Гърция отваря градини и училища, но строгите мерки остават

Има напрежение, но обществото спазва мерките, каза Мими Ничева
11 яну 2021 09:19, Красимир Ангелов
6

Гърция отваря яслите, детските градини и основните училища. А учителите и учениците ще са задължени постоянно да носят маски. Междувременно гръцките здравни власти удължиха някои ограничения до 18 януари.

"Не може да излизаш без да предупредиш властите. Гръцките власти решиха да отворят началните училища и детски градини, независимо от разпространението от вируса в отделните райони на страната. За учителите е предвидено преминаване бърз тест за Ковид-19. Строгите противоепидемични мерки включват диференцирано преминаваме през различни входове на училищната сграда. Учениците ще ходят на училище със специални лични документи, издавани от училището", обясни директорът на българското училище в Атина "Св. Св. Кирил и Методий" Мими Ничева за "България сутрин".

Тя допълни, че българските училища на територията на Атина остават затворени и продължават с дистанционното обучение.

"Задължителна остава мярката за носене на маски в начален курс - както в клас, така и извън него. За по-големите ученици, които са навършили 16 години, е предвидено те да изявят желание чрез интернет платформа за преминаване за безплатен тест за коронавирус. Започва масово ваксиниране на медиците, ваксини се поставят в 40 болници. В медиите се изнася информация, че 2/3 от гърците желаят да им бъде поставена ваксина", коментира още Ничева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че вечерният час остава.

"Вече има недоволство и напрежение, но е напълно нормално след 2 месеца карантина. Гръцката общественост се съобразява с наложените мерки. Има полицаи по улиците, има постове в почти цяла Атина. А за нарушителите се налагат сериозни глоби", добави директорът на българското училище.

Тя е категорична, че гърците са по-дисциплинирани от българското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Каквото искат всъщ- преди 3 години
-ност ?Ако толкова държат на броя заразени не трябва учениците да учат присъствено !Ако смятат ,че всеки трябва да разчита на имунитета си ,на здравеопазване и на ваксини -- отваряш държавата ,а който смята ,че е уязвим да не излиза от дома си-- никой не го кара да ходи на масови мероприятия без маска ! Въпреки всичко най--накрая ще отворят държавната ,иначе ще фалират като по филмите .
5
2
 
4
 
! Отговори
* преди 3 години
И гърците май ги опитомиха. Май само ние българите все още браним малките ни свободи.
4
2
 
2
 
! Отговори
и как? преди 3 години
хората се мешат но мерките остават?Шизофрения ли що ли?
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете вица за индианците и заселниците?Питали заселниците защо смятат, че зимата ще е тежка, а те защото индианците секат много дърва. После питали индианците защо секат много дърва, а те - ами защото белите правят така. Та и гърците и българите, няма да питам кои са индианците и кои заселниците. Избора е ваш!
2
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Гърците преди се вдигаха за най-малкото нещо, а сега търпят да се гаврат с тях.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с това - ама вижте Гърция, германия...Там НЯМА ИЗБОРИ....