 
11
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ами не е претоварване. Дори и при превишен капацитет този тип самолети имат сериозен запас.
5
5
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
L-410 не е Руски самолет. Провери си опорките. Аман от кухи миди,
4
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Казали са си: "Авось въйлетим..." с четири допълнителни го *** на борда. Има такива понятия като допустим товар, пределна центровка и т.н., срещу които не се рита.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли седмица без да е паднало безаналогово хвърчило?!Не е лесно да си *** и г.лупав и да се превазнасяш над цивилизованите народи!
2
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖАТ, ЧЕ Е ПРЕТОВАРВАНЕ! НАРИЧА СЕ ПРЕРАБОТВАНЕ! САМОЛЕТА БИЛ НА 50 ГОДИНИ И ОТДАВНА Е ТРЯБВАЛО ДА Е В ПЕНСИЯ
1
1
 
12
 
! Отговори
Борислав Пенчев преди 2 години
почивайте в мир