Брус Уилис е с нова и категорична диагноза - деменция

През март 2022 година той беше диагностициран с афазия
Обновена: 18 фев 2023 10:20 | 18 фев 2023 10:17, Дарена Найденова
43
Брус Уилис е с нова и категорична диагноза - деменция
Снимка: Getty

Здравословното състояние на Брус Уилис сериозно се е влошило и лекарите вече са му поставили втора диагноза – деменция.

Тъжната новина беше споделена от съпругата на актьора – Ема Хеминг Уилис, която написа дълго съобщение в социалните мрежи. В него се казва, че здравето на 67-годишния Брус не се подобрява, а напротив, вече е прогресирало в деменция. Миналата година той беше диагностициран с афазия, което наложи и оттеглянето му от киното.

Съобщението на Ема започна с благодарност за любовта и подкрепата, която цялото ѝ семейство получава от фенове и приятели през този тежък период. Именно затова всички те са почувствали, че е редно почитателите на Брус да разберат за състоянието му. По думите на Уилис, новината се споделя чак сега, защото на семейството му е трябвало време да я осъзнае и разбере напълно.


„След като споделихме за афазията на Брус през 2022 година, неговото състояние прогресира и сега имаме по-специфична диагноза – фронтотемпорална деменция. За съжаление, проблемите в комуникацията са само един от симптомите на заболяването, с които Брус трябва да се справя. Въпреки че ни боли, сме облекчени, че най-накрая имаме категорична диагноза“, пише още Ема.

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират и свиването им може да причини проблеми с речта, емоционални проблеми и промени в личността.


Още за състоянието на Брус можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: деменциябрус уилис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
звездоброец преди 1 година
Афазия имат звездите. При простосмъртни е просто старческо оглупяване.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От три дни пишете една и съща статия. И какво да го направим, че има деменция?
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не е толкова зле, колкото Михаел Шумахер. Повече да си почива и да се отдаде на любимите си хобита. Жена му и децата му ще го гледат. Има пари, може и допълнително хора да си наеме да го гледат.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се знаеше отдавна, т. нар афазия беше измислена за по благоприлично съобщаването на лошата новина. Описаните от близки, познати колеги на Брус симптоми, като неориентация, не разпознаване на близки хора и пр., не могат да се сбъркат. Жалко за големия актьор и за близките му, отсега ги чака голямо мъчение да гледат как той постепенно губи връзка с реалността
3
20
 
1
 
! Отговори
447 преди 1 година
Нищо му няма на Брус. Просто е малко уморен от толкова много филми в които се снима, а и вече е на възраст - 67 години. Време му е да се пенсионира.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за човека. Не е толкова възрастен. И все пак има още малко време, дай Боже.
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медицината била напреднала...