Тромсьо - един от най-красивите градове в Норвегия

Преоткрийте невероятния чар на скандинавската страна
12
Тромсьо - един от най-красивите градове в Норвегия
Снимка: raredelights.com

Никой истински любител на природата нe може да устои на прелестите, на величествените долини, на дълбоките водопади, на блестящите реки, на дълбоките езера и на извисяващите се върхове в националния парк на Норвегия "Йотунхаймен". Несъмнено, ако се отправите към тази скандинавска държава, задължително трябва да посетите това кътче от земята.

В парка има над 250 планински върхове и всъщност това е мястото, което е вдъхновило голяма част от скандинавската митология. Името "Йотунхаймен" означава буквално "Домът на гигантите".

Районът е известен със своите първокласни ски писти, както и с красивите си места за риболов. Зрелищният парк има изумителни пейзажи, които привличат фотографите от цял свят със своята ледена красота и с факта, че тук почти няма дървета.

Другата интересна дестинация в Норвегия, която си заслужава да посетите, е град Тромсьо. Това е един от най-северните европейски градове. Оттук можете най-добре да наблюдавате и да се възхищавате на хипнотизиращото Северно сияние през студения сезон. Освен това Тромсьо привлича туристите и с това, че е оживен град с нощен живот, с много история и музеи и с усет към изкуството.

В тази област са живели хора още преди 11 хиляди години. Името на града обаче за първи път се споменава през 1252 г., когато е издигната първата църква, която днес е най-популярната атракция тук.

Днес старата църква е модернизирана арктическа катедрала, построена през 1965 година. Градът може да се похвали и с най-северния университет в света, както и с редица важни изследователски институти. Вероятно за това жителите на Тромсьо са в по-голямата си част висококвалифицирани.
 

Вижте снимки на град Тромсьо и на националния парк "Йотунхаймен" в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
opa преди 9 години
На 5ти имаше страхоно северно сияние, пожелавам на всеки да има възмножност поне веднъж в живота да се наслади на тази красота..
8
0
 
10
 
! Отговори
R преди 9 години
Бирата е само 22 лева .Иначе мястото е уникално,пожелавам на всеки да го види...
7
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Преди няколко години се похвалиха, че там е открита най-северно разположената джамия :)Честито!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И всеки втори е потенциален самоубиец... Не ми ги хвалете северните роботи, няма нищо по хубаво от юга само да не си пречехме така един на друг на това райско кътче България, което всеки ден се опитваме да съсипем...
5
0
 
3
 
! Отговори
До 1, Андерш преди 9 години
Айде излизай по-бързо от там, където си, че има много работа за вършене!
4
2
 
7
 
! Отговори
Конспиратор преди 9 години
Скрита реклама на ТелеНОР
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И точно сметището ли решиха да снимат как гори, там сигурно не се диша в това градче от радиация.
2
5
 
17
 
! Отговори
norges преди 9 години
1 бира - 12 лв, 1 шот- 16 лв, 1 сандвич 12.5, пица 25 лв, айде давайте насам туристи! Американци случайно попаднали тук ги втриса, едни младички канадци ядоха пържена риба 5 дена, докато им дойде времето за обратния самолет. 1 л нфта 3.5 лв, а са световни производители на петрол. Стая в поносим хотел- 300 лв, в бг за такава стая максимум 25 лв.
1
1
 
7
 
! Отговори
Андерш преди 9 години
В Ютьоя също не е зле.