Какво да не правим, когато сме уморени?

Не трябва да се поддаваме на глада за нездравословна храна
29 окт 2015 22:50, Михаела Лазарова
3
Какво да не правим, когато сме уморени?
Снимка: photl.com

Умората е нещото, което ни пречи да вършим ежедневните си задължения, ангажименти, дори приятни занимания. Има неща, които обаче никога не трябва да правим, когато сме уморени. Защо?

Не трябва да пием кофеинови напитки

Много хора са свикнали да борят умората с кафе, кола, чай или други напитки, съдържащи кофеин. Кофеинът не само няма да ви събуди, но и ще ви срине допълнително. Периодът на разграждане на кофеиновите напитки в организма продължава около 5 часа. Това означава, че 5 часа по-късно вие тепърва ще се освободите от влиянието му, но няма да сте по-бодри.

Лъжливото чувство за прилив на енергия, което има вероятност да почувствате е единствено защото мозъкът ви "очаква" да се почувствате по-добре след чаша кафе. Миризмата на кафето допринася за това усещане за бодрост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Апокалипсис преди 4 години
Алабала баламурници, ко не тряяло да се прай. Нее важно кво не трябва а какво трябва да се прави като сме уморени за да продължим напред! Басиий тъпата логика негативи ви дават тука и така да ви подтискат !!! Праите си изводите за *** написали статията и тези дет я публикуват! Ей тъпи *** имате отговорност пред Бог за дето така подтискате и заблуждавате и мамите хората моите братя и сестри!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Когато сте уморени преди 4 години
Не трябва да се юрвате да търсите в новинарските сайтове съвети за справяне с умората, защото това създава напрежение в и без това уморения ви мозък, а също така допълнително напряга очите ви. :)