Скрити послания пълнят световната музика

Зловещи пророчества, сатанински заклинания и телефонни номера надничат от култови парчета
13 окт 2005 15:46,
Скрити послания пълнят световната музика
Обложката на албума на Алмън Брадърс Банд, текстовете на песните на Кис и творчеството на Бийтълсите били изпълнени с тайни послания

Юрий Синьовски

siniovski@start.bg

Знаете ли кой е телефонният номер на Майкъл Джексън? А кой е бил любимият наркотик на “Бийтълс”? Не?! Това е абсолютно невъзможно, тъй като цялата тази информация е постоянно пред очите ви!

Според сайта www.snopes.com тайни послания изпълват съвременната поп музика и всекидневно ни заливат с каква ли не скрита информация. “Засекретените файлове” в някои песни са доста невинни, други звучат загадъчно, трети са направо зловещи, дори сатанински!

Ето ги и най-популярните послания, маскирани в песни, обложки на албуми, вмъкнати в музикалния фон или просто скрити в тайния втори план на парчето.

Заглавието на албума ”Eat a Peach” на Алмън Брадърс Банд предизвестява смъртта на Дуейн Алмън – китарист на бандата, загинал трагично с мотоциклета си при Мейкън, Джорджия на 29 октомври 1971 г., след сблъсък с камион, натоварен с праскови! Три месеца по-късно друг член на бандата – Бери Оукли, също загива с чопъра си, след като се удря в ... камион, натоварен с пъпеши!

Слуховете за смъртта на Пол Макартни вълнуват най-верните фенове на Бийтълс вече почти 40 години, тъй като в много от песните си музикантите казват именно това – “Paul Is Dead”. Доста от обложките на албумите на бандата говорят за същото – Пол е умрял при автомобилна катастрофа през ноември 1966 г. и е заменен от поразително приличащия на него младок Уилям Кембъл, който получил значителна сума, за да участва в “заговора”.

На обложката на “White Album” може да видите човек, изглеждащ като Пол – същата коса, същите очи, същата осанка... Но този човек, има продълговат тънък белег на горната си устна, а Пол – не! Човекът от обложката на албума всъщност не е Пол, а Уилям!

И в албума “Yesterday...and Today” също има намеци за смъртта на техния приятел. Буквално дни преди да излезе на пазара, одобрената от звукозаписната компания обложка на албума е сменена от бийтълсите с нова, изобразяваща кървава касапница – намек за трагичната смърт на Пол.

Емблеметичната песен “Yesterday” също е написана в знак на почит към великия бийтълс – “..вярвам във вчера, не е достатъчно, че човекът, който до вчера бе с нас сега е просто сянка...” !

В албума “Rubber Soul” бандата отново наднича в отвъдното. Текстът на едноименната песен гласи – “...душата е облик на сърцето, но трудно ще познаеш истинската душа от фалшивата”. В парчето “I've Just Seen A Face” буквално се пее : “ всеки нов ден ме кара да погледна в един друг свят, който чувствам, че съществува някъде там...”. В “Girl” - : “...този човек заслужава да се върне, защото неговото място още не е заето, ние все още не можем да повярваме, че той е мъртъв...”.

Обложката на емблематичния албум “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” изобразява погребението на Бийтълс, а върху гроба е оформена и бас китара от цветя. При по-внимателно вглеждане в нея става ясно, че цветята всъщност изписват една-единствена дума – Пол. В този албум е и знаменитото парче на Джон Ленън “Lucy in the Sky with Diamonds”, чието заглавие не е нищо друго, освен акроним на любимия му наркотик LSD.

И в други песни от албума е пълно с подобни загадки – “She's Leaving Home” – “... сряда е, пет сутринта и денят започва...”. Според феновете, по това време именно е станал фаталният инцидент с Пол Макартни. “Lovely Rita” – “...погледнах към паркинга на тротоара, където стоеше прелестната Рита...” – според феновете именно фактът, че Пол е отклонил погледа си от пътя, е причинил катастрофата. В “Good Morning, Good Morning” бийтълсите казват и “...нещо не можем да направим, за да спасим неговия живот”. Темата продължава в “Hello Goodbye” – “... вие казвате сбогом, аз казвам здравей...” и в “Don't Pass me By” от албума “Abbey Road”, където открито се заявява - “... ние сме в центъра на автомобилна катастрофа...”.

В зловещата класация попадат и Кис, чийто песни са пълни със скрити сатанински послания. Самото име на групата е абревиатура на Knights In Satan`s Service – рицари на сатанинската служба. Наистина рокаджиите и досега остават в умовете на феновете си с ефектния си грим, зрелищното светлинно шоу, страхотното сценично присъствие... Но почитателите на бандата съвсем не са привлечени от това, а от зловещите послания, скрити в текстовете на техните песни и достъпни само при слушане на парчетата отзад напред! Пробвайте и ще се уверите, че почти всяка песен на бандата съдържа зловещи тълкувания на Стария завет и фанатични религиозни пророчества, твърдят феновете.

Далеч от зловещи послания е кралят на попа Майкъл Джексън, който толкова обича своите фенове, че с радост е предоставил номера на личния си телефон на всеки един от тях. Е, вярно – тайно, но все пак го е направил! Запознати твърдят, че личният номер на Джако в къщата му в Енсино, Калифорния е скрит в UPC кода /бар кода/ на албума му “Thriller”. Нужно е феновете да набрат само локалния код за населеното място, който е 800 и веднага след това кода, изписан на обложката на албума, за да се свържат със своя идол.

И така, занапред гледайте внимателно обложките на албумите, които купувате и най-вече внимавайте за това какво и как слушате – може пък да откриете поредното тайно послание! Вие сте на ход, успех!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание