Тридесет и два декара от северния плаж в Бургас са под вода

Само на плажа стихията е нанесла поражения за над 30 хиляди лева, центърът на града още се възстановява от пороя
4 юли 2006 15:49,
Тридесет и два декара от северния плаж в Бургас са под вода
Центърът на морския град също беше под вода. Снимка: Булфото
Тридесет и два декара от северния плаж в Бургас са под вода и на практика почти половината плажна ивица е отмита от вълните. Това съобщи Ваклин Стойновски, концесионер на плажа в Бургас.

Стихията е нанесла поражения за около 30 хиляди лева. Разрушени са покривите на спасителните вишки и някои от съоръженията на спасителните постове са отнесени в морето.

Всички шамандури са изхвърлени на брега. Около 50 плажни чадъра са открити във водата, други 30 са счупени. Отнесени от вълните са десетки от поставените кошчета на плажа, запушен е напълно каналът, който минава през пясъчната ивица.

Въпреки пораженията от фирмата-концесионер имат готовност за възстановяване на нормалната работа на плажа. Началникът на спасителната служба Николай Иванов призовава летовниците да не предприемат излишни рискове при къпане в морето през следващата седмица, докато се нормализира времето.

Силните вълни са изровили на дъното огромни дупки и ями, които могат да погълнат къпещия се за секунди. Необходимо е стриктно да се изпълняват инструкциите на спасителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание