Кога приятелството се превръща в "токсично"?

Тя/той никога не вижда собствените си недостатъци
29 яну 2017 21:35, Михаела Лазарова
1
Кога приятелството се превръща в "токсично"?
Снимка: outnow.ch

Приятелството е човешка необходимост. Лошото е обаче, че невинаги можем да преценим дали едно приятелство е истинско или е токсично за нас. С времето понякога нещата стават различни от онези, които са били в началото.

Някой казва, че ти е приятел, а действията му показват друго. Вашите собствени чувства също са индикатор – ако се чувствате зле в присъствието на "приятелката" си, трябва да им обърнете внимание. Може да не си давате сметка, но ако следните белези са налице, почти сигурно е, че сте в "токсично приятелство", на което е време да сложите точката.

1. Страхувате се да я видите и чувствате облекчение, след като се разделите

Най-важното нещо в едно приятелство е взаимното желание то да съществува. Приятелството е доброволно. То е нужда, необходимост, желание, стремеж, взаимна енергия, обич. Ако изпитвате ужас всеки път, когато се срещате с приятелката си – осъзнайте се! Тук приятелство явно няма.

2. Изпитвате симптоми на непоносимост

Вярвате или не, общуването с хората може да предизвиква физически проявления. Ако се чувствате щастливи в нечия компания, вие сияете, смеете се, нямате търпение да се видите пак, а по време на срещите ви времето просто лети.

Съответно, ако компанията ви е токсична, симптомите наподобяват тези при стрес – отпадналост, липса на енергия, липса на настроение, нежелание за споделяне, затваряне в себе си, дори нервност, главоболие, стомашни проблеми. Всичко това подсказва, не – направо крещи, че "приятелката" ви ви трови с енергията си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"токсично приятелство" винаги може да бъде превърнато в просто "приятелство",но за тази работа трябва да се, справим с някой наши черти които подкрепят първото, това е път на помъдряване ,но не е лек за нас.Понякога и бягството е решение, но проблема е, че пак повтаряме същата грешка и създаваме следващия такова "токсично приятелство",и отново идва на дневен ред, така че единствения ни избор остава помъдряването, живота ни тласка към това неизбежно.

Рецепти за полезни закуски за отслабване
Рецепти за полезни закуски за отслабване

Рецепти за полезни закуски за отслабване

Разядка със спанак, майонеза и кестени
Разядка със спанак, майонеза и кестени

Разядка със спанак, майонеза и кестени