Майстор на органа

На 17 декември от 19 ч. в катедралата “Свети Юзеф” ще можем да чуем органовия рецитал на проф. Анджей Хорошински.
17 дек 2007 16:08,
Майстор на органа
Анджей Хорошински е свирил на органа в Катедралата Нотр Дам в Париж. Снимка: pagesperso-orange.fr

На 17 декември от 19 ч. в катедралата “Свети Юзеф” (“Княз Борис” 146) ще можем да чуем органовия рецитал на проф. Анджей Хорошински. В програмата са творби на Бах, Клерамбо, Вивалди, Сен-Санс, Шопен, Карол Шимановски, Мечислав Сужински.

Анджей Хорошински е органист, композитор, преподавател. Завършва с отличие Музикалната академия във Варшава. Изнася концерти в почти всички европейски страни, Израел, САЩ, Канада, Япония.

Свири в такива реномирани зали като Националната филхармония във Варшава, Koncerthuset в Стокхолм, Катедралата Нотр Дам в Париж, Kings College Chappel в Кеймбридж, Aулата “Павел VІ” във Ватикана, Kaтедралата Св. Патрик в Ню Йорк.

Автор е на концерт за орган и оркестър, камерна, органова, хорова и филмова музика, на редица авторски транскрипции на оркестрови творби за орган. Консултант и автор на множество проекти в областта на строителството на органи в Полша.

Ръководи майсторски класове в много европейски страни, САЩ, Япония, Южна Корея и Израел. Член на журито на органови конкурси във Франция, Германия и Полша.

Входът е свободен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание