Даяна Рос – една легенда на 80

Тя е единствената с две звезди на Алеята на славата
26 мар 2024 15:05, Инна Ангелова
4
Даяна Рос – една легенда на 80
Снимка: БГНЕСю

На днешния ден през 1944 година в Детройт е родена Даяна Рос. Цялото име на певицата е Даяна Ърнестин Ърл Рос. Тя става известна с групата The Supremes, в която се изявява през 60-те години на миналия век. Соловата ѝ карирера започва през 1970 г.

Славата на Даяна Рос е всепризната - от корици на различни списания, Книгата за рекорди на Гинес, номинации за Оскар, Златен глобус, Грами. Тя е една от малкото известни личности, които имат две звезди на Алеята на славата – една като част The Supremes, другата като соло артист. Успява да продаде над 100 милиона албума по целия свят.

Дебютът ѝ в киното идва с ролята на джазпевицата Били Холидей във филма “Lady Sings the Blues”. Списание “Billboard” я определя като “артистката на века”.

За себе си Даяна Рос казва: “Аз не съм икона, дива, кралица… Това са само етикети. А аз никога не съм разбирала етикетите. Просто съм доволна от това, което съм, и мисля, че си личи. Ако има някой, който да вярва в мен, мога да преместя планини”.

През 2017 година получава приз за цялостно творчество на Американските музикални награди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И все пак Даяна Рос си остава Легенда, Кралица, Дива. Велика ! Очарователна жена.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старостта е просто период от живота. И голям късмет, че много млади взеха да падат ей така, изведнъж, както си стоят и да си отиват от тоя свят. И силиконите са грозни при младите, ама какво да се прави, загрозяват се. Та, дано доживяваме старост. Грозно/красиво е индивидуално усещане.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старостта е грозна, хора, ама всички остаряваме