Али Ахмети: Подкрепих предложението на България

Той е дал съгласието за конституционни промени
1 апр 2022 17:52, Росен Стойчев
26
Али Ахмети: Подкрепих предложението на България
Снимка: БГНЕС/EPA

Подкрепих искането на България за отварянето на македонската Конституция и признаването на българите за конституционна категория в Северна Македония. Това обяви председателят на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, цитиран от Нова Македония.

Македонският представител коментира резултатите от преброяването в Северна Македония. България и Турция отхвърлиха резултатите, показващи много малък брой хора, определящи се като представители на техния етнос.

Още по темата

"Аз съм гражданин на тази държава и виждам коментарите. Струва ми се, че този сблъсък се води, за да се получи политически рейтинг. Преброяването се наблюдава от международни експерти и резултатът е това. Той беше покдрепен от ЕС и САЩ.", заяви Ахмети.

Допълни, че условията са били равни за всички. Сега основната тема е решаването на въпроса с България.

"Това е въпрос, който стои пред започването на преговори за присъединяване към ЕС. Българската страна настоява за отваряне на Конституцията и признаване на българите като конституционна категория. Аз подкрепям това, защото е нормално всеки да изрази своите чувства и не виждам някакви последствия от отварянето на Конституцията. Това не е заплаха за нашия суверенитет", заяви Ахмети.

Той настоява, че така страната ще демонстрира своите идеали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 2 години
До Pir hayatiсериозно ли? аз пък навсякъде виждам действащи джамии, що така? май и у нас има хора като тези руснаци, които още живеят затворени във филма от 41-45та. Повечето хора в България нямат проблем да живеят заедно с различните си религии.... но щом се пръкнат фундаменталисти, заскучали се псевдоетници и политици и се започва.....
20
0
 
8
 
! Отговори
димитър преди 2 години
Ние ,бихме искали и молим ,да се отвори конституцията Ви . Не сме хванали никого за яката и насилствено да го караме за това действие . Ако искате ,разбира се .
19
0
 
2
 
! Отговори
дрънкало преди 2 години
До Анонимен 9 Първо *** в Македония,виж как стоят нещата,и чак после приказвай!
18
1
 
30
 
! Отговори
Глупавия преди 2 години
Темата е защо наричат България фашистка в техните училища и така се говори и вътре в семействата им за нас Българите .А темата кой е създал азбуката буквално е смешна от тяхна страна понеже тогава Охрид си е бил Българска земя . Разбирате ли кой кого мрази .
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Име лесно се сменя, но територия се печели трудно и чрез война. Създаването на Северна Македония през 1944 година е хитър ход на Сталин, Тито, Димитров да спечелят територията и да създадат държава, отделна от Сърбия. Беше югославска република, беше бивша югославска република, сега е Северна Македония. Името се сменя, земята и държавата остава.
16
2
 
27
 
! Отговори
Историята преди 2 години
ИМА ДОКУМЕНТИ И ФАКТИ, ОТ ЧУЖДИ ИЗТОЧНИЦИ ДОРИ. ЗА РАЗЛИКА ОТ НАПИСАНОТО В МК УЧЕБНИЦИ!!!
15
3
 
25
 
! Отговори
Ми555 преди 2 години
120 000 са с български паспорти! Преброяването им е НОНСЕНС!
14
0
 
14
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Обективно изказване на Али Ахмети. Браво!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете ни историята и царете на мира антички макета....това ни е проблема-че ни крадете историята!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите създават Северна Македония в Югославия. Това е начин да получат независимост от Сърбия вътре в Югославия. Сталин, Тито, Димитров са свършили някаква работа за отделянето на македония от Сърбия и да не е вече Южна Сърбия. Създаването на Македония е била компромис между българското население и сръбската власт за отделянето от Сърбия. Сърбите не са били съгласни да има България в Югославия.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се пишат за държавотворен народ, защото Северна Македония е създадена от българи през 1944 година. Българинът Георги Димитров участва в създаването на Северна Македония в Югославия.
10
1
 
5
 
! Отговори
Вето преди 2 години
Урсулата пише коментари тука ли бе?
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само македонци няма в Северна Македония. 54 процента българи, албанци, турци, рооммии.
8
31
 
7
 
! Отговори
Pir hayati преди 2 години
Какво негодувате срещу македонците? Самият факт, че човек с име Али Ахмети говори от тяхно име казва, че малцинствата са далеч по-интегрирани в тяхното общество отколкото тук. Албанският е втори официален език, джамиите са запазени и поддържани, а тук ги превърнахте в кафенета. Да не говорим, че по бай тошово бяха и свинарници. Езанът се чува ясно пет пъти на ден. Хората си спазват всеки каквато традиция има. А тук се крием по подземия, складове и стадиони. Все едно сме забранени от закона.
7
23
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЛИЧНО АЗ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЖДАНИ-И ТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ.И ТЕ СА ХОРА КАТО МЕН И ТЕБ.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КАКЪВ ЕТНОС СА.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много просто. Всеки се е преброил с името си. Вижте поименно кои от хората в македония с доказан български произход са се писали македонци и им вземете българските паспорти. Скоро РСМ няма да влезне в ЕС и продажниците няма да могат да се възползват от българските си паспорти и съответно от ЕС.
5
0
 
15
 
! Отговори
какъв македонец преди 2 години
Али Ахмети е шиптър кактои половината македонци.
4
1
 
24
 
! Отговори
D преди 2 години
Защо не пишете за протестите в София???
3
0
 
28
 
! Отговори
В. преди 2 години
Значи трябва ново преброяване
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Албанците в РСМ бранят интереса на българите. Правителството на България не се занимава с такива неща.