Грета Тунберг се включи в забранен френски протест

Протестът е срещу строежа на магистрала
10 фев 2024 20:20, Александър Попов
57
Грета Тунберг се включи в забранен френски протест
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Климатичната активистка Грета Тунберг се присъедини днес към забранен протест срещу магистралите в Южна Франция, където полицията използва сълзотворен газ и извърши арести ден по-рано.

Носейки палестински шал и анорак, Тунберг се присъедини към други протестиращи под проливен дъжд на мястото в Саикс, където се планира нова магистрала - A69, свързваща югозападния град Тулуза с град Кастр. Те издигнаха транспаранти с надпис "Стоп А69". Критиците на проекта казват, че е вреден за околната среда и не отчита настоящата климатична криза. Организаторите на протеста продължиха митинга, въпреки че властите забраниха събирането поради „рискове от сериозно увреждане на обществения ред“.

Журналистите на AFP видяха най-малко два ареста и използването на сълзотворен газ от полицията на мястото в петък. Активистите бяха поставили лагерни тоалетни и указателни табели на частна земя, където планираха да създадат така наречената "зона за защита". Полицията разчисти палети и колички, използвани за блокиране на малък път, минаващ покрай полето, което е близо до трасето на планираната магистрала. Източник от полицията каза пред АФП, че очакват до 200 души да присъстват на протеста, докато организаторите оценяват между 500 и 1000. Еколозите протестираха няколко пъти през последните месеци по планираното трасе на А69.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ФранцияГрета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Гергана Тумбакова преди 2 месеца
Защо ме снимат някакви чичковци и искат да ми бъркат в дирника?
50
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Най-удобното иди0тче в света. Естествено омотано с кафията на Хамас, на чиито интереси служи.. Леви прогресивни убийци на цивилизацията.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грета почна да пали гуми!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това даунче как отиде там да протестира?Колко магистрали заобиколи?Пеша ли се движи за да не замърсява?Само известност търси!
47
17
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 2 месеца
Грета е спасителя на света, тя смачка конгломератите и ги постави на колене.
46
8
 
0
 
! Отговори
Ален преди 2 месеца
Просто една красива жена, която е моя муза и ми дава сила да развивам своята дейност. Аз съм Ален, ловеца на педофили. Грета ме запали по малките женички и от както това се случи, аз горя в тази кауза. И няма нищо користно в това да контактуваш с малки момиченца и да ги караш да си пишат с възрастни мъже, ако е под мой мониторинг. Аз съм важния, аз съм коректива. Защото аз никога не бих посегнал на малките момиченца, които работят с ловците на педофили.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой ще й обясни ли, че всичко което я заобикаля и всичко, което тя използва в ежедневието си, е изградено чрез замърсяване на атмосферата? Ясно е че е пропуснала урока, защото не се е вясвала на училище от години.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая от дете си стана директно леля. Чудна работа...
43
1
 
11
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 месеца
Все повече си личи умствения дефицит на това създание - или умственото изоставане. Изписано е на физиономията му . А и има типичните неадекватни реакции. Набедиха едно нещастно момиче за някакъв активист , за да покажат безсмислието на разни еко теории.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бих й причинил такива неща, които ако опиша тук, ще получа моментален 24 часов бан и бих привлякал вниманието на местния психодиспансер, а навярно и на службите, рискувайки да ми бъде създадено досие в криминалния регистър.
41
2
 
6
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНЪ 7112136860 преди 2 месеца
Тая съвсем превъртя.
40
1
 
9
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
И за да разсеем грозните спекулации, и аз да възтържествува правдата, сме длъжни да информираме обществеността, че разстоянието от Стокхолм до Париж Грета измина пеша по горски пътеки. Твърденията, че е ползвала еленов впряг с висок въглероден отпечатък не отговарят на истината и имат за цел да омаловажат саможертвата и в борбата с климатичните промени.
39
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Грета остана без образование.Сега ще се разхожда като панаирджийска мечка,за да изкара някое евро.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото по т-ъ-п, толкова по лесно нагоре.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятни сънища!
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма лошо да се опазва околната среда,но тяхното бие на сатанизъм,защото искат да унищожат милиони животни и хора,за да не замърсяват.Те са лицемери.Подклаждат войни,в които се ползват оръжия,които замърсяват с цел да намалят свръхнаселението.Просто са човекомразци.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грета кога ще си хване багажа да протестира пред някой вулкан?Все пак вулканите най-много замърсяват.А най-добре Илън Мъск да я натовари на някоя ракета и да я прати да протестира пред Слънцето,което напоследък има нахалството често да си позволява слънчеви изригвания и това също се отразява на климата.Тя като беше в КиеФ каза на укрите,че прекалено много газ ползвали и за да не ползват никога ги пратиха в бесмислени месомелачки.
34
4
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Права е Грета я вижте какви жеги са по Хасково Трябва всичко да стане съвсем зелено и хайвера също
33
1
 
9
 
! Отговори
А,бе..... преди 2 месеца
....на това Dебилче ,няма ли кой да му нацепи ,,шоколадовият цех" най-после, и да миряса???
32
5
 
4
 
! Отговори
Глупи преди 2 месеца
Много е сладка, много я харесвам.