Краят на проекта Бургас-Александруполис?

Руските компании обявяват, че спират финансирането
Обновена: 16 фев 2011 08:42 | 16 фев 2011 08:38,
142
Краят на проекта Бургас-Александруполис?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Транснефт”, „Роснефт” и „Газпром нефт” ще обявят прекратяване на финансирането за строителството на петролопровода „Бургас—Александруполис”, съобщават руските медии.

Трите компании са руските участници в „Транс Балкан Пайплайн” – компанията, която трябваше да строи петролопровода. Надзорният съвет на консорциума се среща в сряда в Рим.

С решението да се прекрати финансирането проектът на практика ще бъде спрян.

Още преди да поеме управлението на България ГЕРБ се обяви срещу проекта, а настоящото правителство поиска категорични гаранции за безопасност преди да вземе окончателно решение за него.

Оценката за въздействие върху околната среда трябваше да стане известна този месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Ducky преди 13 години
YouВve got it in one. CouldnВt have put it btteer.
137
3
 
2
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 13 години
Ай, стига с тоя гъзопровод, ако ви трябва газ, ще ви пръдна два пъти.
136
2
 
10
 
! Отговори
ЖИЖИ преди 13 години
Браво на Руснаците! Със банановата република по- добре да нямат работа.
135
5
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 124: Средната работна заплата в България през декемри 2010 г е 691 лв. Източник: nsi.bg/EPDOCS/EmplsSalary10q4.pdfКажете на работодателите ви от Позитано 20 да ви актуализират заплащането, че май евтино се продавате. ;)
134
5
 
2
 
! Отговори
до теменужка преди 13 години
точка ли ...ха ха , ще умреш ти от мизерия със своята буйна средна нещастна заплата ! продължавай да гълташ гладните си слюнки !
133
4
 
0
 
! Отговори
теменужка преди 13 години
НЕ ми дръж такъв тон,бе.Позитано 20 не са ли ви раздали хапчетата?Точка по въпроса.Ако още веднъж ми напишеш коментар-дА УМРЕШ!
132
1
 
3
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Винаги съм смятал,че нямаме нужда от втора атомна, но от 1-2-3-4....трасета за газо и нефтопроводи само можем да спечелим. И нашите управници щяха да имат по - силна позиция, ако бяха настояли за екологичните гаранции и обезщетения. Рано или късно ще има и втора атомна и множество газо и нефтопроводи, но лутането, ще забави прогреса на икономиката ни.
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цитат-А руснаците си намериха алтернативно трасе през Турция, така Турция си вдига мизата, а ние пак ше лапаме само мухи като това с туризма! Но ако спрем проекта Южен поток, наистина сме пълни *** и дудуци начело с любимия ни премиер! Само едно да ви кажа, *** герберски кухи кратунки, колко ще ни струва Южен поток и колко Набуко - не знаете нали? Ако не знаете, значи не слушате какво ви говори вашият нискочел любимец - ами 1,25 млрд.евро,които трябва да вземем заем от ЕБВР при 10% лихва и отделно ще тябва да плащаме ина Турция за съгласието за трасето,а Южен поток ще ни струва 400 млн.евро. Така че, мислете с главите си, ако има нещо в тях!
130
0
 
1
 
! Отговори
до трезвен преди 13 години
като си много умен а аз глупав чужденец , не философствай много а напиши или който и друг да напише ... каква е средната заплата в България !
129
0
 
1
 
! Отговори
до трезвен преди 13 години
"Фриволните изказвания на Борисов и последвалите искания на Евророма за новини на ромски са игра с огъня и ВМРО ще се противопоставим на всякакви опити в това отношение.Това се чете в специална декларация на партията на Красимир Каракачанов, разпространена до медиите.В нея националистите се изказаха остро срещу поведението на министър-председателя, който според тях позволява съвсем нехайно да се изказва по въпроси, свързани пряко с демографското развитие на страната ни и бъдещето на несоциализираните общности.Поводът за острата реакция на ВМРО стана изказване на Бойко Борисов в предаването Времена и нрави по Канал 3, в което премиерът взе отношение за евентуални радио и телевизионни предавания на ромски език:И не е лошо да има такава програма, без това има толкова много телевизии, толкова много предавания. Що да няма? Това ли ни е проблемът?, попита тогава риторично министър-председателят.Според ВМРО у нас вече може да се говори за истински *** въпрос.Още по тематаКогато Вучков удари, как Борисов заглъхваСядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!"При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия, страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи, а пазарът на труда и социалната ни система ще се задъхват", се отбелязва в писмото на ВМРО.Оттам предлагат обвързване на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и със средата, в която живеят."Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост. ВМРО предлага да се обмисли и въвеждане на форми на трудова повинност, по модела на някогашните строителни войски като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности, препоръчват войводите.
128
8
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Maкар, че тук пишат някакви доста прости хора от небългарски произход, искам да изясня едно - нищо против руснаците, като народ нямам. Напротив, даже ме е жал за тях, защото са един обречен народ, цял живот да ги тъпчат богатите червени олигарси - децата на болшевиките. Същите тези болшевики, които избиха царското семейство в Русия, и чийто заслуги за нашето освобождение сега гордо си преписват. Но истината е друга, че та бяха и отчасти все още са наши поробители.
127
2
 
2
 
! Отговори
до теменушка преди 13 години
също така ми напиши колко процента от българите работят без осигуровки ! ...а сега де , това не е тайна за никой !
126
1
 
1
 
! Отговори
до теменушка преди 13 години
грешна информация ли ?!)) ти вярваш ли си тъпачко ?!)) казах ти да ми напишеш цифри ,не да ми промиваш мозъка ! 2 милиона българи които са извън България са също така туристи според теб а ?! ))глада е голям така че си затвори устата глупава !
125
4
 
0
 
! Отговори
теменужка преди 13 години
Ами влез в сайта на нси виж!От позитано ви дават грешна информация.Вица на годината е:Средната заплата е 250.лв Смех!
124
1
 
0
 
! Отговори
до теменушка преди 13 години
хо хо хо ,,, вица на деня ! вие вярвате ли си ?! вярват ли ти другите българи на това което написа ?! ами колко е средната заплата в България ? я кажи ))
123
1
 
0
 
! Отговори
212 преди 13 години
Ама някои другари ги е срам,че не искаме да участваме в проекта.Били сме неблагодарни,заслужавали сме си робството.Питам аз-от благодарност ли трябва да я пускаме тази тръба?Не са ли националните интереси най-важни?
122
1
 
0
 
! Отговори
до 120 преди 13 години
"българин как то и да го нагодиш ... всякак се *** !" народна мъдрост !
121
2
 
2
 
! Отговори
теменужка преди 13 години
Е не е средната заплата в България 250 лв.Колкото и да ви е мъчно,българинът оцелява и дори не живее на кредит както в америка или западна европа
120
2
 
1
 
! Отговори
до не българин преди 13 години
Най много мразя някой да ми прави добро на сила.А Вас това не би трябвало да Ви засяга,уважаеми не българин.
119
3
 
0
 
! Отговори
Не-експерт преди 13 години
Експерте, да илядиш у БГ-то. И правнуците ти също. И се *** да те цоцат щото си последователен.