Гърция и Турция отчетоха антирекорд на починали с COVID-19

Премиерът Кириакос Мицотакис призова да не се организират големи събирания за коледа
29 ное 2020 07:39, Ния Христова
22
Гърция и Турция отчетоха антирекорд на починали с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Гърция съобщи за отчетени 121 жертви на коронавируса, което е нов дневен антирекорд за страната, предаде Ройтерс.

Болниците в северната част на страната са под силно напрежение, тъй като леглата в интензивните отделения са пълни с пациенти с COVID-19.
 
Новозарезените са 1747. С това общият брой на случаите от началото на пандемията се увеличава до 103 034. Общо 2223 души са починали до момента.
 
Премиерът Кириакос Мицотакис призова по време на коледните празници да не се организират големи събирания, за да може да се намали до минимум рискът от разпространение на вируса.
Още по темата
 
"Ще имаме различна Коледа тази година, в много по-ограничен състав, с нашите семейства, с хората, които обичаме, евентуално с още едно семейство", заяви Мицотакис по време на посещение в болница в Солун.
 
Турция също регистрира рекорден брой жертви на COVID-19 за шести пореден ден, след като през последните 24 часа 182 души починаха, сочат данни на здравното министерство.
 
Общо 30 103 случая на коронавирусна инфекция са потвърдени в страната през последното денонощие, като в това число са включени и безсимптомните случаи. През последното денонощие са направени 174 443 теста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aе стига с измисления грип
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първо място в света сме по смъртност от ковид 19 какво да се коментира, успехите на мутрата ли?
17
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В Гърция от десетина дни имат очевидно намаляване на новозаразените. От над 2600 случаи на ден, станаха по около 1800 и продължават да падат. Явно мерките дадоха резултат. Броят на починалите следва броя на новозаразените със закъснение от 20-30 дни, т.е. най-рано след 10-15 дни ще има намаление и на броя на починалите, а дотогава ще се увеличават.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става като лъжат с бройките. Цял свят гори, само турците нямат болни. И какво стана? Преди 3 дни лъсна истината. Съобщавали са само за хоспитализираните!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция от 3 седмици са с мерки, по-строги и от нашите.Явно мерките не помагат.
14
0
 
7
 
! Отговори
Направени 174000 преди 3 години
Теста!Без комнтар!
13
2
 
1
 
! Отговори
Мефистофел преди 3 години
Му - ха - ха, търки родината на справедливостта и истината .!.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 85 милионна Турция жертвите колкото Бокова България,! Резил
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Турция направените тестове и новозаразените многократно надхвърлят тези в България, но починалите малко повече, отколкото у нас! Зле сме, много зле!
10
4
 
8
 
! Отговори
Стъкмистика преди 3 години
Данните се усредняват за последните 7 дена. Тогава се казва колко е средно на ден. Манипулативно е да се дават ден за ден. Гледа се за 100 000 човека колко са заразени и загинали. Какви са тия цифри които се хвърлят. В България заразените са поне 10 пъти повече. От мои 7 познати само 1 се обяви за заразен. Другите го избутаха без да гъкнат, за да не изгубят работата си.
9
4
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Тъй, тъй.Няма вирООООООЗЗЗЗЗ!!! МУУУУУУУУУУУУУУ!!!
8
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция -121? При по-голямо население? Некадърници!!! Толкова ли не можаха УМНО като Борисов да пуснат вируса да се разпространява и да набере сила?!? Защото всеки УМЕН като Борисов премиер знае, че до седмица-две подопеченото му стадо ще придобие имунитет и ще се възхити на мъдростта му!
7
3
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Като сметнеш брой на глава от населението сме далеч пред тях. Но на параноици като теб, които всички ги лъжат, концепцията за дроби и подобен тип лек анализ ви бяга...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега болните мозъци ще кажат че бог ги наказва
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно ,лъжат и тук и там,като в петъка тръбяха че сме на първо място в света и в ЕС ,а в Испания Англия,Германия Франция имало по 900 човека на ден и професора на Пирогов в постоянно по телевизиите и плаши народа
4
15
 
22
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 3 години
Смешници-85 милионна Турция със само 180 починали,а 6 милионна България -със 160!!!Не могат да ни стъпят на малкото пръстче!!
3
17
 
13
 
! Отговори
Тедрос Меланом преди 3 години
Хохохо... Стигне ли се до християнски празници, много съмнително почнаха да ни внушават, че ще са различни... Великденът ни беше различен, Коледата ни ще бъде различна, после лятото ни ще бъде различно.... А в Гърция от ужасната епидемия са умрели 2500 баби на 85 години за една година.... Пазете съчките, прецакайте живота на младите, това е!
2
2
 
3
 
! Отговори
танер преди 3 години
dnes. bg репортери без граници в българия малко ни уведомявате всеки ден по 20 пъти сега и другите почнахте да ни казвате по колко починали има
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът Кириакос Мицотакис призова да не се организират големи събирания за коледаСтрахилвец! Бойко ни обеща да се веселим, да разпускаме и да пируваме по време на пандемия, а гръкът - мрън,дрън *** ме е за хората. Слаба ракия. Не са случили на премиер!