4 причини да имате менструална болка, но без кървене

Ето кои са те
13 яну 2020 23:30, Ивета Иванова
6
4 причини да имате менструална болка, но без кървене
Снимка: Pixabay

 Сигурно ви се е случвало да изпитвате болка, която чувствате по време на цикъл, но така и менструацията ви да не дойде. Това е и плашещо, и подвеждащо. Мислите си, че трябва да ви дойде и това е просто ПМС, и понякога сте прави. Но в други случаи тази болка може да е свързана с различни заболявания и проблеми. Ето и кои са те, според британското издание на "Cosmopolitan".

Ендометриоза
 
Това е заболяване, при което тъкан от вътрешната обвивка на матката се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза. Това предизвиква болки, а може да доведе до безплодие. "Болката в областта на таза е основният симпотм на ендометриозата", казва д-р Патриша Забала, гинеколог. Тя обяснява, че жените с това заболяване, изпитват адски болки по време на цикъл, възможно е болките да продължават през всичките дни. За съжаление, все още няма лечение за тази болест.
 
Синдром на дразнимото черво
 
Това е често срещано заболяване при много хора. То е болест на хранителната система и включва различни симптоми - стомашни крампи, подуване, диария, запек. Няма конкретно лекарство, което да излекува напълно заболяването. Но пациентите с този синдром могат да облекчат симптомите като спортуват много, взимат пробиотици и хапват домашно приготвена храна от пресни продукти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя я минете на надежда като мятате око вижте да няма евтина любов на небостъргача на осмия етаж
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неразгаданите болки идват от нередовно смазването съединителната кутия.
1
7
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Изтекла ви е цялата кръв най- вероятно или сте змия...