Pagani представи нов шедьовър за над 3 млн. евро

Суперколата Huayra BC Roadster получи V12 с мощност 800 к.с.
8
Pagani представи нов шедьовър за над 3 млн. евро
Снимкa: Pagani

Компанията Pagani представи суперколата си Huayra BC Roadster, която бе определена като най-сложният проект в историята на италианската марка. В конструкцията на роудстъра са използвани редица композитни материали, съчетаващи карбон с титан и дори дърво. А буквите BC в името са инициалите на Бени Кайол - човекът, който си е купил първата кола на Pagani и който е вдъхновил фирмата за направата на този автомобил.

За намаляване на теглото Huayra BC Roadster е изградена около нов монокок. Той е направен от ново поколение композитен материал, създаден на основата на карбон, титан и Triax (смес на пластмаса с полиамид или найлон). Въпреки по-малкото си килограми, конструкцията е с 12% по-здрава от досега използваната за моделите на марката.

Напълно преработено е и окачването на автомобила, като в него също се залага на специални материали. Роудстърът е получил и напълно нови електронно-управляеми амортисьори, които значително подобряват стабилността при високи скорости.

Силовият агрегат на Huayra BC Roadster е използваният и досега за модели на марката 6,0-литров V12, разработен от Mercedes-AMG. Двигателят е оборудван с два нови турбокомпресора и има специален всмукателен колектор, използващ впръскване на масло под високо налятане. Моторът е с двойни дроселни клапани, 4 охладителя и блок за управление Bosch. Мощността му е 800 к.с. и 1050 Нм, които са достъпни още при 2000 об/мин. Агрегатът отговаря на най-жестоките мерки за екология, в това число и тези в щата Калифорния.

Още за суперколата вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Pagani
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ганка преди 4 години
Аз си купих Кьонигсегг. Яко животно. Обикалям си Ривиерата с него. Поздрави от Ница.
6
0
 
0
 
! Отговори
3млн.? преди 4 години
За такива коли се чака като за f16, поръчваш, плащаш и след четири години...Но тука, и след 4 години, пак ще има много дупки.
5
1
 
1
 
! Отговори
Григор преди 4 години
Щата Калифорния..*** да видиш и ще се уплашиш.
4
2
 
0
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Точно тази не бих дал и 50 хил лева. Не ме кефи, прости карбонови елементи с оформени меко казано стил 75 г.... Мнооого ретро. За толкова пари поне едни 1300 кс можеха да сложат. Тази фирма е скоро няма да я има. Нулева креативност
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Б. Сарафов- младшиТя може и да се събере, ама зимъска по леда не може нито да се качи, нито да излезе. А за зимнина да не говоримНе струва тая кола. Гледам и не ги карат много
2
2
 
3
 
! Отговори
то е ясно!!!! преди 4 години
До oginАко имаш 3 милиона няма да си я купиш,....но ако имаш 50 или 100 , 200 , 300 >>> ще си я вземеш и ще спреш да мечтаеш!
1
2
 
13
 
! Отговори
ogin преди 4 години
За 3 милиона евро няма да си купя ламарина то е ясно