Македония в НАТО - вариант "Б"

Македония става член на НАТО щом се разбере с Гърция, това може и да не стане скоро
3 апр 2008 13:21,
7
Македония в НАТО - вариант "Б"
Снимка: divers.ro

Северноатлантическият съвет преди минути беше oторизиран да отправи покана за членство на Македония, след като бъде решен спорът за името.

Това ще означава, че посланиците от Алианса, които заседават всяка сряда в Брюксел, ще могат да приемат решение Македония да получи покана, когато видят, че въпросът за името с Гърция е решен. Това може и да не стане скоро.

Македония обаче няма да чака нова среща на върха, посветена на разширяването, която най-вероятно ще се състои през 2012 г.

Този последен компромис най-вероятно е направен поради оттеглянето на САЩ във връзка с Грузия и Украйна, които въпреки настояването на Буш най-вероятно ще трябва да изчакат да получат предприсъединителен статут, предаде македонската телевизия А 1

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Vlad преди 16 години
Позицията на нашата страна спрямо Македония или не знам там как ще се нарича, трябва да е по-сдържана и по-хладнокръвна.Трябва да оставим техните нападки спрямо нас без никакъв коментар ,защото те имат отзвук само в Скопие .С една бургаска област в повече няма да станем Велика България.А и това са нови излишни проблеми.Ще трябва да си отидат две поколения докато макетата се осъзнаят на кой свят са.
5
0
 
0
 
! Отговори
kiro преди 16 години
Евала на гърците!!! Тази измислена държава не може да е в Европа, нека продължават още да ни плюят, сега наред са албанците да им вземат половината скапана държавичка и ще има да се молят да станат българи, но ние вече не ги уважаваме, защото постоянно ни хулят и плюят...да се оправят
4
0
 
0
 
! Отговори
bateto преди 16 години
Novoto ime na makedonia-Zapadna Bulgaria
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
xexexe ti mai si obarkal ne6to brato !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
FYROM това парфюм ли е или иницияли на ромска организация
1
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
А новото име на Македония как ще е ? За пореден големите държави си правят каквото си искат с Балканите.