Русия на Медведев

42-годишният юрист поема кормилото на властта от досегашния държавен глава Владимир Путин
7 май 2008 08:11,
14
Русия на Медведев
Медведев президент, Путин - премиер. Снимка: БГНЕС

Дмитрий Медведев ще положи днес клетва като трети президент на Русия.

42-годишният Медведев спечели президентските избори в страната, които се проведоха на 2 март 2008 г., и ще смени на най-висшия държавен пост 55-годишния Владимир Путин, чийто пълномощия, съгласно конституцията, изтичат след два 4-годишни мандата.

Церемонията по предаването на властта от настоящия на новоизбрания държавен глава ще започне точно в 12.00 ч. московско /11.00 ч. българско/ време в Андреевската зала на Големия Кремълски дворец.

В навечерието на церемонията „Время новостей“ анкетира руски експерти за  предстоящото разпределения на властните пълномощия между новия държавен глава Дмитрий Медведев и бъдещия премиер Владимир Путин.

Сред въпросите, които изданието задава на политолозите, са и: съществува ли вероятност да се увеличи президентския мандат и за хипотетичното завръщане на Путин в президентското кресло през 2012 г.

„Ще има конкуренция между апаратите“, смята Борис Макаренко, първи заместник-генерален директор на Центъра за политически технологии.

Според него не е изключено президентският мандат да бъде увеличен.

На въпроса кой ще стане следващият президент на Русия през 2012 г. днес не могат да отговорят нито Медведев, нито Путин. Те самите биха желали да видят как ще потръгне. Но е малко вероятно, че следващият президент на Русия ще стане опонент на настоящата власт.
 
„Изключвам вероятността Путин да се върне на президентския пост през 2012 г.“, смята Георгий Саратов, ръководител на фонда ИНДЕМ.

По конституция обаче, Владимир Путин има право да участва в следващите президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Утре да са изборите в Русия, ако ще в Щатите да гласуват, пак Путин ще спечели. Щом си го искат руснаците, наша работа ли е да се месим? И то при *** у нас, къде няма за кой да гласуваме ...
12
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Юдейска крадлива пасмина с демокрация не се озаптява
11
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Само едно смислено изказване видях на 1.Русофилът 6, ! не е луд,но ти си заблуден.Нямам нищо против руснаците,просто ги съжалявам за лошият им шанс да се родят в богата държава ,а да живеят в мизерия.Ако някога в Русия настъпи демокрация,ще стане могъща държава,а сега какво е богата държава-жалки поданици.погледнете на запад през океана,как хората си избират президент и си направете нужните изводи.
10
0
 
0
 
! Отговори
марта преди 15 години
Как могло случиться так, что болгары обижают детей от смешанного брака. Как бы тяжело вы не жили, нельзя отнимать у детей наследство, подделывать документы, чтобы ребенок после умершего отца болгарина не получил ничего. неприятно. mta777***mail.bg
9
0
 
0
 
! Отговори
Москвичка... преди 15 години
на SPIRO......Да,многие русские интересуются обстановкой и жизнью людей в Болгарии!!Переживают за Вашу страну!!! Ничего плохого вам не желают...--Про какие политические убийства Вы говорите?? Политковская????....Только америкосы про не и говорят.....Была бы порядочным человеком,жива была бы!! Каспаров??? Жив ещ...тоже американский протеже....и вообще ему нечего делать в России,пусть на свою Родину едет,если ему здест не нравится... Остальные страдают на почве бизнеса...доходы скрывают,налоги не платят...--Коммунисты нам,как видите тоже не нужны....злятся,что во власть пролезть не могут!!! Так им и надо!! За них только очень старое поколение....--Надеемся что Д.Медведев продолжит наведение порядка в нашей Русии:))))) И с Болгарией мы всегда будем дружить!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Rusia-osvobodi ni pak!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"на ЦИРК...А има ли опоненти??? Жириновски е клоун,:))) Зюганов е комуняк :((( Немцов,Явлинский...само дрън-дрън...Други политични партии е много дребни.....тьфу....!! По-добре ще бъде Д.Медведев...Живот в Русия все по-добре и по-стабилне...а това е много важно за хора!!"Да, и все повече политически убийства, точно това важно за хора. На вас комунистите ви трябва бой и стригане, тогава сте най-доволни, същото важи и за българските другари ...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1 как се сравняваш хитлер и ПУТИН. ти си луд,да не си пил от лудо биле. май ти си от цирк.
5
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
Русия преживяла много войни и разрухи,наближава великият 9 май.днешни президенти и правителство,са на най високо ниво,браво на тях,народа винаги бил силен и усмихнат,без злоба към другите,а сега вече и истински щастлив от развитието на страната.
4
0
 
0
 
! Отговори
Svetli преди 15 години
Желая успех на Медведев, но Путин започва вече да ми липсва
3
0
 
0
 
! Отговори
Татьяна ,Москва преди 15 години
на ЦИРК...А има ли опоненти??? Жириновски е клоун,:))) Зюганов е комуняк :((( Немцов,Явлинский...само дрън-дрън...Други политични партии е много дребни.....тьфу....!! По-добре ще бъде Д.Медведев...Живот в Русия все по-добре и по-стабилне...а това е много важно за хора!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При нас защото е по-различно ;)
1
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Русия не е преживяла друг строй освен самодържавието.Начело винаги е имала един Хитлер,като Путин сега.За каква демокрация можем да говорим там?Какво значи да посочиш и да поставиш на твойто място човек,че е по-компетентен от тебе или можеш да го маниполираш както си искаш?Една шайка заграбиха огромните природни ресурси и парични средства на тази страна в невиждани размери.Това са хората които ръководят тази страна.Ще се държът там с цената на всичко.От сега нататък ще се сменят само лицата.