Lada Vesta с ново попълнение, получи турбодвигател на Renault

Руският модел вече ще се предлага с 1,3-литров двигател
20 окт 2017 14:50, Красимир Ангелов
54
Lada Vesta с ново попълнение, получи турбодвигател на Renault
Снимка: АвтоВАЗ

Руският производител АвтоВАЗ започва да поставя двигател на Renault на един от най-популярните си модели – Lada Vesta. За машината е предвиден 1,3-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 150 к.с., съобщава изданието CARscope.

Засега други подробности не се разкриват. Знае се единствено, че френският мотор с 4 цилиндъра има въртящ момент от 250 Нм. Това е 1,3-литровият TCe агрегат, която се поставя на моделите Captur, Megane и Scenic.

Заедно с новия турбомотор, моделът на Lada ще получи и нова трансмисия, чиито изпитания в момента се провеждат. Причината е, че използваните от АвтоВАЗ скоростни кутии – френските JR5 и JH3, както и собствената разработка LDP-21807, не могат да се справят с подобен въртящ момент.

Досега единствено версиите на Lada Vesta, участващи в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), имаха двигател с турбина. Те се оборудвани с 1,6-литров мотор с мощност 380 к.с., производство на френската компания Oreca.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: renaultАвтоВАЗLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОКой те бие по кратуната да купиш руска кола! Не хочешь, не надо! *** подальше!Румънците са много нови автопроизводители. Няма лошо, корейците също са сравнително отскоро в бранша. Само дето руснаците правят автомобили повече от век. А в областта на металургията са далеч пред повечето страни. Т.е. вложеният метал със сигурност ще е по-добър от румънския. Румънците не блестят с технически и научни постижения. Сещам се само за Хенри Коанда. Колите се правят от роботи, а те не пият.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ссДобре де, франсетата не са ли от тези дето са сложили санкции на Русия.-----------------Никой не е слагал санкции на ***, санкциите на руснаците ги наложи самият Путин. Санкциите на Запада са срещу конкретни руски държавни чиновници - виновни за руския милитаризъм и империализъм.
46
3
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Много ми е интересно, защо някои биха предпочели румънски коли от същата марка, а не руски?-----------------А за какъв *** да предпочетат руски, питам аз риторично?Руснака по-добре работи или е по-съвестен от румънеца?Аз имам контакти и с румънци и с руснаци, румънците са по-стриктни.Освен това никога няма да налея пари в джоба на руските милитаристи, та с тези пари да се въоръжават срещу мене.
45
0
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименВ Берьозка продават пълни ***.Всичко е тъпкано с Е-та, и най-вече прословутият руски сладолед.Напънете се да прочетете етикета - по 6-7 Е-та съдържа всяко мороженое или пломбир.Единствено дроб от треска в консерви има смисъл и той е латвийски.Всичко останало са безвкусни руски л айна - някакви сельодки под шуба, чебуреки, пряники, твърди като камик...всичките съм ги пробвал.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Да, една част от стоките в Берьозка са произведени в Германия. Но предимно от руски бизнесмени. А и умни немци ползват установена престижна руска марка, което не е малко. Шпротите са рижки и пастетът от шпроти - също. Латишите нищо друго не могат да изнесат на пазара. Като бяха в СССР правеха ВЭФ-ове и разни сирена. Добричкият Запад ги гушна и им спре тези производства.А аз се кефя с някои вкусотии, които продават в Берьозка. Един русофоб би се отровил с тях!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За руското и румънското. Румъния стана производител на коли, след като "Рено" изтегли производството си от България! Имаше "Булгаррено-8", "Булгаррено-10", "Алпин". Уговорката беше да се произвеждат само за нашия пазар. Може ли *** да не хитрува на дребно? Хванаха ни и прехвърлиха производството в Румъния.Две думи за Русия.Произвеждали са автомобили и камиони още през ПСВ. Руската металургия е на 4 века.Имат една от най-добрите школи в света по материалознание. Правят стотици видове стомани
42
1
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
До ПитамЛучник са полски машини, ***! Дали е хубаво, че тук не продават руски стоки? Не, не е хубаво! И те няма да купуват български боkлуци.Много ми е интересно, защо някои биха предпочели румънски коли от същата марка, а не руски? Мотивът "пияници" не върви! Не съм чувал за роботи-пияници! Измислете нещо друго, ако можете, трезвеници!
41
1
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
До До 39Ядец! Този път случи като с пръст в рядко! Нарочно написах това, защото бях сигурен, че ще се намери такъв галfон като теб, който да напише точно това! И да ти кажат в магазина, че двигателчетата са японски, не им вярвай! Машинките са направени в Петрозаводск и се изнасят и за ...Швейцария, за часовници от класата на "Брейтлинг".Не съм пророк Йеремия, но този път те изчислих точно, ***! Срамът си е твой! По-добре направи изследване, колко от елементите за Боингите са произвеждат в РФ
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки 6 месеца ни облъчват с реклами за нови лади ... и накрая нищо не се случва.Няма нормален човек който да си купи руска трошка, при положение, че има например евтини и много здрави Дачия!
39
0
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Съвременните руски часовници които споменаваш са с японски механизми - на Seiko.Касите се правят извън Русия, така че нищо руско няма в руските часовници, освен името.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В руските магазини Берьозка почти няма руски продукти - основното производство е от Германия, Литва и Естоония.Никакви руски магазини не са, пелно менте.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто и двигател да монтират щом руските пияни чеббурашки са пипали колата ... значи за нищо не става.Нищо руско не е качествено!
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитамДа, руснаците ще го закъсат много, ако разчитат на нашия пазар. Тук нашите търгаши много внимават да не развиват търговия с Русия. Засега само луксозни часовници "Буран", "Полет", "Авиаторские" и др., емайлирани тенджери, водка, нес-цикория ивкусотии в "Березка". Ние си плюскаме гадорийки от ЕС, включително домати от Полша!Яйчица, масло с отрови, ГМО-продукти. Но не ни е страх, не ни е и срам, важно е да оцелеем, да пренесем гена на оцеляването и безгръбначието! Ще изнасяме тутки!
35
0
 
6
 
! Отговори
лош съвет преди 6 години
До ОтговорПредлагаш континента Руска Федерация да влезе в полуостровчето ЕС.Чак тогава изгнилата западна покрайнина ще се пръсне по шевовете.
34
6
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Охааааааа......най добрите....след ЗаЗ.....
33
8
 
7
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 6 години
Питам кое е руското алкохолишкото!?? фирмата е френско японска ,части и двигатели скоростни кутии и пр. НЯМА НИЩО РУСКО!!! Да мго начукам на пияните алкаши
32
7
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 21 Ами да влизат в ЕС и НАТО и мита няма да има.Кво се услушват.То се е видяла че сами не могат.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската кола е като руската жена-само харчи и ти къса нервите.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да купувам евтина кола, 100 пъти бих предпочел Дачия пред Лада, а още по-добре за същите пари нещо на 2-3 години от първи собственик, но свястно. Тези биклуци да си ги карат руснаците.
29
0
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Извинете , гаЗ се пище с З , че оня граматика веднага ще се обади.