Холивудските знаменитости разхищават като за последно

Зелените имения на звездите насред пустинята Калифорния
14 май 2015 17:52, Мария Дуковска
5
Холивудските знаменитости разхищават като за последно
Имението на Барбра Стрейзънд. Снимка: John Chapple

Експертите смятат, че до една година питейната вода в Калифорния рязко ще намалее, пише Ашли Колман за вестник Daily Mail. Според източниците на медията, богатите и известните жители на Лос Анджелис обаче харчат твърде много вода, за да поддържат своите зелени имения и да пълнят басейните си, без да се интересуват от проблемите на екологията.

Нови шокиращи снимки, направени от хеликоптер, показват моравите с буйна зеленина на звезди като Ким Кардашиян, Барбара Стрейзънд и Петра Екълстоун, а наоколо пейзажът е почти пустинен.

В момента Калифорния преживява най-тежката си суша в историята. Жителите в целия щат разрушават басейните си, намаляват душовете си, спират да поливат зелените си площи и търсят начини да пазят водния ресурс. Повечето звезди обаче не са се включили в тази инициатива, ако съдим по кадрите на именията им, които контрастират рязко с прашния кафяв пейзаж около тях.

Именията на Дженифър Лопес, Джесика Симпсън и медийния магнат Хю Хефнър също си имат зелени оазиси, въпреки че отвъд оградите им се вижда засушаването на природата.

Според източниците знаменитостите масово отказват да спрат употребата на питейна вода за поливане на тревните си площи с думите: „О, аз просто ще си платя глобата!“

Твърди се, че има известни личности, които са по-отговорни в това отношение. Джулия Робъртс например, е започнала да маха тревата от имението си и да засажда повече вечнозелени и сухоустойчиви растения.

Шер си е махнала овощната градина, която също гълтала много вода и засадила палми, а Дженифър Анистън се е разделила с лозето си, което също иска много поливане, за да засади растения, които виреят на сухия калифорнийски климат.

Камерън Диас пък наскоро сподели, че когато ходи по малка нужда в тоалетната, не пуска водата, за да пести.

Вижте снимките на именията на другите знаменитости в галерията на Tialoto.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Индианското прокляти преди 8 години
Проклятието на индианците! Всички сме чели предупреждението на индианския вожд към американците, че природата ще им отмъсти за нейното унищожаване и за избиването на нейните деца - самите индианци. Това е най- жестокият и масов геноцид, извършен от някого- твърди се, че престъпните американски заселници са избили между 90 и 130 млн. индианци. А и самата Калифорния и южните щати са заграбени от САЩ чрез войни от Мексико.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина 90% от водата на река Колорадо се изпомпва от американците и до границата с Мексико стига едно поточе. Но да ползваш питейна вода, за да си поливат ливадите - това е супер безотговорно и нагло. Какво като имат пари - да им спрат кранчето или да им ограничат потреблението до 10 кубика на месец, ако имат деца - до 15-20. Да си събират дъждовна вода, да си направят ВиК инсталация за поливане само - има толкова алтернативни начини.......Когато свърши водата - да си пият парите...Наглеци!
2
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 8 години
"пустинята Калифорния"! Моля авторката да напише, къде е тази пустиня. В края на краищата, трябва поне това да може - да напише едно заглавие и подзаглавие. Подразних се - живял съм в Калифорния и обичам тази страна - Republic of California с червена звезда и мечка на флага! Тя наистина разчита на вода от Колорадо и някои трябва да се съобразяват с това, не да си плащат, а да им прекъсват водата! Цяла Южна Келъфоония е суха, но истинска пустиня е само Мохаве.
1
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Каквото търсило-това намерило!