5 сигурни знака, че ви манипулират

Манипулаторите знаят как да ви накарат да се чувствате зле
7
5 сигурни знака, че ви манипулират
Снимка: Istock

В живота си срещаме различни хора. Има един вид, наричани манипулатори. Невинаги те се появяват в живота ни случайно. Понякога това може да е роднина, любим човек, приятел, колега, да е трайна част от живота ни. Манипулаторът е нещастен по душа човек. Той не умее да се радва на малките неща и затова иска и другите около него да се чувстват зле. Той е интригант. Дали вие сте обект на манипулация, вижте в следващите редове.

Търси вашите слаби места

Манипулаторът никога няма да иска да се чувствате овластени. Първоначално ще се опита да спечели вашето доверие и симпатии. Точно това ще му помогне да намери вашите слаби места, като тайни, кое ви кара да се чувствате несигурни в работата, личния живот, подробности за вашата любовна връзка и т. н. На определен етап ще започне да ги използва срещу вас.

Оказват натиск върху вас

Представете си ситуация, в която се появява ваш колега, нов познат, приятел и ви казва, че спешно се нуждае от помощта ви. Това, което обаче не предполагате, е че този човек е скрит манипулатор. Без да усетите ще пренебрегне вашите нужди, за да му угодите. Няма да може да му откажете, защото манипулаторът се старае да ви вмени чувство за вина, ако не му съдействате. Когато това се случва, значи сте обект на манипулация.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още от За да се разбираме
Eмоции, които може да объркаме с любов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
8
 
! Отговори
Къмпинг Смокиня преди 3 седмици
Няма как по-недоразитият във всяко едно отношение да повлияе на по-успешният, образованият, интелигентният и т.н. Много е смешно, когато някой калчо се опитва да ме манипулира. Просто ми е чудно с кой акъл е решил, че номерът ще мине.
6
2
 
11
 
! Отговори
Геле Д. преди 3 седмици
Когато усетя, че някой ме манипулиура му давам шанс да се разгърне. Като реши веднъж, че номерът действа може да стигне даже по-далече, придобил увереност. Накрая му казвам всичко в едно изречение и гледам срещу себе си една увиснала челюст или неловки обяснения. Манипулаторът осъзнава, че е бил манипулиран.
5
0
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 седмици
Благодаря, за -вниманието,...
4
0
 
9
 
! Отговори
Белчо преди 3 седмици
Зависи много от това с какви хора си имаш работа и в личния си живот и на раб. място. Ако са простовати хорица, поддаващи се на манипулация, по-добре е да бягаш от там.
И ние имахме една такава (Бела се казваше), а освен това беше и агенция клю-клю. И шефове и колеги просто не я отразяваха и да видиш как се кротна. Сега е на друга работа, където може би номерата и минават по-успешно.
3
0
 
14
 
! Отговори
И още преди 3 седмици
Манипулаторът колега си поставя за цел да настрои определен човек или група колеги срещу някого от същата служба. Използва всевъзможни прийоми. Пазете се, особено ако сте млад човек без голям житейски опит.
2
0
 
11
 
! Отговори
Моносер преди 3 седмици
Докато бях студент с 5 лв. в джоба един се опита да ме привлече към неособено легалната си дейност, манипулирайки с материално положение. Почувствах се обиден, не защото се опитва да ме манипулира, а защото е избрал този елементарен начин, който въздейства само на първосигнални индивиди. Впрочем и сега е успещен в тази си дейност, явно има кой да му се върже.
1
2
 
5
 
! Отговори
Юнгов преди 3 седмици
Ако слабото ви място място е a'aлното си отверстие и оказват натиск върху него- значи манипулират ви.