България – път за контрабанда. Краун Ейджънтс така ни видя

Престъпността продължава да е сериозен проблем
Обновена: 16 фев 2011 14:48 | 16 фев 2011 14:47,
45
България – път за контрабанда. Краун Ейджънтс така ни видя
Контрабандата продължава. Снимка: Булфото

България продължава да бъде основен маршрут за международните контрабандни канали, твърдят от "Краун Ейджънтс", цитирани от Радио Дойче веле.

Още по темата

Без съмнение контрабандата на цигари се увеличи и е голям проблем, който става все по-сериозен. Една от важните причини за това е съществената разлика в цените на цигарите в България и някои нейни съседи – особено Сърбия и Македония. Влизането на България в ЕС наложи да бъде вдигнат акцизът на цигарите и поради това един пакет сега струва три пъти повече. Но това е проблем отскоро и не бих казал, че е честно да го свързваме пряко с напускането на „Краун Ейджънтс”, коментира Дейвид Смит, доскорошен програмен директор на компанията за България.

От друга страна обаче, ние отправихме редица препоръки, когато си тръгнахме, особено за контрола върху режима с акцизите, които все още не са приложени. Сигурен съм, че ако това стане, то ще има сериозен ефект върху намаляването на контрабандата, смята Смит.

Организираната престъпност, икономическата престъпност продължават да са сериозен проблем за България. Бих казал, че бяха направени съществени подобрения през деветте години, в които аз работих в страната. Но честно казано, докато не бъдат осъдени големи имена и то с присъди, които действително ще бъдат излежавани, то предстои още много работа, казва още Дейвид Смит от британската фирма "Краун Ейджънтс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 13 години
Абе тия мръсни *** *** Краун Ейджънтс що не ходят да се факат .
41
1
 
2
 
! Отговори
знам много преди 13 години
Тия бяха хрантутени от нас дълго ,много дълго...кръвопийци мръсни пък и са нагли да говорят
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като бяха тия от енджълс какво,всичко си беше както е било винаги само кадето много хора не знаят какви луди пари са им давани за това ,нали беше конфиденциално.Подобре че още едни хрантутници се разкараха.
39
0
 
0
 
! Отговори
emos преди 13 години
Ееееех 7 вижда се ,че никога не си имал вземане даване с митниците иначе нямаше да ръсиш такива простотии.Знаеш ли колко добре бяха усвоили(ама ние сме шестима)но за разлика от *** на пътя това не означаваше 6х10,а 6х500.Не,че са неудобни а просто новите не са гушнали процент от договора и няма защо да делят с тях.
38
7
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
Краун Ейджънтс бяха пречка за Развитие на контрабандата - затова гражданите за африканско развитие на България ги махнаха - веднага щом дойдоха на власт ! Просто им пречеха !
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те затова бяха махнати Краун Ейджънтс - за да се вихри свободно контрабантата . Докато те бяха приходите в митниците растяха всеки месец , сега всеки месец спадат !
36
2
 
6
 
! Отговори
Е, вярно, че преди 13 години
Е, вярно, че България е път на контрабандата, все още, но за сметка на това контрабандата е много по - добре организирана от времето на Краун Ейджънтс и държавата на най - високо ниво помага с каквото може ...
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще вият гадните англета....спряха парите и.. :))))
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще вият гадните англета....спряха парите и.. :))))
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
след англичаните,които плюехме, контраб е огромнада не би сим дянков и танов затова да ги изгониха може ли те да печелят огромните пари от нея-вижте как изведнъж скочи износа на бг циг -все едно че цяла европа пуши бг цигари-което е смешно,никой не ги пушиа те да си теглят акциз,ддс и разни такива зад гърба на вс
32
3
 
1
 
! Отговори
BREMEN преди 13 години
До LONDON, тебе винаги ще те оправляат. Наистина ми верай
31
7
 
1
 
! Отговори
контрабандист преди 13 години
Ох! Секна ми дъха от новата власт:) Сега вече печеля три пъти повече, като единият път го отстъпвам на Боце:) Много съм доволен:)
30
1
 
6
 
! Отговори
LONDON преди 13 години
Кой да се осъди ...себе си ли,от 20 години ни оправляват една и съща мафия.Народа пак се събуди,мълчи като ***,ами да ги тапкат и без с това с туя турски новини и сериали са готови за ориента
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
29 - Да де! И аз туй казвам:)
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
27 - Верно е туй дет написа! Ама е верно, че при едните кантрабандата е 16%, а при другите над 50%:) Те само туй е разликата! Другото е верно:)
27
1
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Ще фалирате ами как като ви затвориха кранчето отвсякъде и сега хулите правителството
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
27 - Верно е туй дет написа! Ама е верно, че при едните кантрабандата е 16", а пре другите над 50:) те само туй е разликата! Другото е верно:)
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе стига сте пискали.Контрабандата си е организирана от време оно.Нищо ново.Тука бил пътя.Ми нали от някъде трябва да минат наркотиците и останалите стоки за да стигнат до Англия.Щом толкова много разбират нека си ловят тяхната контрабанда.Поне им е лесно остров са.Да си наблюдават пристанищата и тунелчето.Да *** не.И те искат да си смъркат наркотиците,да пушат евтинко и да пият евтинко.То е лесно да плюеш другия.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от короните ги е яд,че ги изгонихме от хранилката.Толкова години вземаха яки пари без нищо да свършат.Кадрите им които бяха тук повечето бяха без ценз и само се напиваха.Накрая като си тръгваха знаеха повече отколкото като дойдоха,т.е. понаучиха нещо от нас.Често ни препоръчваха неща които ние правим от години.
23
11
 
5
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 13 години
Наздраве другари герберисти, благодарение на вас и нощното производство, разрешено от Боко, имам тази фабрика за бира. Дайте още нощни бдения, че Дянков и той вече иска капаро за контрабандата... Ще фалираме ако няма лапачка...