Кога едно приятелство приключва?

Ако усещате, че приятелят ви не се радва на вашите победи
30
Кога едно приятелство приключва?
Снимка: Istock

 Има хора, които умеят да се грижат за себе си. Те без проблем намират време за спорт, хапват здравословно, излизат и се срещат с приятели и умеят да казват „не“. За тях казваме, че притежават здравословна доза егоизъм и самоуважение. Но какво става, ако ние не сме такива? Ако се чувстваме притиснати, неразбрани и дори подценявани от близкото ни обкръжение и хората, които наричаме приятели?

В този ред на мисли, можем ли да кажем кога е дошъл краят на едно приятелство? Ето някои признаци за това:

Приятелството ви е едностранно

Според специалисти, всеки тип взаимоотношения, независимо дали става въпрос за интимни или пък приятелски, трябва да се основават на взаимност. Но ако сте започнали да усещате, че приятелството ви е станало едностранно, може би е дошло време да сложите край. Ако отдавате времето и енергията си на хора, но не получавате същото в замяна, това не е взаимно приятелство. Ако забележите, че човекът, когото наричате приятел е започнал да се появява само когато има нужда или пък когато преминава през труден период, може би е дошло време да му кажете „Сбогом“.

Приятелят ви е прекалено негативен и песимистично настроен

Безспорно всеки има добри и лоши моменти, но ако усетите, че вашият приятел е постоянно в лошо настроение, оплаква се и същевременно не прави нищо, за да се промени, помислете си дали е време да забавите малко оборотите и да си дадете почивка един от друг. Ако усетите, че този човек ви натоварва и отнема от енергията ви, дискретно се отдръпнете за определено време.

Ако приятелите ви постоянно си търсят белята

Всички имаме такива познати, хора, в чийто свят сякаш драмата е постоянна. В началото това може и да ви се стори забавно – с такива хора определено няма как да скучаете. Но ако това се случва отново и отново, в даден момент вие самите ще усетите, че тези хора предизвикват хаос където и да отидат. В такъв случай, според специалисти, трябва да се запитате дали това приятелство е подкрепящо и взаимно или вие просто сте въвлечени в един постоянен скандал. Такива хора могат да бъдат безкрайно натоварващи. Те имат способността буквално да засмукват другите в техните измислени драми, като в същото време винаги обвиняват някой друг за неуспехите си. Те не могат да се задържат на едно работно място и постоянно се оплакват, че са без пари. Ще забележите, че колкото и да се опитвате да им съчувствате, колкото и съвети да им давате, най-вероятно те няма да ви послушат и ще продължат да допускат едни и същи грешки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато отпадне матриалния интерес.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илюзията ще продължава докрай.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е истина какви при ми ти ви пишат тук, хем със световни изисквания за духовни и те лесни красоти.
12
1
 
1
 
! Отговори
До Търпеливия тъпкач преди 1 година
Този тип връзка е допустима, когато и двамата да са наясно какви са отношенията им. Ако тя си мисли, че е във връзка, която може да завърши с брак, не е редно да й губиш времето, защото при жените това е фатално - минава им периодът, в рамките на който те са привлекателни и желани. Тече и времето, през което са способни да станат майки. Грехота е да я залъгваш, ако е наивница. Има много женички, които си търсят дискретен секспартньор без ангажименти. Потърси такава, за да е чиста съвестта ти.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова "приятелство" никога не е започвало. Само единият си е въобразявал, че има приятел(ка). Приключва неговата илюзия, а не приятелството, защото такова просто не е имало.
10
0
 
4
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Прочетете на обратно бял хляб ..... ;)
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избягвайте затормозяващите партньори.По-лежерно:)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора явно споделят личен опит
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато приятелят ви поиска да ви го вкара и знае че вие не сте мъж които си пада по такива неща или когато управи жета ви.
6
4
 
2
 
! Отговори
Търпеливия тъпкач преди 1 година
До Люби Шпека. Така е брато прав си. И аз имам една "приятелка", поне така си мисли тя, а аз искам просто да и го поставя между филиите и на други места. Но това става с търпение и постоянство. После нещо не ни орече да си останем приятели и от време на време да мачка е чаршафите за забавление и кой от къде е.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 Да, ако са умни.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората ценят проятелството и го пазят.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам трима братя и не ми трябват приятели.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам трима братя и не ми трябват приятели.
1
3
 
4
 
! Отговори
Ааа преди 1 година
Карлсон, който живееше на покрива, за останалите е нормален.