РЗС: НАП източва ДДС

Директорът на НАП Мария Мургина да си ходи, искат от партията на Яне Янев
7 фев 2009 14:13,
33
РЗС: НАП източва ДДС
Снимка: БГНЕС

Висши служители на НАП участват в престъпна схема, чрез която се източва ДДС в особено големи размери и директорът на НАП Мария Мургина трябва да бъде отстранена от длъжността си заради това.

Това съобщи днес на лидерът на РЗС Яне Янев.

По-рано днес стана ясно, че РЗС разполага с информация, че служители и регионални служители на НАП са участвали в престъпна схема, чрез която е източен ДДС в размер на много голяма сума.

"Не е наша работа да обявим кои са тези служители, но срещу тях вече е образувано предварително производство по чл.282 от Наказателния кодекс за квалифицирани длъжностни престъпления", каза Янев.

Тази информация потвърди и зам.-градският прокурор Роман Василев.

Софийска градска прокуратура е разпоредила разследването да се извърши от следователи на Националната следствена служба.

От партията РЗС настояват министърът на финансите Пламен Орешарски да отстрани Мургина, докато случаят бъде изяснен. От партията заявиха, че въпросното източено ДДС се равнява на стотици милиони, които са в размер колкото годишната вноска на България за членство в ЕС.

От партията допълниха, че в престъпната схема се търгува с фалшифициране на документи и има търговия с влияние, също и регистриране на фирми фантоми. Схемата е осъществена именно чрез такива фиктивни фирми, твърдят от РЗС.

От партията заплащиха, че ако до десет дни отговорните институции не предприемат действия по случая, ще информират Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Бирник преди 15 години
НАП да краде ДПС.
31
0
 
0
 
! Отговори
kk преди 15 години
POJELAVAM TI 4 CIGANINA DA PODPIRAT OTZAD MAIKA TI I SESTRA TI I TI DA GLEDA6 PREZ TOVA VREME
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Все повече ми се издига в очите този политик!
29
0
 
0
 
! Отговори
dsfad преди 15 години
Работата околу "СИ БАНК" е много сериозна тази банка има клонове във всички държавни институции НАП,НОИ,КАТ и др.всички държавни плащания минават през тази банка.А Костов подари банката на Борисов затова сега ще правят коалиция заедно с ГЕРБ.А продалите акциите си са подставени лица БАНКАТА Е 100% СОБСТВЕНОСТ НА БОРИСОВ И КРЪГА.Жалко ,че няма журналисти в България и пишат под натиск...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много пр.ос.т народ е българският толкова е т.ъ.п че е объл
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цветелина Бориславова е акционер на СИБанк и председател на надзорния съвет на финансовата институция от октомври 2001 г. Тогава пое поста от Славчо Христов, основател на свързания с Иван Костов икономически кръг "Олимп".
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цветелина Бориславова - най-големият инвеститор в зимните курортиВ проекта са инвестирани над 20 млн. лв., като повече от половината от тези пари са отишли за изкупуване на земите и изграждане на две писти - за напреднали и за начинаещи.15.12.2008
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Четирима акционери на СИБанк са продали общо 24.27%, или около 1.69 млн. акции от капитала на банката в шест сделки, регистрирани в Централния депозитар на 21 февруари 2007 г. Това показва информация от фондовата борса, публикувана късно в петък. Засега остават неясни купувачите и цената на сделките. От банката не бяха открити за коментар. Цветелина Бориславова, която е и председател на надзорния съвет на СИБанк, е прехвърлила в две сделки 11.3% от акциите си и сега вече притежава пряко и чрез свързани лица 24.31%. Толкова има и съветникът й Светослав Божилов, след като е продал 1.46% от банката. Изцяло са излезли като собственици на банката "Катекс" и "Руно - Казанлък". "Катекс" е прехвърлил общо 10.31%, а "Руно - Казанлък" 1.38%.
24
0
 
0
 
! Отговори
dtt преди 15 години
Браво.Точно навреме.Да се потвърдят думите на Борисов.Ега ти и качествения материал"
23
0
 
0
 
! Отговори
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РУС преди 15 години
АЗ ОПЕРИРАМ С СИ-БАНК , ТОВА Е НАЙ - ТОЧНАТА И КОРЕКТНА БАНКА СЪС ЗАПАДЕН СТИЛ НА РАБОТА И НАЙ - ВИСОКИ ЛИХВЕНИ ПРОЦЕНТИ НА ВЛОГОВЕТЕ И НАЙ - НИСКИ ПРИ КРЕДИТИТЕ ! ТИ СИ БЕЗУМНО ОТКАЧИЛ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА ЗЛОБА ! *** НА ПСИХИАТЪР И НЕ МОРИ ХОРАТА ТУК С ОТКАЧЕНИТЕ СИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ! ЩЕ СЕ ПУКНЕШ ОТ ЗЛОБА ПАМПЕСО , ЧЕ КОМУНИСТИТЕ И ЦЯЛАТА ИМ РУСКА АГЕНТУРА СЕ ИДЪНИХА И ГУБЯТ ИЗБОРИТЕ И ПОДКРЕПАТА НА ХОРАТА ! *** МРЪСНИ ИЗЕДНИЦИ , *** !
22
0
 
0
 
! Отговори
jgfhg преди 15 години
КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ ГО ДЪРЖИ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ,НИЩО НЕ Е ПРОДАДЕНО ЗАГУБЕНЯК,ДОБРЕ СА ТИ ЗАМАЗАЛИ ОЧИТЕ...СИ БАНК Е НА БОРИСОВ И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПЛАЩАНИЯ МИНАВАТ ПРЕЗ ТАЗИ КРАДЛИВА БАНКА.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
човека взе парите и каза чакай малко :)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДЪРЖАВАТА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В РАЗГРАДЕН ДВОР.ВСЕКИ ВЛИЗА И СИ ВЗИМА.И КАТО ГО ПИТАТ ЗАЩО КРАДЕ,ТОЙ ВИКА:"АМА АЗ НЕ КРАДА,АЗ СИ ВЗИМАМ"
19
0
 
0
 
! Отговори
kakvo kazah преди 15 години
HA,HA,HAAAAAAA,ALOOO,,REDAKTORAAA,,
18
0
 
0
 
! Отговори
eeeh,IANEEV преди 15 години
VSIII4KI,AMA VSIII4KI,STE ZA ZATVORAAA,I NE SI POMISLIATE,4E POSTIGATE IMIDG,NARODA NE E GLUPAV,A....MNOOOOOOOGO,IZLI6NO,TARPELIV
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е еврейка, а обикновена алкохоличка!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Яне Янев повдигна въпроса за точене на ДДС от ТД на НАП Пловдив преди нова година.Тръби се че са замесени Регионалния директор и териториалния директори че ДАНС ги разследва но резултат никакъв.Как да има такъв като ги покриват управляващите.
15
0
 
0
 
! Отговори
dino преди 15 години
MURGINA ,EVREIKA LI E ?
14
0
 
0
 
! Отговори
DJ преди 15 години
На всеки му е ясно, че където има дим има и огън,...така че източването на ДДС не ми се вижда никаква новина и то през 2009г.В тази наша мила Родина, пари има само в държавата, всички които парадират с благосъстояние малко или много са си го набавили от бюджета - чрез източване(кражба) или чрез спестяване на налози....г-н Янев източването на пари на бюджета не е новина, няма значение кой е шеф на НАП, или кой е министър на финасите, стига да има политическа воля, а също така и наказателна този проблем да се реши, но пък от друга страна кой ще финансира кампании
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nomer 7 za kvo se karash na nomer 6 fakt e che minavat neshtata prez sibank a veche na koi e kakvo znachenie ima i zashto trqbva da e cherven ***?za kvo samo obijdate be vie ste nqma takiva zlobari vie v edin forum ne mojete da budete edinni kamoli kato cql narod