Цонев и дружина с обвинения в подкуп

До неделя тримата остават в ареста, после ще се произнася съдът
2 апр 2010 11:51,
133
Цонев и дружина с обвинения в подкуп
Цонев в момента на ареста му. Снимка: БГНЕС

Бившият военен министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов вече са обвинени за подкуп, съобщи БТА.
   
Обвиненията са били повдигнати много късно снощи в сградата на Националната следствена служба /НСлС/. 

Според закона за такова престъпление се предвижда затвор до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.  

Dnes.bg припомня, че Цонев бе задържан в зрелищна акция в четвъртък, във Военно-медицинска академия.

Арестуван е за това, че е предложил чрез посредник подкуп на следователя Петьо Петров, който трябвало да "оправи" разследване.

Сумата е 60 000 евро, а посредници били съдията от СГС Петър Сантиров и бившият главен секретар на МФ Тенчо Попов.

Още по темата

И тримата задържани остават в ареста за 72 часа /до неделя/, когато прокуратурата трябва да прецени дали да иска от съда постоянния им арест.

Мярката на тримата се очаква да се гледа от СГС, който е компетентен по производства срещу магистрати.

Вчера само трима съдии от наказателното отделение на съда не си направиха отвод.

Всички останали, в т.ч. и председателят Георги Колев, се отказаха да гледат мярката още преди прокуратурата да е внесла искането.  

Според запознати по производството, срещу тримата има приложени СРС-та, които обаче прокуратурата е поискала да бъдат разрешени от съд извън София.  

Защитата на обвиняемите коментира, че обмисля да заведат жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
4
 
! Отговори
few преди 14 години
Разреваха се правозащитниците за горкия Цонев. Насилен бил. Срещу този г-н има три заведени дела, само последното е за 120 милиона, 40 от които платени авансово на приятелска фирма за безмислен измислен оптичен кабел.За такава кражба от моя и вашия джоб, арест не стига. Такива трябва на място да ги оставят. Бил невинен до доказване на противното. Вальо Топлото го хванаха с милиони евро в австрийски банки и какво от това? Да са му взели един цент?
116
0
 
4
 
! Отговори
Даскал преди 14 години
Преди да се изказваш "компетентно" по форумите и да защитаваш Тиквата и Пудела, научи правописа! Много ти липсва от ученото в основното образование.
115
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Що за ненормалници, впечатлени сте от ареста, а не от от тия гнусни , крадливи, алчни *** дето 20 години не спряха да ни крадат най- нагло, Сега се сетили за правата на човека,ами правата на ограбените ,сещате ли се ,че и ограбените имат такива .
114
2
 
5
 
! Отговори
до нло преди 14 години
ОТИВАЙ В КОМОСА ДА МЕ4ТАЕШ ДРЕБНО ЦАРСКО ЛАКЕЙ4Е
113
7
 
7
 
! Отговори
нло преди 14 години
ПОКАЗНА УПОТРЕБА НА СИЛА ДОСТОЙНА ЗА ДА БЪДЕ ЗАВЕДЕНО ДЕЛО В СТРАНСБУРГ СРЕЩУ МВР СВОЕВОЛИЯТА. КАКТО И С ПРОСЛЕДЯВАЩИЯ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР ЗА ТОРМОЗ ОТ БАЗА БАНКЯ НА МВР.
112
0
 
12
 
! Отговори
koko преди 14 години
Е не ли това което БОрисов обеща: Министри и общински чиновници в ареста. За затвора отговаря съдът.
111
4
 
14
 
! Отговори
111 преди 14 години
Тази гадна, крадлива и бандитска муцуна (Цонев) много отдавна трябваше да лежи... е , ето че му се предоставя чудесната възможност!
110
1
 
1
 
! Отговори
гилотин преди 14 години
Да ето двама *** са ти прочели изреченията и са ти дали ок.надолу.Двама престъпници си щракат в днес бг.
109
1
 
1
 
! Отговори
шуцбе преди 14 години
АБЕ вие луди ли сте които гласувате отрицателно на изказването на Чичо...Кои сте вие ейй Цонев да не си ти вземете му лаптопа...Просто не сте луди вие въобще не сте хора ...
108
0
 
3
 
! Отговори
Plamen преди 14 години
Ai sektir na vsi4ki deto go zashtitavat , te go fanali s 60000 evro v ratzete da si plashta. Kak da se obrushta kum nego politzaia s Gospodin ministur li? Triabvashe i s shutove da go zakarat do raionnoto 4e malko da se stresnat i drugi deto burkat v meda!
107
9
 
