8 начина да обясните на детето, че се развеждате

Не обвинявайте никого
29 сеп 2023 01:00, Михаела Лазарова
22
8 начина да обясните на детето, че се развеждате
Снимка: Istock

Когато сте влюбени в човека до вас, може би мислите, че това ще е завинаги. Страстта, пламъкът, приятелството – просто знаете, че каквото и да стане, вие ще сте заедно. Е, животът е пълен с изненади и често пъти той не е точно такъв, какъвто ние бихме искали да бъде. Ако любовта между вас отдавна я няма и вие и партньорът ви сте по-скоро съквартиранти, отколкото двойка, то може би е дошло времето да се разделите. Но как да кажете това на детето? В следващите редове ще ви споделим няколко съвета как да постъпите в тази деликатна ситуация. И така:

Кажете истината

Не забравяйте, че децата ви имат право да знаят защо се развеждате, но избягвайте да влизате в обяснителен режим. Изберете кратка фраза, която описва ситуацията. Например: „Вече не можем да се разбираме“. Може да се наложи да напомните на детето си, че макар понякога родителите и децата да не се разбират, те не спират да се обичат. Но това не означава, че и те могат да се развеждат. Това правят само възрастните.

Подгответе го психически, като му кажете, че ще настъпят някои промени

Понякога децата приемат всичко, което им се каже, много крайно. Опитайте се да обясните на вашето дете, че макар и да има някои промени, вие ще продължите да се грижите за него. Уверете го, че каквото и да се случи, когато сте заедно, вие ще можете да се справите.

Кажете на детето, че го обичате

За децата е от огромна важност да знаят, че вие не сте престанали да ги обичате. Обяснете им, че вие ще сте заедно, ще правите любимите си неща – ще продължите да спортувате заедно, да пътувате, да се грижите един за друг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заглавието касае съобщението за самия развод, а не за причините за него. Дано поне авторът на "статията" прави разлика. На децата трябва да се съобщава истината - развеждаме се, няма да живеем вече заедно, ти ще живееш с еди кого си, другият родител те взима еди кога си. Ако вече се говори за причините също има една вярна за всички случаи - не се разбираме. Кой виновен, кой не - това най-често са вече лъжи. По- елементарните хора се оправдават и тръшват вината изцяло на другия, което не е така.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Работещият начин е един - да му се каже директгно. Това не е някаква фатална новина, като смърт наблизък, примерно. Днес повечето родители или са разделени, или са разведени. Нито е нещо необичайно, нито е плашещо. А да се маже и лъже няма смисъл. Децата от малки трябва да знаят каква е истината и да не бягат от нея. Рано или късно ще я срещнат.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми то при всички любовта изчезва след 1-2 години и остава само задължението и отговорността. Значи ли това, че всички трябва да се развеждат след 2 години брак?
11
4
 
3
 
! Отговори
Минка преди 6 месеца
Миличко да знаеш че мама бие шута на тати защото го хвана зад Халите как духха на един сириец докато друг го пом.па отзад, но *** е намерила нов тати който е татуиран целия като новозеландски маор и отвреме на време ще ни побийва и стриже нула номер и ако много не слушаме ще ни понареже с макетното ножче
10
2
 
2
 
! Отговори
гаргарев преди 6 месеца
Кажете че ви пращат на фронта . Детето ще ви разбере.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо ще се събират, за да се разведат?Жените като цяло са такива, но има и подобни глупави мъже.Не случайно в католицизма е забранен изцяло развода.Като си поел задължения към всички с този човек ще ги приемаш спокойно.Днес стигат и до друг грях - да раждат без брак, и се радват, че нямало да се развеждат по тоя начин.И после искате децата да са нормални.Стегнете жените, пуснете ли ги следва разпад на всичко.Западният свят не случайно си заминава от този отвратителен феминизъм.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо трябва да се развеждат?!
7
7
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 6 месеца
Как да обясним на детето, че мама е сърбел,тате е разбрал и сега се развеждат....
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дете без баща, трагедия. Това остава доживотен негативен отпечатък на детето. Повечето деца без баща в живота им стават знаем какви.
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А колко начина има да обясните на детето си че правите аборт?
4
4
 
21
 
! Отговори
Не сме като хората преди 6 месеца
Разводът в България е голяма драма. Тук е много важно какво ще кажат хората, комшиите, родителите. Ама ти разведена, кой ще те погледне, я си стои с него, малко скандали, малко те побийва, ще търпиш. Това е народопсихология. Децата кой ти мисли. Тези пък нямат думата съвсем. Ще търпят там каквото е, такова. В нормалните страни, хората се разделят, намират нови любови. Децата пак си тръгват по пътя без да гледат тормоз и скандали. Тук се тормозим един друг, но сакън как развод. Ау, не.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека всеки да си грижи за децата си!
2
6
 
3
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 6 месеца
Един начин да кажете деликатно на осъден на смърт че присъдата ще се изпълни на другия ден. Гъди гъди гъди кого ще бесим утре?
1
9
 
6
 
! Отговори
Правилния начин преди 6 месеца
Миришат и краката! Но ще ти пратя щипка за нос за рождения ден!