"Таймс": България ще помага на Сунак да спре нелегалната имиграция

Над 1 млн. бежанци се готвят да напуснат Турция тази година
Обновена: 4 юни 2023 14:40 | 1 юни 2023 21:08, Елка Василева
28
"Таймс": България ще помага на Сунак да спре нелегалната имиграция
Снимка: архив, БГНЕС

България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция - под това заглавие вестник „Таймс“ информира за подготвяно ново сътрудничество между Лондон и София за справяне с трафикантите на хора.

Великобритания се насочва към България и Турция в усилията си да се справи с кризата с малките лодки през Ламанша, като Риши Сунак ще призове в Молдова европейските лидери на срещата на Европейската политическа общност да превърнат нелегалната имиграция в свой основен приоритет, пише „Таймс“, цитиран от кореспондента на БНР.

Повече от 1 000 000 сирийски и афганистански бежанци обмислят да напуснат Турция тази година след земетресението през февруари и възобновяването на депортирането в Афганистан, според министерството на вътрешните работи. Очаква се повечето от тях да се опитат да пътуват до Западна Европа, включително Великобритания.

Граничните сили също са получили доказателства, че Турция се е превърнала в основен център за производство на лодки, използвани от трафиканти на хора, превозващи мигранти през Ламанша, съобщава “Таймс“. До момента тези лодки са се произвеждали основно в Китай.

Сунак ще обяви в Кишинев ново партньорство с България за засилване на обмена на разузнавателна информация между Националната агенция срещу престъпността и българската полиция за организираните престъпни групи, които прехвърлят контрабандно оборудване за лодки и хора през границата.

Вестникът отбелязва, че България се превърна в ключов пункт за влизане в ЕС както за банди, докарващи лодки и двигатели от Турция, така и за мигранти след мерките срещу преминаването на Егейско море в Гърция. От "Даунинг стрийт" заявиха, че новото споразумение ще помогне на България да "унищожи бизнес модела" на престъпниците.

“Таймс“ посочва, че българската гранична полиция е предотвратила 11 000 нелегални влизания през границата с Турция от януари насам, което е с 40% повече спрямо същия период на миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Картината е ясна за напред. Европа трябва да се опаше със 5 метрови бетонни стени и автоматични картечници през 300 метра. Ясно е че Европа стана най богатата и уредена част на света и всички азиатски, афринска и арабски скакалции ще искат да дойдат тук. За жалост неискат да ходят руския благодат....
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С какво ще му помага на тоз ром?? Роми не щем!
24
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Тези какви са точно? Нали не са в Европейския съюз? Да се оправят! А то какво нашите гъ.зо.лиз.ци пак в услуга. Не сме държава а територия и който не го осъзнава си заслужава съдбата на роб.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те без нас няма да могат да се справят. Ние сме скритата сила на светът
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Британците сами могат да си помогнат като ги връщат по родните им държави. Любопитното е защо не го правят.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Мухаха Бобре, че минава лесно, иначе трябва да останат тук в България.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тземците искат в Западна Европа и при Сунак трябва да им осигурим зелен коридор на запад.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия не могат да си опазят Ламанша, чий ще го дирят тук? Сунак да си вземе братовчедите ос Столипинова, като ще помага.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Aйge нeмa нyжga...
17
1
 
6
 
! Отговори
Надблюдател преди 10 месеца
Че какво са 11 000 емигранти ,бе? Че това е смешна цифра! Само във Виена са отчели 80 000 мигранти, на които на въпрос , откъде са дошли, отговарят .през България! И това беше преди месеци! А през това време, Деменджиев ще гони Пепи Еврото, че и той да закачи нещо! Как еше..."Бях точен с парите"! По-големи некадърници от хрантулниците на Радев, не са докопвали властта! И то, без избори!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страхотен виц честитоооо Сунак ощее 60 милиона суначета а ти додат аахаах
15
1
 
13
 
! Отговори
Мухаха преди 10 месеца
Таймс посочва, че българската гранична полиция е предотвратила 11 000 нелегални влизания през границата с Турция от януари насам Ахахахаха. Таймс да дойде да види как "залавяме" мигранти ЕЖЕДНЕВНО. Я в София... около Пловдив... край Русе... Че полицаи ли не ги возеха ... че футболисти ли,украинци,сърби.В камиони ли.. коли.. бусове... линейки... тирове... Ришко Сунайка може да сключи договор България да бъде обявена за ОФИЦИАЛЕН ПРЕВОЗВАЧ на мигрантите от Африка и Азия. ЗА ДРУГО НЕ СТАВАМЕ....
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а той няма ли да го депортираме като самият той е мигрант
13
1
 
4
 
! Отговори
Борат преди 10 месеца
Естествено! Ние имаме богата история в подпомагането на такива като него.Като начало - ще му платим тока, но ще му вдигнем електромера на 4 метра височина - за всеки случай!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Deep world state са международен синджир черва от богаташи, които имат шанс да ни вкарат в 1984 без проблем. Славяните като по-непокорни и умни просто ни ликвидират. Предпочитат се ала индийци от нисшите касти, на които им се скъсява живота до 60г възраст, махат им се яйчниците след 3-то дете за да бачкат във фабриките без цикъл горе долу на 25 г възраст.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъстът на Сунак освен, че е милиардер, притежава една от най-перспективните софтуерни компании и се говори, че ще инвестира във фабрика за микрочипове в САЩ. Страх ме е, че ни готвят за територия населена с ненужни емигранти.
10
4
 
13
 
! Отговори
Д-р Менгеме преди 10 месеца
Кирчо става за гадже на Сунак! Ще си отиват!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верно? А Индийчето,ще прекрати ли оръжието за Украйна? Да видим резултата първо ние,а после той!-:))) Много *** са налазили явно Англосаксонците!-:))
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Или Шенген или пускаме мигрантите. Толкоз е просто, само де да имахме политици, а не гмеш.
7
2
 
11
 
! Отговори
XИЧО преди 10 месеца
Трябва да спрем изтичането на мозъци от Столипиново и Факултето....Губим интелектуален потенциал...