Петте най-умни кариерни съвети, които някога ще получите

Професионализъм и квалификация не са достатъчни
29 юни 2015 20:02, Теодора Драгоева
2
Петте най-умни кариерни съвети, които някога ще получите
Снимка: outnow.ch

Вероятно по пътя си в кариерата ще получите много полезни и недотам съвети по отношение на това как да успеете.
Всички хора, малко или много, мечтаят да постигнат успех в професията си, за да се чувстват горди от способностите си.

Разбира се, успехът има различни измерения за различните хора, но за всички пътят горе-долу преминава през няколко основни умения и поведения.

Освен професионализъм и съответната квалификация, ето какво още ще ви трябва, за да се доберете до успеха:

1. Бъдете автентични и искрени – бъдете себе си
Ще се изненадате, когато разберете колко много хора ценят истинското, смислено поведение по време на работа. Не е нужно да бъдете робот или да се правите на такива, каквито не сте.
Трябва да знаете какво обичате и мразите в работата си. Ако искате да спечелите сърцата и умовете на колегите си, винаги трябва да казвате истинското си мнение и да излагате своята позиция, а не да казвате и правите това, което смятате, че те очакват да чуят от вас.

2. Бъдете мотивирани, страстни и ентусиазирани
Трябва да ви пука за състоянието на компанията, в която работите – няма друг начин. Не може да сте безразлични и да се носите по течението в службата. Имайте предвид, че ако сте страстни по отношение на работата си, вие ще „заразите“ и другите със своя ентусиазъм. Той ще ги вдъхновява и мотивира. Затова винаги се отнасяйте към работата си като към забавно приключение. Тогава ще спрете да я чувствате като работа, а ще я възприемате за свое хоби или приятно занимание, дори за своя мисия, а това променя всичко.

3. Бъдете фокусирани и си подредете приоритетите
Важно е да започвате всеки свой работен ден със списък на нещата, които трябва да свършите, но степенувани по важност. Така хем няма да се чувствате претоварени, хем ще се фокусирате върху наистина най-важните задачи за деня. Никога не отлагайте трудните задачи за най-накрая, ако искате добри резултати.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Дръндю преди 7 години
Този господин леяр ли е, строител, заварчик, стругар, учител, ли е? Или, викаш, то в тези професии каква кариера се гради?