Митове за избора на професионално развитие

Кои са твърденията, на които не трябва да вярвате
13 фев 2015 17:37, Теодора Драгоева
1
Митове за избора на професионално развитие
Снимка: outnow.ch

След завършването на университета по-голямата част от хората започват работа. Градят кариера и постигат професионални успехи. Поне това е мечтата на голяма част от работещите.

Да изберете правилната сфера, в която да се развивате обаче, никак не е лесна задача. Всъщност след време много хора осъзнават, че не са направили най-добрия избор по отношение на работата и чувстват професионалната си реализация незадоволителна.

Един от основните проблеми при избора на работа е, че съществуват много митове, на които хората все още вярват. Така че, за да не правите грешки и да насочите усилията си в правилната посока, вижте кои са най-разпространените неверни твърдения по отношение на работата:

1. Изборът на работа е нещо просто

Това изобщо не е вярно. Този процес изисква много време и дори включва няколко етапа. Кариерното планиране, ако може така да се нарече, е период, в който трябва да научите повече за себе си, за своите нужди и за професиите, на които сте се спрели.

2. Съществува само една перфектна работа за вас

Това не е съвсем вярно, тъй като с времето интересите на хората се променят. Възгледите и знанията също. Ето защо не мислете, че има само едно-единствено нещо, на което трябва да се отдадете до края на своя живот. Ако вашите интереси се променят, не се притеснявайте да смените работната сфера, макар че имате диплома за нещо различно.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че работата е само една, но се иска голямо блъскане докато я намериш. На мен ми трябваха 10 години.