Кога приятелството се превръща в "токсично"?

Тя/той никога не вижда собствените си недостатъци
29 яну 2017 21:35, Михаела Лазарова
1
Кога приятелството се превръща в "токсично"?
Снимка: outnow.ch

Приятелството е човешка необходимост. Лошото е обаче, че невинаги можем да преценим дали едно приятелство е истинско или е токсично за нас. С времето понякога нещата стават различни от онези, които са били в началото.

Някой казва, че ти е приятел, а действията му показват друго. Вашите собствени чувства също са индикатор – ако се чувствате зле в присъствието на "приятелката" си, трябва да им обърнете внимание. Може да не си давате сметка, но ако следните белези са налице, почти сигурно е, че сте в "токсично приятелство", на което е време да сложите точката.

1. Страхувате се да я видите и чувствате облекчение, след като се разделите

Най-важното нещо в едно приятелство е взаимното желание то да съществува. Приятелството е доброволно. То е нужда, необходимост, желание, стремеж, взаимна енергия, обич. Ако изпитвате ужас всеки път, когато се срещате с приятелката си – осъзнайте се! Тук приятелство явно няма.

2. Изпитвате симптоми на непоносимост

Вярвате или не, общуването с хората може да предизвиква физически проявления. Ако се чувствате щастливи в нечия компания, вие сияете, смеете се, нямате търпение да се видите пак, а по време на срещите ви времето просто лети.

Съответно, ако компанията ви е токсична, симптомите наподобяват тези при стрес – отпадналост, липса на енергия, липса на настроение, нежелание за споделяне, затваряне в себе си, дори нервност, главоболие, стомашни проблеми. Всичко това подсказва, не – направо крещи, че "приятелката" ви ви трови с енергията си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"токсично приятелство" винаги може да бъде превърнато в просто "приятелство",но за тази работа трябва да се, справим с някой наши черти които подкрепят първото, това е път на помъдряване ,но не е лек за нас.Понякога и бягството е решение, но проблема е, че пак повтаряме същата грешка и създаваме следващия такова "токсично приятелство",и отново идва на дневен ред, така че единствения ни избор остава помъдряването, живота ни тласка към това неизбежно.