Родните товарни електромобили в продажба с етикет "Made in Germany"

Росен Даскалов, основател на компанията, пред Bloomberg TV Bulgaria
20 май 2021 23:50, Анисия Иванова
45
Родните товарни електромобили в продажба с етикет "Made in Germany"
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашите автомобили ще се продават от името на немска компания. Тук ще произвеждаме някои компоненти, но сглобяването ще става на територията на Германия. Това заяви Росен Даскалов, основател на "Син Карс индъстри", в ефира на предаването "Бизнес старт", с водещ Христо Николов.

"Българският пазар е много малък. Нашата цел е след няколко години да произвеждаме около 20 хил. автомобила на година. Нито един производител няма подобен продукт в тази ниша - товарен електрически автомобил от 3.5 тона, който може да минава до 20% по-голям пробег“.

Даскалов заяви, че електромобилът е насочен към западноевропейския пазар. "Искаме в началото на другата година да започнем производството и сглобяването в Германия", допълни още той пред Bloomberg TV Bulgaria.

От думите на госта стана ясно, в България ще се произвеждат всички основни неща за автомобилите, а в Германия останалите части, като тези за каросерията, например. Така ще можем да използваме предимствата, които ни дават западноевропейските икономики в тази посока – облекчения за купуване на нови автомобили.

Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили „Син Карс Индъстри“ подаде заявление за IPO и допускане за търговия на пазар за BEAM на Българската фондова борса. Преди година дружеството обяви, че ще търси 6 млн. лв от капиталовия пазар, като сега сумата беше намалена на 2 млн. лв.

"Изискванията спрямо последните промени в закона за BEAM пазара са максимална сума на година да е до 6 млн. лв. В момента за финансиране на част от дейността на компанията ползваме банкови кредити. Ако всичко се развие добре, не е проблем в следващия месец да направим ново предлагане на акции."

„Обяснили сме ясно как ще бъдат използвани тези 2 млн. лв.: за доизграждане на производствената линия за роботизирано заваряване, както и усъвършенстването на техника и машини", обясни гостът.

Гостът обяви и намеренията свързаната със Син Карс немска компания да бъде листната на Дойче Бьорзе.

Целия разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Майския преди 2 години
По добре да се продават като германски докато наберат слава и клиенти и после да се каже на света, че са Български.
16
7
 
3
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
една корекция само казва се Made in Germanystan mangelstan
15
1
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Хаха, толкова злоба на едно място! Успех, момче!
14
6
 
4
 
! Отговори
Опс преди 2 години
Нека направим елементарна сметка на казаното от този господин. 20000 произведени на година при 24 часово производство е 55 на ден, 2.3 на час. Успех, ама нещо на изхвърляне ми прилича. Като на бибитко числят дето ги хвърля в пространството.
13
3
 
5
 
! Отговори
Еееее преди 2 години
... развалихте опорките на русофилите, че в България няма никаква индурстия, нищо не се произвежда и така нататък.
12
3
 
4
 
! Отговори
Просто племе балканс преди 2 години
По важното е къде е държавата тук, щото в Германия държавата е на всички нива в автобранша. Навремето бяхме сред първите при компютрите, но след 1989 ни сринаха. Няколко опита за автопроизводство, като последния държавата го закри насила. Този опит казвам от сега без държавата е провал и ше изпуснем и този век на иновациите
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... листната на Дойче Бьорзе. ...Моля?Една статиа, не едно изречение не можете да сглобите бе автопроизводители! Казва се... обявена на немската борса ...Като се чуе нещо немската и се оаквате! Вярно е че са най голямата икономика, но не са далеч това вече което бяха. Има холандци, австрийци, французи а и швейцарци. На някой ясно ли му е какво произвежда напр. една швейцарска индустрия? Имат самолетостроене напр!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 1944г. сме имали над 400 българо германски смесени предприятия в промишлеността, така че по полека с коментарите относно направено в България.
9
8
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Кой нормален човек от свободния Западен свят ще купи нещо, каквото и да е с табелка "Made in Bulgaria"? Друго си е да е написано "Made in Germany", особено като става дума за автомобилната индустрия. Не е никак глупав този пич. Той знае, че тази малка табелчица ще му продава много успешно стоката. Дори нашите *** не търсят и нямат в къщите си нищо с надпис "Сделано в Джуджистан" и всичко им е западно, ама иначе са големи *** на думи
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че в Германия. Тука как ще се организира целия процес...Абе ало, ние едно правителство не може да сглобим, камо ли автомобил.Дайте по-сериозно.
7
5
 
9
 
! Отговори
Диана Димитрова преди 2 години
"Преди година дружеството обяви, че ще търси 6 млн. лв от капиталовия пазар, като сега сумата беше намалена на 2 млн. лв." ... малко време и ще намали сумата до 200 лева. После до около 6 лева.
6
4
 
12
 
! Отговори
Пфф преди 2 години
Росене, аре малко слез на земята. Какво си продал досега? Два Син Карс с двигатели на шевролет! Росене, ти си просто един *** дистрибутор на Киа за североизточна България. Ресторант се опита да правиш и май ти е на загуба. Аре освести се!
5
4
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Имаше една клюка за договорка, Даскалов кандидат за кмет в Русе, пък ако спечели, едни държавни пари и терени /около 10 декара/ ще получи за да си направи халета за електрички. Ама той милия, съвсем се оплете, появи се на рекламния си клип с петна от пот под мишниците, пусна си някаква реклама по единственото в Русе /герб/ радио и ... даже не стигна до балотаж. Жалка история.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука щели да се произвеждат някои компоненти отгатнете кои най замърсяващите батериите германците ни имат за кен.... еф
3
2
 
6
 
! Отговори
Клюкарка преди 2 години
Нещо писаха преди време, че се е стигнало до побоища между него и баща му в офиса на няква банка в Русе. Не съм видял, но го четох някъде.
2
6
 
12
 
! Отговори
Я, ти да видиш преди 2 години
Неуспелия кандидат кмет на Герб в Русе. Цялата държавна машина зад гърба му, пък той се оака. И сега какво? Ще става нещо Илон Мъск ли?
1
4
 
13
 
! Отговори
Умен човек! преди 2 години
Знае че маде от България няма да се купува никъде, включително от българите

Спонсорирани публикации