Характеристиките на големите иноватори

Присвоете ги, ако искате да успеете
Обновена: 23 апр 2015 19:47 | 23 апр 2015 18:49, Теодора Драгоева
2
Характеристиките на големите иноватори
Снимка: outnow.ch

Една от най-големите заблуди по отношение на успеха е фактът, че много хора смятат, че това, което са направили вчера, ще им помогне да успеят и утре.

Разбира се, основите са важни, но ако не полагате ежедневни усилия, не очаквайте много от вашата работа.
Иновациите от своя страна са нещо, което гарантирано би ви донесло мечтания успех. Те обаче са плод на много размисъл, учене, проучване, експериментиране и т. н. Нововъведенията са рядкост и именно в това е тяхната сила.

Ако желаете вие самите да бъдете по-иновативни и да тренирате ума си в тази посока, обърнете внимание на тези навици:

1. Задавайте често въпроси

Големите иноватори имат навика да бъдат любопитни. Ето защо вие също трябва да се научите да задавате въпроси и то често. Дори за неща, които смятате, че не ви вълнуват. Предизвикателството на познанието със сигурност ще ви даде една нова, по-различна перспектива, която може да ви бъде позната. Не забравяйте, че понякога ще са ви необходими много въпроси, за да получите отговорите, които искате.

2. Опитвайте активно нови неща

Големите новатори имат навика активно да опитват своите нови идеи и то по различни начини. Спомнете си за Едисон, който е казал: "Аз не съм се провалил. Аз просто открих 10 000 начина, които не работят“. Истинското пътуване към иновациите не е в търсенето на нови хоризонти, а във виждането на хоризонта в нова светлина.

3. Постоянно "свързвайте точките"

Големите иноватори имат навика постоянно да планират и да наблюдават, за да свържат привидно несвързани въпроси и идеи. Когато успеете да свържете точките, ще спечелите нов поглед и ще видите неща, които са били невидими за вас до този момент.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
браво на статията, научих се, вече съм иноватор !