Как да сте успешна жена?

Не се страхувайте да сте сами
31 яну 2023 23:00, Михаела Лазарова
29
Как да сте успешна жена?
Снимка: Istock

 Времената, в които жената нямаше право да гласува и да участва в обществения живот, отдавна са отминали. Към днешна дата жените са все по-предпочитани лидери, тъй като те умеят да водят преговори и да движат успешно дипломатически въпроси. Има ли нещо, което отличава успелите жени?

В следващите редове ще се опитаме да ви подскажем някои от навиците на дамите със завидна кариера в бизнеса. Ето ги и тях:

Поставете си цели и ги следвайте

Успешните бизнес дами имат големи мечти, но краткосрочни цели. Мислите за бъдещето безспорно са важни, но също толкова важни са и нещата, които правите всеки ден. Опитайте се да си поставяте нова цел всяка седмица. По този начин, стартирайки деня, ще можете да планирате ангажиментите си и да подредите приоритетите си. Преди да се усетите, по този начин ще сте успели да постигнете дългосрочните си цели. От полза ще е да виждате голямата картина, но това, което ще ви отведе там, където желаете, са вашите краткосрочни цели.

Ставайте рано

Един от най-успешните навици, които можете да придобиете е да ставате рано. Макар и на първо време да ви звучи ужасно, замислете се че всъщност ще разполагате с много повече време. Ако станете в 6, вместо в 8, ще имате време да направите сутрешната си тренировка, да си вземете душ и дори да си приготвите закуска. И всичко това – още преди да сте започнали работа. Това ще ви помогне след края на работния ден да можете да се отдадете на семейството си без угризения, че не сте спортували или пък не сте имали време за себе си.

Обградете се с хора, които ви подкрепят

Може би сте чували поговорката: „Вие сте четиримата човека, с които най-често общувате“. И това наистина е така. Средата, в която живеете може да окаже положително влияние върху мотивацията ви и респективно – вашият успех. Ако ви се налага да поискате съвет от близки и роднини, вероятно те ще ви съдействат с охота. Но ако се посъветвате с хора с опит, които са във вашия бранш, вероятно ще избегнете много неправилни решения. Ето затова се обграждайте с хора, които споделят вашите виждания за живота и кариерното развитие.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: успехсъвети за успех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
коко преди 1 година
Яйцата много скъпи и не са вкусни.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След две целодневни и две нощни смени в бара трудно ставам рано.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого няма да му пука какви пари си изкарала, в колко бара си била, с колко мъже си се откривала. Като минеш 40 и не можеш да имаш деца, никой мъж няма да те вземе. Стига се заблуждавахте с това "успешна жена". Жените имат биологичен часовник, който не се интересува от социалните мрежи и статиите на някоя ...Като изтече времето в часовника оставаш, както навремето му викаха "стара мома". После ставаш само за едно боцване от някой коцкар и толкоз. Ще си умрете сами. Никой не победил природата
15
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До 1111 - оставете на жената да реши, защото една с удоволствие ще седи в дома и ще роди повече деца, а друга ще роди едно и ще гони кариера. Ако си мислете, че с древни послания ще ги накарате да раждат, нищо не разбирате. И последен въпрос - да не би ниемъжете всички дас ме успешни мениджъри, директори, президенти и пр. та натрапвате клишета? Други са времената и време е да се разделите със стереотипите. Не ми казвайте как еди-кой си щял да ни завладее, защото и при тях текат подобни процеси.
14
2
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Мишето като знае.... що не е успешна?
13
3
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Дигайте си краката ридовну на шефа и ще сте успешна и вървежна .
12
5
 
6
 
! Отговори
1111 преди 1 година
Успешна жена може да станеш ако родиш дете. Колкото повече деца-толкова по-успешна жена. Горното са съвети за успешни работници и служители. Жените имат само една важна задача-да родят деца. Всичко останало е бонус.
11
3
 
3
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Като постигате успехи. Но това не значи, че ще сте щастлива.
10
5
 
4
 
! Отговори
Ще си единствено: преди 1 година
Когато родиш поне две деца.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цялата глупост на света произлиза от бтова 4е една кокошка се е имала за успешна и и се дояло ябълка
8
4
 
11
 
! Отговори
фори преди 1 година
Жените само хленчат. Мъжете опъват, теглят и движат всичко.
7
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За съжаление не сме напреднали много в този аспект. Обикновено пътят на успешната жена е следният: смазва мъжете около нея, което буди страх у тях. Този страх ги кара да погледнат на жената по различен начин. След тази смяна на настройката вече идва уважението. И след уважението, идват истинските успехи.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за на4ало не си губете времето с трето сортни саи4ета като толва
5
0
 
7
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
Никак --- от всяко дърво цигулка страдивариус не става 99.99 са просто пръ4ки и няма да станат друго и това важи н е само за жените
4
3
 
7
 
! Отговори
Ааа преди 1 година
Никой не е щастлив сам/а, колкото и да е безстрашен, успешен и богат.
3
0
 
5
 
! Отговори
Битка без край... преди 1 година
"Няма значение колко бавно ще стигнеш, важното е да не спираш"
2
4
 
8
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Успешната жена дето ще си остане сама, защото мъжете не се интересуват колко пари изкарвате! Така или иначе тия средства си остават само за жената! Винаги мъжа плаща сметките! Жените имат изисквания, мъжете имат стандарти!
1
0
 
12
 
! Отговори
И най-вече преди 1 година
Внимавайте с парапетите.