"Ново кино "Парадизо" - да си поплачем тази вечер

Романтиката на старата Италия, детството, любовта, страстта и киното. Която те кара да зарежеш за малко цинизма и да се потопиш в носталгия по времето, когато най-прекрасното нещо е било да си влюбен.
4 дек 2006 14:32,
"Ново кино "Парадизо" - да си поплачем тази вечер
Снимка: IMDB

Един от най- вълнуващите филми на Джузепе Торнаторе ще бъде излъчен в понеделник в кино "Одеон". В памет на именития френски актьор Филип Ноаре, ще можем да се насладим на "Ново кино "Парадизо".

Лентата е носталгично, нежно и романтично обяснение в любов към Киното. Историята е изключително забавна и вълнуваща. В нея се разказва за връщането назад във времето на един известен кино режисьор. В малкото градче, където е преминало детството му, той е изживял вълнуващите мигове на първото съпрокосновение със седмото изкуство. Киното е мястото, където той, заедно със стария Алфредо открива вълшебството на големия екран и на големия живот.

Филмите в родното градче на режисьора са много повече от забавление. За малкия Салвадоре те са вълнуващо всекидневие, което го изгражда като човек. Там се изживяват десетократно увеличени на екрана всички мечти, всички моменти, носещи духа на детството, на старата Италия, на изгубеното време.

Там е романтиката на държащите се ръце на влюбените по време на романтичните сцени, там е първата мастурбация на момчетата пред образите на красивите актриси. Там е недоволството от изрязаните от цензурата хиляди целувки във филмите. Там е Елена - първата любов на Салваторе и неизживяната му страст. Там е поезията на запалимата лента и пускането й, и пожарът, който тя предизвиква. Там е страстта към споделената магия на едно изкуство, което те променя и остава в теб цял живот.

Едва ли има човек, който да не е ужасно, ужасно развълнуван от този филм. Аз поне едва чух подсмърчащите около мен хора, защото собствените ми сълзи и и хлипане ги заглушаваха. В момента, когато възрастния вече Салваторе гледа изрезките от всички целувки, които му е било забранено да види като малък - последен подарък от човека, с когото се спасяват взаимно.

Освен това, Торнаторе си е един доста сантиментален режисьор - и това се доказва от подобната в много отношение на "Ново кино "Парадизо" "Малена"с Моника Белучи. Както и от най-любимия ми негов филм "Легенда за пианиста" с Тим Рот.

Ей такива неща ще ни се случат тази вечер. Затова не се гримирайте и заведете някой непоправим и нелечим романтик, който да ви стиска ръката в киното. И помечтайте за времето, когато любовта и целувките бяха най-важното нещо на света... Там някъде ще съм и аз и ще рева за пореден път на филма.

Входът към мечтите е свободен. Както и в Одеон тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание