На Острова все повече крадат месо, алкохол и сладки

Част от кражбите вече са дело на организирани банди
22 юни 2023 08:25, Александър Попов
56
На Острова все повече крадат месо, алкохол и сладки
Снимка: БГНЕС/EPA

Кражбите от хранителните магазини в Обединеното кралство са достигнали рекордни нива през миналата година, съобщава браншова организация, която обвинява престъпните банди и кризата с разходите за живот, предаде АФП.

Асоциацията на магазините за бързооборотни стоки (ACS), която представлява 48 000 магазина, съобщи, че през последните 12 месеца е имало над 1,1 млн. инцидента.

Най-често се крадат стоки с по-висока стойност, като месо, алкохол и захарни изделия.

Отговорните лица често са били пристрастени към наркотици или алкохол или са били част от по-широка организирана група, се казва в нов доклад на ACS.

Търговците на дребно вече поставят устройства срещу кражба на стоки с висока стойност, а в аптеките някои стоки, като например гримове, вече не се излагат на показ поради повтарящи се кражби.

Главният изпълнителен директор на ACS Джеймс Лоуман нарече нивата на кражбите "безпрецедентни", обвинявайки извършителите, които са известни на полицията, но могат да крадат "без страх от наказание".

Полицията в Обединеното кралство е критикувана, че не дава приоритет на някои престъпления, особено на кражбите на стоки с по-ниска цена.

Инфлацията в Обединеното кралство продължава да е упорито висока и със своите 8,7% за 12-те месеца до май е най-високата сред страните от Г-7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Англиякражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,на оствова е глад и мизерия
36
0
 
3
 
! Отговори
Уау преди 1 година
Гладни тези островитяни , бе:-))
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
га мaaтyшката гyби се появяват мистериозни статии за кражби на острова
34
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Май на англетата най-накрая, след стотици години насилие и власт над другите народи, ще им се наложи да се хранят с л41на. Хихих. Възмездие, рано, или късно, ВИНАГИ има. :)))
33
0
 
12
 
! Отговори
преди 1 година
А защо не крадат вегански те храни ?
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има месо и месо. Едно е телешко от под 20 лв/кг, друго е телешко от над 100 лв/кг. Разликата е голяма.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали са 51-я Щат. Да взимат пример и да направят "шоплифтинга" законен както в Калифорния и Вашингтон. Взимане на продукт от магазина до 900 долара, там не се счита за престъпление. А от 2 седмици дори приеха закон, че охраната и магазинерите нямат право да спират "нуждаещите се".
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гримове в аптеки?
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А крадат ли англичаните тоалетни? Или те направо на улицата се разтоварват като в средновековието?
28
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Нуждата не признава закон !
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън България от НАТО и ЕС. Незабавно да се влезе в съюз с Русия, за да си продаваме некачествената стока със субсидии..
26
9
 
8
 
! Отговори
Чакат Кинжала преди 1 година
Крадейки продоволствия и стоки от първа необходимост, чакат съдбата си! А кинжалите свистят, свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
25
7
 
9
 
! Отговори
Ще пищят преди 1 година
Ще пищят Евроатлантиците! Русия и Казакстан заедно са 60% от износа на ядрено гориво. Така че Евроатлантягите ще пищят, ще плачат но ще купуват. Със сълзи на очи.
24
3
 
12
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Хората не градат. Просто си берат.
23
8
 
14
 
! Отговори
Отровителите преди 1 година
Англосаксите отровиха земята на Украйна с уран, а от там цяла Европа, включително и ние го отнасяме. Докато елитните психопати ще хапват хлебчета със зърно, отгледано в Нова Зенландия, ние ще дъвчим радиоактивните сухари от Украйна, пийвайки втечнено сухо тежко мляко, също от Украйна.
22
7
 
8
 
! Отговори
Глад мори сатаниста преди 1 година
На острова сатанисти навсякъде с татуировки, изтисувани целите. С пречупени кръстове с нацистки слънца. Всякква символика. После защо това съсловие на 99% подкрепя Укронацистите. Ми как няма. Те са същите. Да има един челъм да ги наптоварят всички на тирове и да ги пратят на наркомана в Киев да ги хвърля на фронта както намери за добре. Може би е по-добра съдба отколкото да умрат от глад на острова.
21
3
 
11
 
! Отговори
Империята е болна преди 1 година
Болен плод. Изгнил и леко вонлив. Свенливо приведен, с изсъхнала дръжчица, полужив. Откъсва се литва, полита за миг, но туп на земята размазан приключва животът си сив.
20
6
 
15
 
! Отговори
Фанглия оттича преди 1 година
Клоаката ФАЩ скоро ще оттече а заедно с нея и Фанглия. Започна вече разложението по всички нива. Пълна деморализация. Содом и Гомор! по 45,000 на година умират от огнестрелни оръжия. 200,000 умират от свръхдоза наркотици. 40 милиона живеят без здравна осигуровка а 20 милиона са под прага на бедността, без дом дори. Нещата са страшни. Гражданската война ще се повтори.
19
6
 
13
 
! Отговори
Всички мълчаха преди 1 година
Путин им каза, че ако продължават. Ще ядат Атома. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА!
18
4
 
7
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
Подгонил ги е гладЪ островитяните......