Топ 5: Кариерните съвети, които ще ви се е искало да следвате

За какво ще съжалявате, ако не направите днес
30 май 2022 15:38, Екип на Tialoto.bg
2
Топ 5: Кариерните съвети, които ще ви се е искало да следвате
Снимка: Istockphoto

Всяка възраст има своя чар и ви дава знания и уения. През 20-те ви години например е времето да експериментирате в професионален план. Тогава сте още млади, но пък достатъчно зрели да се спрете на кариерния път, по който искате да поемете.

Имате сили и енергия и можете да си позволите да трупате опит дори на базата на грешки. Периодът през 20-те ви години е жизненоважно време, когато можете да изградите своя собствена ниша и да бъдете достатъчно продуктивни, за да постигнете успех.

Това е периодът от време, когато можете да анализирате и да работите върху своите силни и слаби страни. Всеки има нужда от съвет за кариера от опитни хора в даден момент.

Ето няколко кариерни съвета, които са наистина полезни във вашите 20-те години.

Изберете кариера, която наистина искате да следвате 

Не изчислявайте всичко в пари. Да, те са важни, но избирайки си професия и работа, гледайте да е нещо, което да ви доставя удоволствие и в което ще искате да инвестираре време и енергия. 
Не преувеличавайте в CV-то си 

CV-то ви е вашата визитка и наистина трябва да изглежда добре. Това обаче не означава, че трябва да си измисляте всякакви неща и да го пренапудряте. Бъдете обетивни, детайлни и за да изглежа още по-внушително можете да вкарате референции от бивши работодатели. 

Имайте предвид, че ако излъжете за нещо, рано или късно истината ще излезе наяве и ще ви постави в компрометираща ситуация. 

Поемането на рискове си заслужава 

Не се страхувайте да поемате рискове. Разбира се, те трябва да са обмислени, а не хазартни, но както казахме, експериментирането в този период е силно препоръчително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кариера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Не искам да следвам никакви кариери, искам просто да си лежа и да пътувам където и когато си поискам, без да трябва да съм слуга и да се правя, че ми харесва дори.