Във Франция: Кравите да мучат, петлите да кукуригат...

Закон прави съденето на фермерите много сложно
6 дек 2023 19:56, Петър Бойчев
13
Във Франция: Кравите да мучат, петлите да кукуригат...
СНИМКА БГНЕС

Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната френска провинция, в бъдеще ще имат по-големи затруднения да съдят фермерите заради кукуригащи петли, мучащи крави и вонящи прасета, след като парламентът прие нов закон, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Земеделските стопани, които изпълняват законните си традиционни задачи, ще бъдат защитени от новото законодателство, прието късно в понеделник. Жителите на градовете, които се преместват в провинцията, вече няма да могат да дават под съд съседите си заради шума, който в тъмната част на денонощието вдигат тракторите, или заради работата в местната пекарна, ако тя е законна.

Стотици конфликти със съседи заради шума и миризмата са натоварили местните съдилища, които сега ще бъдат облекчени. Случаят с млекопроизводител, осъден да плати на съседите си 100 000 евро и да преустрои обора си, влезе в заглавията на вестниците. През 2019 г. съдът се произнесе в полза на петела Морис, на когото беше разрешено да продължи да кукурига въпреки жалбите на съседите, собственици на ваканционни къщи, които смятаха, че правата им са нарушени.

Отсега нататък всички селски работи, които са се извършвали законно, преди да се нанесат новите съседи, ще могат да продължат.

По-рано, през 2021 г., беше приет закон, който имаше за цел да определи така нареченото "сетивно наследство" на френската провинция и да го защити. То включва шумовете и миризмите, характерни за природните зони и земеделските земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Децата живеят във Франция.Малко спретнато градче по точно село.До тях са залепени други населени места всички от красиви по красиви и спретнати.Моите научиха комшиите как се гледат домати,копаене,поливане.Невероятен интерес и старание от страна на комшиите.В съседното населено място ме впечатли супер скъп дом пред който стоят няколко скъпи коли Ферари,Бугати .Собственниците са залепили селскостопански двор за къщата.Вътре кози,кокошки магаре и много кал.Хората не искат да се откъснат от земята
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кравите да мучат, петлите да кукуригат, а дървениците да хапят наред.
8
6
 
21
 
! Отговори
Магистрат преди 4 месеца
Този закон във Франция пон е е свързан с нещо стойностно - кравите дават мляко, а петлите "стимулират" кокошките да снасят яйца. А какво направихме в България ? Ами, избрахме за премиер един явен девиант, наркоман, полушизофреник и бездарен гелосан Про100 Киро !!! Какво е дал на България или на българите ? - Ами, само гелосания си алаброс и простащината си ! А, както и упадъка на държавата !!! И няма закон за него !!! Защо ????
7
0
 
8
 
! Отговори
Най-готиния преди 4 месеца
Форум, който прочетох! Браво!
6
3
 
19
 
! Отговори
Транс преди 4 месеца
Кравите да кукуригат, а петлите да мучат!
5
2
 
34
 
! Отговори
bl преди 4 месеца
И селският бик все така ще може да се качва на кравите пред възмутените погледи транс-овете.
4
4
 
23
 
! Отговори
Ssss преди 4 месеца
А Макарон да продължи да дъни бабата на 70 докато е още млада :)))
3
3
 
19
 
! Отговори
Кокорчо преди 4 месеца
кудкудяка ли по жълтите павета? Глоба веднага! Ама ДС Васко е негов човек
2
2
 
40
 
! Отговори
Тоник Харитончик преди 4 месеца
Така не е толерантно. Ако някоя крава се самоопределя като петел, тя трябва да има правото да кукурига.
1
26
 
14
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 4 месеца
Съгласен съм. Същото трябва да важи и за градските квартали. Не може някакъв нов да се засели и да почне да се оплаква, че нощем се правели дрифтове със скъпи коли. Дрифтовете са традиционни за градските квартали.