Да возиш жена си - по-опасно от говоренето по телефон

Половинката до теб те прави по-агресивен шофьор
Обновена: 19 сеп 2012 20:52 | 19 сеп 2012 20:51,
29
Да возиш жена си - по-опасно от говоренето по телефон
Снимка: AutoMedia.bg

Канадски учени установиха, че присъствието в автомобила на житейската половинка по време на движение значително влошава способностите на шофьора.

В рамките на проведеното изследване учените попитали двойките за най-сериозните им разногласия и ги помолили да ги разположат по ред на важност. После по време на тестовото шофиране ги накарали да започнат да обсъждат тези теми.

Резултатите показват, че шофьорите в присъствие на своята половинка нарушават правилника по-често, като най-вече не спазват ограничението на скоростта. При това няма никакво значение дали спорят по някоя от темите, или са на едно мнение.

Експертите са категорични, че влиянието на „съпружеския фактор” върху водача е по-голямо дори от това на телефона. По време на тестовете се оказва, че разправиите между двамата могат да достигнат такова ниво, че шофьорът на моменти дори не вижда пътя, по който кара.

За екипа канадски учени това не е първото изследване от подобен характер. Преди това те са накарали шофьори да решават логически задачи по време на движение, за да разберат как реагира мозъкът им в подобна ситуация при опасност на пътя.

 
Следващото им намерение е да проверят как се развиват отношенията между родители и деца по време на пътуване.
 

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Ляв завой към платно с 2 ленти се прави по най-краткия маршрут-демек лява лента,ако идваш от платно с 2 ленти за ляв завой-ако си в лява-пак в лява,ако си в дясна-пак дясна!Иначе това дето го правиш ти се нарича "престрояване през кръстовище" и е нарушение.Лентата се сменя преди или след клръстовището,на другото му се вика "засичане" :)
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абсолютно точна констатация. нямам забележки.
18
0
 
4
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Да му мислят арабите дето имат по пет жени
17
0
 
0
 
! Отговори
Кестел преди 11 години
А да возиш крава дали е по-безопасно
16
2
 
11
 
! Отговори
Ченгето в мен преди 11 години
Отдавна е ясно, че жените разсейват шофьорите с постоянното си дуднене. Сега, след като вече е научно доказано, ще въведем промени в Закона за движение по пътищата и ще глобяваме всеки, който шофира автомобил в присъствието на жена си.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нама да возя мъжа си , ще си пътувам сама , даже и да ми е скучно ,Шшштт , тишина !!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За това отсега нататък ще возим само любовниците си :))
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А учени от БАН (феодални старци),установиха,че при отделяне на газове,ако си повдигнеш д..то от едната страна ,гащите се цапат с до 1/3 по-малко,от колкото,ако си седиш здраво и не мърдаш.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ако не бяха канадските учени никой нямаше да се досети защо всички в БГ карат агресивно.........:))))Аплодисменти за умнотиите им!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази информация трябва да е много стара , защото жените си карат колите и децата на училище. За сега само Индииките чакат съпрузите си да ги изведат с колите си , не могат да престрашат .
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята дъщеря която е излязла от българия на 6 г , кара кола от 16. Нейният годеник , който е роден тук , казваше , винаги съм избягвал да шофирам в Манхатан , а за нея това е нещо нормално .
9
0
 
2
 
! Отговори
минЧо преди 11 години
дамммм, време е за wifefree device ;-) да не се бърка с WiFi ;-)
8
2
 
7
 
! Отговори
FAKT преди 11 години
100% FAKT!
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Двамата с мъжа ми караме . Той е взел книжка в БГ , аз в чужбина . Докато се учех , боже , на седалката до мен имах говоритеш .И двамата караме отдавна . Но един ден се разсмях и му казвам , знаеш ли че не вземаш добре този лев завой като излизаме от нас. И той , аз карам кола преди теб и са ме оценявали като добър . Да ама съгласно правилника тук , като завиеш в ляво от нас , трябва да се влееш в дясната линия , защото на следващата пресечка ние правим десен и сесъздава излишно пренареждан
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8. Вярно , щото аз возя и мъжа си , Не винаги той кара .
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпитано от личен опит- така, както те нервира собствената ти жена, не оже да те нервира и тай- големия *** сред шофьорите!
4
3
 
27
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Винаги като...возя жената,й казвам да не...говори зад мен(там стои),защото животът й е в моите...ръце.Тя спира за...миг и след малко пак...почва;кога ли ще ми...пречърнее.
3
0
 
18
 
! Отговори
лесли каручка преди 11 години
С този скъп бензин,идва времето на рикшите!
2
12
 
9
 
! Отговори
абсолютни простотии преди 11 години
Нямам думи , тия "анкети" излизат от някой генииски *** отвор. Утре очаквам "откритието" , че и децата на шофьора пречат и са вредни. Пълни откаченяци.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Особено ако с едната ръка се е хванал за гърдите и а с другата за задникът или някаде там долу,върти геврека леко с едно коляно и кара с разумните 60 мили мощен селскостопански двутонен джипокамион дет носи звучното име "трък." Тогава мисля ,че ще пропусне да види и Титаник в насрещното.Не,че в българия е различно де.Има едно единствено хубаво нещо в това,че бензинът е скъп.Представете си пилотът на най-бързият голф и беемве с дву-три тонен камион и евтин бензин..Нещо като куд с картечница .