10 причини той да се отдръпва от вас, въпреки че ви харесва

Страхува се от чувствата си
16 юни 2023 23:08, Михаела Лазарова
34
10 причини той да се отдръпва от вас, въпреки че ви харесва
Снимка: Istock

Той ви харесва, има ситуации, в които го показва. Има моменти, в които се сближавате, оставате с впечатление, че взаимоотношенията ви се задълбочават и точно тогава той се дистанцира. Тогава съвсем естествено е да си зададете въпроса защо това се случва.

Какви може да са някои от причините мъж, който ви харесва да се отдръпне, вижте в следващите редове.

1. Той се страхува от обвързване – Някои мъже се страхуват да не загубят свободата си. Също така, има мъже, които излизат или флиртуват с повече от една жена и това им помага да вземат решение с коя да продължат или пък не.

2. Той е бил нараняван в миналите си връзки – Още една причина мъж, който ви харесва да се дистанцира от вас е минало любовно разочарование. Независимо какво се е случило в предишната му връзка, ако е бил наранен, той ще се поколебае да изведе връзката на следващото ниво.

Как да разберете, че той не ви уважава?

3. Той чувства, че сте извън неговата класа – Особено ако смята, че вие като личност, социален статус сте на по-високо ниво. Това може да го кара да има ниско самочувствие, да се страхува, че няма да оправдае вашите очаквания.

4. Не е сигурен дали не сте във връзка – Защо в една минута се държи като заинтересуван, а в следващата – дистанцирано? Може би смята, че не сте свободна, че имате връзка или се срещате с някого и го е страх, ако ви покани на среща, да не го „отрежете“.

5. Страхува се от чувствата си – Когато един мъж се влюби, може да му е трудно да обработи тези емоции в съответствие с текущата си ситуация. Това означава, че някои важни неща може да заемат второстепенна позиция, като връзката например.

Ясни знаци, че той не ви харесва

Осъзнаването на реалността на ситуацията може да го накара да направи няколко крачки назад и да се откъсне от взаимоотношенията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Лаком преди 10 месеца
Гьз крьв ***
20
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 10 месеца
Желая да им давам повод за благодарности и жените не ме влекат
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той не се отдръпва от вас, ако ви харесва. Предполам това задоволява любопитството на аудиторията.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 19 - Наздраве да ти е, но защо не споделиш ти защо се отдръпваш от жените, с които имаш интимни отношения? Случвало ли се е да харесваш някоя, но да се отдръпнеш? Пишещите и четящи тук жени ще са ти благодарни, ако споделиш, защото ще си извлекат поука.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наздраве!
16
6
 
7
 
! Отговори
Типичният случай преди 10 месеца
Отдръпва се, защото нещата между вас започват да стават сериозни, а той не ще да се натоварва с грижи за семейство и деца. Иска да си развява байрака поне до 50-годишна възраст. Късно вечер, когато не му се спи, сяда пред компютъра и пише по форумите, че българката не иска да ражда и че е крайно време да се вземат мерки за озаптяване на безконтролната ромска раждаемост. Но дори и през ум не му минава да вземе да направи и той поне едно дете.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак до 16 - Младежът, който е решил да се ожени за оклеветената девойка как ще се чувства, ако приятелите му шушукат зад гърба му, че комплексарят е правил с нея цялата Кама Сутра? На комплексаря ли да повярва или да се разправя с приятелите си и да ги убеждава, че онзи лъже? Или просто да отиде и да напердаши клеветника?
14
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 10 месеца
Пропускаш два важни момента. Първо, как би се чувствала жена ти, ако нейни познати на всеослушание коментират чypкaтa ти и твърдят, че еди-кои-си мъже са по-добри таковачи в сравнение с теб? Второ, не те ли идва наум, че някои комплексари обичат да се хвалят, че са преспали с определени момичета и обикновено посочват хубавици, с които техните приятели нямат преки контакти. Какво ще стане, ако някой от тези приятели се запознае с това момиче, прецени, че тя не е разтурена и се оженят?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
я бегай бе, сега ще те прибера да ти готвя и да те пера...имам си жилище,кола,професия ,само 1 навлек ми липсва да ми пуши в хола и да се прави на важен.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чул е някакви истории с колко мъже сте спали и какви сте ги вършели. Още по-зле ако повечето са някакви познати . Никой не иска приятелите да му се смеят,че жена му е Мара общата
11
0
 
10
 
! Отговори
с. Подуене преди 10 месеца
Основната причина, която не сте написали разбира се е, манипулацията. Когато усетим, че ни манипулирате всичко свършва рязко и отведнъж!!! ;)
10
0
 
12
 
! Отговори
Pen преди 10 месеца
Ми питайте го що се дърпа :))
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не на последно място когато се опитвате да го използвате като жив портфейл, кредитна карта, да ви осигурява всичко - да не работите, да ходите постоянно по скъпи ресторанти, по скъпи развлечения, екзотични екскурзии и т.н. Дори и да е някой, който не си знае парите, в един момент ще му писне и ще ви изгони. Или ще има паралелно поне още 5-6 любовници, без да разберете, дори и да сте женени. Никъде не е казано, че мъжът следва изцяло да осигурява парите и издръжката. Жените не може да лентяйстват
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Тя - Или може би просто не може да насмогне. Повечето мъже се правят, че уж търсят ненаситни жени, но всъщност се насочват към такива, които няма да ги изцедят като лимон и после да искат още и още, а като не получат колкото искат, да хукнат да разправят, че този за нищо не го бива.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Чичо - Всеки е в правото си да си уреди живота така, както му харесва. Въпросът е да не съсипваш най-хубавите години на наивни момичета. Още в началото на връзката намери начин да кажеш, че имаш някакви планове и заради това още дълго време няма да се обвързваш, сам не знаеш още колко години. Така хем няма да обидиш девойката, хем няма да ти тежи на съвестта, че дълго време се е залъгвала, че нещата между вас вървят към годеж.
6
1
 
10
 
! Отговори
Първата причина - преди 10 месеца
Иска да запази свободата си колкото е възможно по-дълго време. Ако е "вървежен" (привлекателен, перспективен, заможен, от влиятелно семейство и др.подобни), той има много кандидатки и си е подбрал сред тях поне няколко, които харесва и поддържа паралелни връзки. Възможно е да ви харесва много, но не желае засега да променя статуса си на плейбой. Подобен статус се стремят да си създадат и съвсем обикновени момчета, просто им се ергенува по-дълго време. Струва ли си да чакаш такъв да се наживее?
5
11
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
Аз ако не въртя минимум 3 едновременно се депресирам. Само една жена ме отегчава изключително бързо. А иначе обвързване не желая - той живота и така е максимално скапан, че аз да си го правя още по-лош няма никакъв смисъл.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Приятни сънища!
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страшна cмpaд на пастърма от чатала ви!
2
1
 
17
 
! Отговори
Тя преди 10 месеца
Вие сте ненаситна и това го плаши.