Недостиг на газ очакват във Великобритания през зимата

Не е ясно дали е възможно да има режим на тока
4 окт 2022 08:48, Елка Василева
17
Недостиг на газ очакват във Великобритания през зимата
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания е изправена пред значителен риск от недостиг на газ тази зима, което може да повлияе на доставките на електричество, смятат от енергийния регулатор "Ofgem".

Още по темата
От "Ofgem" заявиха, че заради войната на Русия в Украйна има вероятност в Обединеното кралство "да възникне извънредна ситуация с доставките на газ". Това би довело до намаляване на доставките за електроцентрали, които използват газ за генериране на електроенергия в страната, предаде БНР.

Газовите електроцентрали генерират между 40 и 60 процента от електроенергията във Великобритания. Фирмите са изложени на риск да изчерпят парите си поради огромните такси, които плащат, ако не могат да доставят електричество.

Не е ясно дали кризата може да доведе до прекъсване на електрозахранването или да се наложи режим на тока през зимата. По време на нейната кампания в надпреварата за лидер на консерваторите и премиер на страната Лиз Тръс изключи въвеждането на режим.

В коментар  по този повод от "Ofgem" заявиха, че тази зима крие много повече предизвикателства от предишните заради прекъсването на руските доставки на газ за Европа, но Великобритания е в добра позиция, защото има твърде малко пряк внос от Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Майката им *** на англичаните. Да ни върнат златото в резерв, което са ни взели през 90 години. А тези българи, които са го позволили . Те знаят кои са, ще бъдат поставени на кладата, само да се върнат тук на почивка, или за нещо друго. Да, запада и тази демокрация не донесе нищо хубаво за България. Тук почнахме да крадем поголовно, вместо да произвеждаме и да се развиваме. Но доброто винаги побеждава злото, така че съм оптимист. Да бъде!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И не само на газ. И не само във Великобритания.
14
1
 
12
 
! Отговори
ром преди 1 година
пък аз съм си приготвил гуми за две зими и ми дреме за англия
13
0
 
14
 
! Отговори
gg преди 1 година
Интересно, при положение, че Великобритания не купува газ от Русия, а си я добива в Северно море.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко зависи от температурите тази зима,ако е мека - добре, ако не е ...........
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама олигарси. Лондон. Спят на улицата. Единият казва. Замразени банкови сметки, няма пари в кеш. А ти. Ами вчера сутринта забравих да спра газа и отидох на работа. Леле, пожар ли. Нее, банката продаде апартамента, за да плати сметката
10
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Таняб/7"Не знам що се отказват от АЕЦ" - щот им беше скъпо да построят нови АЕЦ-И.
9
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Русия не е прекъсвала доставките. Западът не искаше руска газ. Отделно, някои се надяваха че островът ще се оправи без внос на газ. Явно са си правили сметките по демократически - с лозунги и купонни системи.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега пак Русия виновна. Колко газ са внасяли изнгилизите от Русия? Нямат ли си други доставчици, че от лошата руска газ внасяли и те.
7
2
 
24
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Не знам що се отказват от АЕЦ. По-евтина енергия не съществува.
6
1
 
21
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Да са опрааат, нема ги мисля
5
1
 
38
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Без евтини вносни ресурси и ниско заплатен труд от наемниците от Изтока - бързо изчезва митът за богатия и преуспял Запад. Ако Демокрацията е процъфтявала от експлоатацията - кое й е толкова демократичното?
4
5
 
23
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Англичаните не ги мислете. И те не ни мислят нас. Карат си Бентли-тата вечери от по 2000 човека балове, пиршества, имат ток за зимата няма страшно. Те владеят и 1/5 от земята имат "бивши" колонии които ги хранят също. На няколко континента са им паричните знаци. Имат ток ;) И къщи за по 1-60 милиона паунда ...ще изкарат зимата..!
3
1
 
31
 
! Отговори
Пен преди 1 година
Е , щом внасят малко газ ,защо да има режим на тока ? Или просто да подготвят хората ,че ще става по-зле ? Или медиите подготвят нас ?
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв недостиг, нали американски танкери са налазили Европа? А и англичаните газ от Русия не купуват. Къде им изчезна газта?
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перки за ток нямат ли си достатъчно? Ако нямат, значи трябва на всеки инглиш да му се монтира перка на главата, така тока винаги ще е с него.