Последна вечер с пеперуди-изтребители

Завършва фестивалът на младите в българското изкуство - Малък сезон в Сфумато
10 юли 2008 17:05,
Последна вечер с пеперуди-изтребители
Снимка: Сфумато

Днес, на 10 юли ще бъде закрит Малкият сезон в Сфумато – форум за младите в българското изкуство, който тази година представи качествена продукция и чудесни представления.

В последния ден на фестивала все още не е късно да провериш как се справят начинаещите в театъра, киното и музиката у нас.

Програмата започва в 17.00 часа в голямата зала с представлението “Лека болка” от Харолд Пинтър на младия режисьор Делян Илиев.

За своята работа той казва:

“Леката болка на Пинтър ме занимава вече четвърта година. Усещам как това начинание се превръща все повече в лабораторен експеримент, над който тайничко си работя и от време навреме “заразявам” няколко колеги.

И все така се случва, че това време съвпада с Малкия сезон на Театрална работилница “Сфумато”...”

Програмата продължава в камерната зала от 18.30 часа с “Най-горният етаж” - документална радиопиеса на Александра Чаушова, която ще чуем в изпълнение на Николай Бойков и д-р Давид Йерохам. Ще я слушаме, гледайки фотографиите на Игор Христов.

Пиесата представлява “надникване в света на лудостта. Без присмех, без съжаление. Сънят, страданието, свободата на лудият да бъде луд”

От 20.00 часа започва последната сценична изява в рамките на фестивала в голямата зала на Сфумато.

Ще гледаме “Пеперудите са всъщност изтребители” по текстове на ghostdog.

Сценограф е Тони Кондев, хореограф Ивайло Димитров, консултант въздушна акробатика Леонсия Докузова, музиката е на Александър Даниел.

Участват Ирина Дочева и Александър Даниел.

“... a аз от вчера съм свръхзвукова. Стартирам ниско, завивам рязко, прекалено бърза съм за теб, зайо. Смея се след теб и пея след теб, пия и пуша след теб. Ще чуеш сърцето ми – бас от прозорците на селско BMW. Прекалено силно бие за теб. Приятен ден, скъпи.”

В 21.00 часа ще видим Градинско парти – прожекция на анимация и активистки филми и представяне на Art News Café – галерия Сариев, Пловдив.

Малкият сезон ще завърши в 22.30 часа с концерт пред театъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание