Приватизация на магистрала ще ни оскъпи още Гърция

Ще бъдат въведени допълнителни тол такси
24 сеп 2019 10:41, Александър Попов
20
Приватизация на магистрала ще ни оскъпи още Гърция
Снимка: Reuters

Гърция днес е парализирана от национална стачка. Тя е в сектори, на които им предстои приватизация, като синдикатите и протестиращите се притесняват за бъдещите последствия.

"Това е 10-тата поредна национална стачка в Гърция през тази година. Досега нито едно от исканията на протестиращите не е било удовлетворено, така че смисълът от тези стачки е доста спорен", заяви Иван Петрински, журналист и главен редактор на в-к "Български новини" в Гърция, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Притесненията са свързани при евентуална приватизация какво ще бъде състоянието на сектора, кои ще са новите собственици, какви ще са заплатите и колко души ще загубят работата си. Този страх е в основата на стачките в Гърция, които обикновено се случват извън туристическия сезон. Приватизацията е изключително необходима в сферата на транспорта и е договорена от няколко поредни правителства", заяви Петрински.

Гостът допълни, че предстои приватизация на голяма магистрала, което ще удари и по джоба на българските туристи заради допълнителни тол такси.

Също така предстои приватизация в сферата на жп транспорта, фериботния транспорт и енергетиката.

"До момента не е имало голяма приватизационна сделка в енергийния сектор. Когато една приватизация се изпълни добре, това винаги води до икономически растеж. Страната явно има амбицията да генерира индустриален растеж", отбеляза Петрински.

Разговорът с Иван Петрински вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази "новина" касае "софиянци", не българите.
14
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ОпсПътя Ценово - Свищов е завършен преди 3 месеца!!! За коларска пътека Тракия не знам кога и беше последния ремонт, но последните 10 години управлява Баш Бай Тиквондур Ефенди първи от това тиквено семе. Със сигурност не е правена преди! А дори и да е правена, нали за това Свинетзила въведе свинетките, защо не я оправиха 2 години вече както твърдиш? Или парите за свинетките отиват за чантички, а не за пътища! КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ СВИНЕТКИТЕ? ТОВА ОТГОВОРИ!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Опс преди 4 години
До Радослав,Отсечката Чирпан-Стара Загора с ограничение от 90 км/ч не е ремонтирана преди три месеца. Май си в мнооого жестока грешка. Тя е с ограничение поне от две години. И наистина си помисли кога и при кой е строена.
12
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ОпсРемонта е завършен преди 3 месеца, при кои да е? При Бай Тиквондур първи от това тиквено семе!
11
1
 
1
 
! Отговори
Опс преди 4 години
До Радослав,А сега си спомни въпросната отсечка кога и при кой е построена.
10
2
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Вие за нашите пътища пишете, не за Гърция! Гърция я оставете на гърците да я оправят, вижте пътя Ценово - Свищов - няма и 3 месеца от ремонта и вече е коларска пътека, коларска пътека Тракия дето е с позволени 90 км/ч, а реално няма как да се кара с повече от 70км/ч в дясна лента даже няма какво да я коментираме! Дайте нашата кочинка да погледнем първо и да оправим, пък после да гледаме другите!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да, частника ще изрита 30% мързеливи гръци, които досега са си клатили крачетата на държавна работа с връзки.
8
18
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Нашите магистрали колкото и да ги плюват са по-добре от гръцките. Да ги дигнат да ги дигнат, колко да ги дигнат? Две морета и пазар в Солун все ще преживеем без 10-15 евро повече на година. :)
7
4
 
7
 
! Отговори
адда преди 4 години
Възможно е след няколко месеца да се върне Ципурата и тогава тези неща да позатихнат. Само една по-сериозна издънка на Нова Демокрация трябва. За българчетата мисля, че по-добре Ципрас да е на власт.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гербисто-патриотТи прочете ли статията или само заглавието?
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитът на България ясно показа, че приватизацията на обществена собственост е голяма грешка.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приватизацията е нож с две остриета, особено в България. Масовият случай в България е да се окраде каквото може и приватизираната фирма да фалира. Другият вариант е да се оскъпи стоката или услугата и то много. По света, вкл. и в Гърция не е много по-различно и най-вероятно частна магистрала след 10 години ще струва няколко пъти по-скъпо от сега.
3
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му мислят наркоманчетата дето ходят в Гърция за евтина дрога. В Гърция не съм ходил от 2008 година.
2
11
 
12
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Спокойно това ни чака и нас мутрата строи нещо което после ще стане негово.
1
2
 
13
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Е коя е тази магистрала, че нещо не я видях?