Македонците мразят българите за едно, сърбите за друго

Журналист: Премиерът на РСМ е командван от сили извън страната
11 яну 2022 16:11, Нели Христова
95
Македонците мразят българите за едно, сърбите за друго
Снимка: БГНЕС

Една по-голяма част от македонците са възпитавани да мразят българите. Македонците мразят сърбите за друго, а албанците за трето. В Македония всички очакваха заседанието на КСНС. Никой не е изненадан от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Това заяви пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

"Няма никакви изненади по отношение на това какво е казано и какво се очаква от българския премиер и от българската актуална политика по отношение на Македония в този момент. Кирил Петков идва в Македония да разговаря за неща, за които много отдавна е говорено и не е постигнато досега никакво съгласие", допълни Перев.

Той посочи, че не трябва толкова да се занимаваме "с високи теми и големи мъдрости", а "малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката".

"Премиерът на РСМ е командван от сили извън Македония", отбеляза още журналистът.

Според Владимир Перев голяма част от македонците мислят, че американците, англичаните или ЕС ще притисне България, а тя ще се съгласи. Причината е, че винаги е била притискана от руснаците, от Москва, че България е била окупирана държава, че никога не се е развивала самостоятелно.

"Американците са царе на правене на компромиси, обаче за чужда сметка. Защо не направят компромиси и да пуснат мексиканците да живеят в Ню Мексико или в Тексас", коментира македонският журналист.

"Не може да има компромис между Македония и България", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
2
 
! Отговори
Ли Сон Ким преди 2 години
Перев денес лае тука утре таму...ке си пцовиса старото куче многу скоро и никому нема да му е грижа за таквите мрши
58
0
 
7
 
! Отговори
стига с тия селяни преди 2 години
Като мразят България,ще си живеят в Югославия.
57
1
 
3
 
! Отговори
Скопски преди 2 години
И стига вече със сърбите и шиптарите разберете че отдамна самата Македония е антибългарска, да сърбите дръпат конците в СДСМ след оставката на Заев върнати се на влиятелни постове открити антибългари като етническия Сърбин Миле Зечевич на мястото ген.секретар,един от шефовете на "бившите" юго служби тук,но и други като Андрей Петров или Ивановски патолошки българофоби...Жалостно е колко малку в БГ познават ситуацията в РСМак. Ами нека кодоши като Перев или шарлатанът Стоянов заблуждават БГ.
56
5
 
1
 
! Отговори
Разделяй и владей преди 2 години
До професия МАКЕАнтибългарската пропаганда в Македония идва от шиптърите, но се приписва на сърбите.
55
1
 
3
 
! Отговори
Скопски преди 2 години
Невероятно..такива метузалеми доносници ,като г-на, заведен в Удба "Тютунар"...медийте в БГ дават им простор и време за лечене лични фрустрации и мътни агенди и заблуждаващи явноста.Когато истинските хора със българско самосъзнание трпеха репресиите, дотичното ченге и вече остарял полицай анонимус си беше на служба в македонската ТВ, а покъсно кодошеше по линия на УДБА хора повързани с МПО..и найсетне, сина си вработи в македонската амбасада в Лондон, е..си каузата коя такива хора защитавашл
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина са убедени,че ще ни изнудят. Сигурно имат инфо която ние нямаме. Кой знае . За мен върхушка в МК не иска да влезе в ЕС, добре са си така със Сърбия само хвърлят прах в очите на народа.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66Напротив напълно свободни са да избират каквото и да е!Ако бяха толкова зависими от Сърбия ,нямаше да признаят Косово и нямаше да са в НАТО.Прекалено много обвиняваме сърбите ,истината е ,че бившите Югорепублики по някой отношения се подкрепят безрезервно.Всички застанаха за РСМ в спора й с България.Историческият разказ на РСМ е почти единосъщ в Югорепубликите с изключение в Сърбия ,където колкото и парадоксално да звучи е по-близо до БГ версия!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РСМ е със статут на държава от бившата Югославия. И по външната си политика е зависима от Сърбия. Северомакедонците не са свободни като Босна и Херцеговина , Словения, Черна гора. Теса частично свободни, като Косово и Метохия. В ЕС за северомакедонците няма кой да ги приеме за преговори.
51
3
 
20
 
! Отговори
Македонка преди 2 години
Хванали сме се за някаква измислена едентичност и ни е страх да се пуснем.А то има хиляди документи ,но ни мързи да четем ,за да не си развалим рахатлъка.По-лесно е да се инатим и да мразим! Вторачили сме се в цар Самуил ,защото си нямаме друг.Всичките ни царе назад са декларирали ясно ,че са български владетели.Защо ли не си откраднем някой цар от съседите?! Лесно е! Те ще са в позиция да доказват ,че не е македонец!!Така стоят нещата!Нищо философско!
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни отвличайте вниманието с тази Северна Македония, която сами създадохме през 90-те по нареждане на Биг брадър.
49
4
 
17
 
! Отговори
Не мишкувайте преди 2 години
Северна Македония не ни интересува. Южна Македония също е българска. Там също се изучава модифицирана история, а българите са жестоко избивани. Господа управляващи, проявете таланта си в дипломацията и ни осигурете отново излаз до южните морета!
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кого мразят разбрах само не разбрах кого обичат или то се подразбра: само себе си.А тях кой ги обича ? Вярно бе, никой.От друга страна чувствата им не са несподелени.Само да гледат да не се разберем с другите и любовно да ги споделим и поделим.Тогава тъй ще ни заобичат, че направо ще ни седнат на редовия трон.Може и на кралския жезъл на сръбския някогашен крал Милош, а после туковиж влязат в Европейската *** или пък тя в тях, който превари да вземе изтърквания *** в турския гейбардак.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ни мразят, под нас да лазят.
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пуснат документалните филми за посрещането на българската войска. Македония прекарва спокойно войната, защото ое част от България 1941-1944 година. Няма ги партизаните на Тито в планините на Босна, няма ги сръбските четници, няма и германци. А след 1944 година България участва в освобождаването на цяла Югославия от германските войски. Хърватите избиват сърбите в Босна.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1878 г. след Освободителната война за нас и поредната Руско-Турско тъй известна,но след време назована,а тогаз по онуй време се знаело за Голяма порта по всички документи,но тогава са ни освободили и с наша помощ сме били освободени ние и тез дет сега се нарекли макета отделно от нас,а тогаз наедно заедно с нас са били хъшове,четници,участници за освободителния договор от Сан-Стефано за България в очертанието на българската епархия за нас и тях,и в Съединението и с манифеста за Независимост
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Югославия става фашистка и сключва договор с Нацистка Германия. Техният регент на техния непълнолетен крал е бил фашист. Военните правят преврат с подкрепата на Великобритания и нарушават договора с фашистите.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти са били италианците, германците, унгарците, хърватите, словаците, французите, испанците, португалците, японците. Цяла Европа е била фашистка в един момент. "Фашист" не е народност.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще ги възпитаме пак да се гордеят, че са българи и да пишат в учебниците за сръбския окупатор. Подлежат на превъзпитание, но трябва, както е казал един македонски българин: "Со кротце, со благо и со малко кютек."
41
4
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Бил съм в РСМ още преди да стане Северна, говорил съм с хора там и не съм видял някой да каже, че мрази българите. То толкова години антибългарска пропаганда няма как да не остави следа. А в учебниците им пише, че сме татари и фашисти, на това учат децата им.
40
2
 
8
 
! Отговори
ЧУКУНДУР преди 2 години
Само ние не ви мразим аркадашлар. 500год заедно сме биле !