България - стратегическа локация за индийските интереси

Варна бе домакин на индийско-български форум
3
България - стратегическа локация за индийските интереси
Снимка: Черно море

България като страна член на ЕС е стратегическа локация за индийските бизнес интереси. Това каза днес на форум в галерия  "Графит“ във Варна Борислав Боянов, председател на съвета на директорите на Индийско-българска бизнес камара. Страната ни предизвиква интерес с установената традиция за бизнес в определени сектори, както и с качеството на живот, което предлага.

"Стратегически области за индийските интереси са високите технологии, селското стопанство, хранителната индустрия, туризма и др.“, подчерта Борислав Боянов.

Той заяви още, че страната ни става все популярна като инвестиционна дестинация. „В тази насока двете държави очевидно имат много какво да предложат“ – допълни председателят на съвета на директорите на Индийско-българска бизнес камара.

Борислав Боянов говори още за амбициите на камарата. „Нашата цел е да създадем една платформа, която да бъде от полза за развитието на бизнеса на членовете ни и да подкрепя техните законови интереси в двете посоки – за българските компании, които желаят да правят бизнес в Индия и за индийските в югоизточна Европа“ – коментира той.

Председателят на съвета на директорите на Индийско-българска бизнес камара съобщи, че подобни на форума във Варна срещи с бизнеса са се провели още в София и Пловдив. Целта на проявите е да се представят възможностите за инвестиции в Индия.

„Камарата дава насоки за навлизането на нашия  пазар и на индийските компании, които търсят възможности за инвестиции в България и полага усилия за облекчаване на визовия режим за индийските бизнесмени, които желаят да посетят страната ни“ – поясни той.

Борислав Боянов каза, че не на последно място в целите на Индийско-българска бизнес камара е изграждането на по-благоприятна и етична бизнес среда.

Той съобщи, че камарата работи в тясно сътрудничество с други бизнес организации и постоянни камари в двете страни. „Индийско-българската бизнес камара е подписала споразумение за сътрудничество с Асоциацията на търговско-промишлените камари в Индия, която има 450 000 корпоративни члена, както и със Съвета на търговските камари на ЕС в Индия и очакваме да сключим споразумение с изключително влиятелната федерация на Индийските търговско-индустриални камари по време на посещението на форума Индия – Европа. Тя има 250 000 члена”, допълни той.

Борислав Боянов добави, че камарата допринася и за развитие традиционните двустранни културно-образователни отношения. Той съобщи, че тази година Международния ден на йога се е провел в 21 града в България.

Специален гост на форума в галерия „Графит“ беше посланикът на Индия в България Н.Пр. г-н Раджеш Кумар Сачдева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: срещаВарнаИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Разбира се, не бива да се подценява и това, че ако случайно възникне "опасност" от някакъв ефективен и работещ бизнес в България, Колониалното ни правителства (без значение от коя партия) ще получи и изпълни веднага указанията отвъд Океана как да закрие, затрие, разводни и провали тази перспектива. Единствено ромската интеграция е допустима перспектива. Всичко, което макар и мимолетно би могло да доведе независимост и автономност на България, е крайно нежелателно.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бандаранайка във Варна!:))))))))))))))))))))))))))) Любимката на Тодор Живков - ака Африкански!А Первез Мушараф няма ли да дойде??:)))))))))))))))))))
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страната ни предизвиква интерес с установената традиция за бизнес в определени сектори, както и с качеството на живот, което предлага.===Къв е този герберски бръмбар, че лъже най-нагло! Качество на живот предлагат на индийските сънародници, българите, които работят за жълти стотинки!