"Наши", не "мои"-"твои"! 5 парични съвета за младоженци

Как да управлявате финансите на младото семейство?
26 авг 2017 15:34, Илияна Николова
1
"Наши", не "мои"-"твои"! 5 парични съвета за младоженци
Снимка: pexels

Младоженците кипят от любов и въодушевление за живота, който им предстои. В живота обаче цялото съществуване е белязано от нещо много прозаично – парите. След старта на съвместния път много млади брачни двойки изпитват затруднения в постигането на консенсус по отношение на общите финанси. Така започват и проблемите.

За да избегнете разруха във връзката заради пари, вижте кои са най-важните парични съвети, които всяка млада брачна двойка трябва да следва.
 
1. Започнете да разглеждате парите като "наши", не "мои" и "твои".
 
Само когато се научите да мислите за финансите си като за общи, ще има „ние“. В противен случай сте просто съквартиранти, подписали лист хартия. Семейството е съюз, който зависи до голяма степен от финансите и доверието, което има между партньорите. Съединяването на банковите сметки или допускането на достъп към сметката на другия е начин да изградите стабилно това доверие. За целта обаче обсъдете как смятате да управлявате парите си. Създайте правила, които да следвате.
 
2. Използвайте отделните си средства като пари за забавление.
 
Парите за семейството трябва да се разделят от тези за забавление. Въпреки че финансите ви са общи, заделяйте си пари за любимите си хобита без те да засягат семейния бюджет. Така ще постигнете баланс и няма да се карате за харчове.
 
3. Работете за взаимно разбирателство.
 
Обсъждайте как ще управлявате общите си пари. Изградете цели, които искате да постигнете с общи финанси. Комуникацията и компромисите са в основата на постигането на разбирателство.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Така е.. преди 2 години
Но когато жената си получава парите с дебитна карта, мъжът не знае колко пари има.
А мъжът- по банкова сметка и,разбира се, жената е упълномощена да тегли, ако той е в чужбина...Или той тегли, оставя пари преди да замине, а ако й се наложи- и тя тегли...
Не ми се вижда правилно, но... ' не можем да се месим в живота на младите"... Дано няма ощетени и великодушието не е само от страна на мъжа...