Кое ни сближава с партньора?

Специалисти дават отговорите
15 ное 2019 18:52, Иванка Гъркова
6
Кое ни сближава с партньора?
Снимка: pexels.com

Замисляли ли сте се защо след секс се чувствате толкова добре? Според ново проучване, публикувано в "Human and social psychology", това задоволство не се дължи само на усещанията, изпитани по време на акта, а и на близостта между партньорите, осъществена с прегръдка.

В изследването участват 335 души, които имат връзка. Те трябвало да отговарят за това колко четсо правят секс, доволни ли са от живота, смятат ли се за щастливи и колко често прегръщат половинката.

Хората, които правят по-често секс и се прегръщат и докосват повече, се чувстват по-щастливи и посочват, че са доволни от живота. 

След като разглеждат отговорите на участниците по-подробно, изследователите откриват, че по-скоро нежното докосване и прегръдките след секс прави хората много по-щастливи, отколкото самия секс. И така заключват, че да имаш хубаво настроение след всеки акт, близостта до любимия човек е много важна.

Вижте още по темата в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: връзкипартньори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖулиетаА ти май не знаеш на колко жени един мъж казва същото :)
4
4
 
30
 
! Отговори
Жулиета преди 4 години
Ей толко тъпотии като тея написаните отдолу не бях чела. Мисля, че ти не знаеш какво е един мъж да те желае и да обожава да го прави с теб, да ти го казва и пише по всякакви начини, да те целува ИСТИНСКИ. Мисля, че материалистката и незадоволената си ти. Тези като теб- те не могат да обичат!
3
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема на заключението на учените е, че наблягат на прегръдките след секс. Ама забравят да споменат, че за да има такива трябва секс. А аз лично смятам, че секса е най - близката възможна форма на общуване между двама души и само хора с нормална сескуалност са способни на нея. Хората с нетрадиционна сексуалност нямат възможност в такава степен да се насладят на такова ниво на близост. Или пък хората със сексуални нарушения - еректилна дисфункция или фригидност.
2
36
 
11
 
! Отговори
Или задоволството на преди 4 години
жена, която едвам изтрайва физическата близост с някого и приключвайки акта си мисли "Впримчих го тоя бунак, сега ли да спомена, че имам нужда от нови обувки, а до заплата има още 20 дена? Или да си затрая и да се правя, че не съм материалистка, докато не преценя мога ли да го накарам да се оженим? Дали си струва? Бизнесът му достатъчно стабилен ли е или и той си брои левчетата като мен?"Това няма нищо общо със задоволството, изпитвано от наивната Жулиета в прегръдките на нейния любим.
1
32
 
18
 
! Отговори
Не е само това преди 4 години
Един вид задоволство и приятно настроение изпитват хората, които се харесват, имат общи теми за разговор, сходен начин на мислене и ценят човека до тях. Тяхната физическа близост може да стане основа на истинска любов, дори на брачна връзка, ако са вече достатъчно зрели и готови за това.Съвсем друг тип задоволство изпитва мъжът тепегьоз, който е търсил само женско тяло, за да се облекчи и приключвайки, предремва за 5 минути, после става и мислите му са вече другаде. Или за доволството на жената