0
 
! Отговори
Ценко преди 14 години
За Джордж - Позорът на България е голям. И този позор се крепи на кариерите на Романчо Василев, Цецко, Цецка и т.н. Голям позор братя, голям. Не за Цонев, когото ГЕРБ и Цецко вкараха в схема (експерти от НАТО дали заключениеу тъ, тъ ръ) и горкият Цонев не се усети, че тези са тръгнали с брадвата за да си уредят своето грабене. Ха сега да арестуват от Цветелинка с 1 милиард евро
106
6
 
0
 
! Отговори
Джордж преди 14 години
едва ли с един бивш министър на отбраната на страна от НАТО участвувал в съвети на НАТО в САЩ ще се отнесат така ако е извършил криминално престъпление
105
1
 
1
 
! Отговори
do 4i4o преди 14 години
Qvno ste gledali mnogo ekshani,,no sas sigurnost ne ste jivali v USA.
104
13
 
12
 
! Отговори
Нов Кайзер преди 14 години
И аз искам така да ритам и извивам ръце-на това ни учи сегашната полиция Такова простишко държание на полицаи и прокурори никъде няма и НЕТРЯБВА ДА ИМА !
103
12
 
5
 
! Отговори
Нов Гербер преди 14 години
Пиновчетовски арести !!! Такава простащина на полицията няма другаде в 21 век
102
2
 
16
 
! Отговори
Батман преди 14 години
А га крадоха, нямаше проблем с човешките права на окрадените !!!
101
6
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
Ква бруталност, бе ***! Висши рушветчии, които са обърнали властта на битпазар и всичко читаво, способно и можещо е обект на гавра заради тая пасмина подкупна! Задържането им е най-нежното движение, което някога съм виждал!!! Не знаете как е в Щатите - най-демократичната държава... Занимава ли се полицията с теб, подчиняваш се на всяка заповед и те респектират здраво. Няма хън-мън! Тук ги хванали висшите рушветчии ачик-ачик на местопрестъплението, някакви си псевдодемократи пищят с перце да ги погалват тез престъпници. А само като си помисля, че тези лица са управлявали България на възлови постове и 20 години посткомунистически преход са процедирали системно и единствено по тоя начин, убеден съм, че задържането им беше доста снизходителна акция. Само да не ми каже някой, че извършеното престъпление е изключение или се е случило по невнимание и че тези хора никога не са си помисляли за рушветчийство. ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ И ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ТЕЗИ ТРИ ***: СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪДИЯ, БИВШ ВОЕНЕН МИНИСТЪР И ФИНАНСОВ КОРИФЕЙ!
100
6
 
4
 
! Отговори
Germany преди 14 години
OMАСКАРЯВАНЕ А ЛА БиБи Костоф и ДС.....Набелязва се целта и как да бъде унищожен. Изписват се няколко рапорта, изготвя се засекретена справка, изпраща се в прокуратурата. Те са съвестни и си правят проверката. Междувременно се намира начин това да излезе в МЕДИИТЕ и човекът да бъде ОМАСКАРЕН. Прокуратурата казва: НЯМА ТАКОВА НЕЩО, но човекът е ОМАСКАРЕН. Информацията се подава и на европейските ни партньори и този човек е ликвидиран и там. Това са прийомите на ДС и те продължават и това правиха от кръга Драшков, категоричен бе Хаджолов.Става дума за политици и други известни хора. И НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ...... "Миналата година, когато беше избран за премиер, Бойко Борисов каза, че ако в рамките на една година не постигне никакви резултати, ще отиде там, където сега е царят. За съжаление, имам усещането, че това правителство ще стигне края си по-бързо, отколкото се предполагаше", казва журналистката Барбара Йортел от берлинския всекидневник ТАЦ
99
6
 
9
 
! Отговори
Алоооо дайте преди 14 години
Много ще е интересно, като дойде време мутрите ББ,ЦЦ да ги щракнат, дали така ще ги дават, все пак Боко има (поръчкови убийства на ИПОН, контрабанда в големи размери с Пашата, далавери за Сибанк, аферата кметко-зетко)А иначе не мога да проумея, тея изкопаеми ББ ЦЦ в какъв свят живеят, ще остраняват държавния глава, ей така все едно ще си сменят гащите......ще арестуват /не е въпроса дали е или не е виновен/, но не осъден бивш министър, като пладнешки разбойник, ще го снимат и распространяват като порно филмче.......Ама моля ви се ако това е демокрацията, то тогава каква ще да е бандитската порядка...... ГЛАВАТАРЯ ,разследва, съди, коли и беси....Алоооо дайте да ги свалиме на земята, да им резнеме крилцата, много се взеха на сериозно....... най добрее и е време за Разпни Го
98
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
защо ме бамнахте бе нали живеем в демократична държава