Историята на Марго Хемингуей и защо слага край на живота си?

Внучката на Ърнест Хемингуей живее едва 42 години
27 окт 2020 23:40, Иванка Гъркова
4
Историята на Марго Хемингуей и защо слага край на живота си?
Снимка: David Hume Kennerly/Getty Images

Марго Хемингуей е известен американски модел от 70-те години и внучка на световноизвестния писател Ърнест Хемингуей.

Тя е родена на 16 февруари 1954 г. в Портланд, в семейството на Байра Луиз и Джак Хемингуей, най-големият син на известния американски писател Ърнест Хемингуей.

Шеметната кариера тръгва от Ню Йорк

Шеметната кариера на момичето започва на 19-годишна възраст, когато се премества в Ню Йорк.

Баща ѝ често пътува дотам в командировки и при едно такова пътуване взема Марго със себе си. Те отседнали в известния хотел „Плаза“ и именно там тя се запознава с Ерол Уотсън, успешен бизнесмен и наследник на верига за бързо хранене. Много скоро романсът им започва да набира скорост и след няколко месеца Марго се премества в апартамент в Ню Йорк на 72-ра улица.

Уотсън, който движи в бохемските кръгове, запознава любимата си с влиятелни личности в модата и изкуството като художника Анди Уорхол, певицата Лайза Минели, фотографа Франческо Скавуло, дизайнери, главни редактори на лъскави издания.

Новата реалност
Новата реалност буквално подлудява 19-годишното момиче – от една страна тя е щастлива да бъде в тази среда и в същото време страда от комплекс, че няма да може да се държи по подходящ начин в компанията на известните хора. И тогава Марго започва да злоупотребява с алкохол и наркотици – струвало ѝ се по-лесно да се впише в новия свят.

Скоро Марго се омъжва за Уотсън и животът ѝ започва да се променя с невероятна скорост.

Стройната блондинка бързо се изкачва по стълбицата на кариерата, получава впечатляващи хонорари.

Става лице на известния парфюм Farberge и първият модел в историята, подписал договор за милион долара. Освен това катализаторът за успех е не само писателската кариера на дядо ѝ – Марго се отличава с трудолюбието си, естествения си чар, лекота и безупречни маниери.

Тя снима в списанията Elle, Vogue, Cosmopolitan и Time и след известно време решава да се пробва във филми.
Първата ѝ роля е през 1976 г., но критиците приемат играта ѝ доста скептично. За сметка на това забелязват по-малката ѝ сестра Мариел Хемингуей.

По-късно Марго участва в още няколко филма, но без особен успех.

В същото време на преден план започва да излиза сестра ѝ Мариел, която е приета от обществеността и кинокритиците много по-топло.

Все повече наркотици и алкохол
Паралелно с успешната си кариера Марго е активна и в социалния живот – чест гост е на легендарния нощен клуб „Студио 54“ в компанията на известни личности, дава интервюта, запознава се с нови хора и се радва на успеха си. Но в същото време става все по-зависима от алкохола и наркотиците.

През 1978 г. бракът на супермодела се разпада – според нейното признание Уотсън не е бил най-целенасоченият човек и „ѝ е попречил да изгради кариера“.

Година след развода Хемингуей се омъжва повторно и се мести в Париж. Новият ѝ избраник е режисьорът Бернард Фуше от Венецуела. Повечето нейни приятели определят втория ѝ брак като прибързан и необмислен и се оказват прави.

След шест години двойката се разделя, а Марго изпада в депресия, как продължава живота й след това, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


4
Още от Звезди
Камила Кабело с къса коса за първи път
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 3 седмици
Наследственост...Дядо и също се самоубива...
1
25
 
15
 
! Отговори
Драго преди 3 седмици
Не се е самоубила! Починала е от ковид.