Поехме несъразмерен риск, за да опазим границата на ЕС

Йовчев: Експерти от ЕК преценяват да получим ли помощ
Обновена: 26 сеп 2013 18:37 | 26 сеп 2013 18:37, Веселина Йорданова
42
Поехме несъразмерен риск, за да опазим границата на ЕС
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Очаква се на 1 октомври да пристигнат експерти на Европейската комисия, които ще преценяват дали имаме нужда от финансиране заради бежанците от Сирия.

Според министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев има голяма вероятност страната ни да получи финансова помощ, защото ЕК е признала наличието на извънредна ситуация у нас, Гърция и Кипър.

Още по темата

Такава помощ може да бъде получена по два фонда - "Европейския бежански фонд" и "Външни граници", в които има общо 13 млн. евро.

Министърът каза, че за следващата финансова рамка средствата в тези фондове ще бъдат доста по-големи, като ще може да се кандидатства по три основни направления - "Външни граници", "Европейски бежански фонд" и "Полицейско сътрудничество".

Йовчев коментира и ситуацията с влизането на страната ни в Шенген, като заяви, че България е демонстрирала готовността си чрез начина, по който се е справила със ситуацията с бежанците от Сирия. По думите му България е поела несъразмерен риск, за да се опази границата на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
ertyusdfghjkl преди 10 години
С какво се е справила България ??!?
35
1
 
5
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Както първата световна война - *** пази граница, Дойчо *** баница!
34
1
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Както първата световна война - *** пази граница, Дойчо *** баница!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е демонстрирала готовността си чрез начина, по който се е справила със ситуацията с бежанците от Сирия.Edno magare kolkoto poveche nosi, poveche go tovarqt.
32
1
 
9
 
! Отговори
Капитан Петко преди 10 години
Затворете границата още днес, ***! Как не разбирате, че приемем ли помощи за бежанците от ЕС, веднага ще ни натиснат да приемаме още и още бежанци, но без да имаме правото след това да ги препращаме вън от България !!! БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ НЕВЕРНИЦИТЕ !
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато бягаш от война, отиваш до съседната държава и чакаш в бежански лагер, за да се върнеш у дома! Къде ни е общата граница с Ирак, Сирия, Алжир и Сомалия?!? При положение, че в Турция армията е в пълна бойна готовност с артилерия и танкове, как тези 'бегълци' минават едни 1500 км и как влизат тук,, прекосявайки още 2 охранявани граници? И защо не бягат към приятелската Русия например? Израел, Катар, Иран? И е лъжа, че оттук заминавали за Европа - ние не сме в Шенген и няма да ги пуснат!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветлин Йовчев gleda na kruv a zadnika mu na wurchina.Kato slagate letvata mnogo wisoko, taka stava.
29
1
 
3
 
! Отговори
american boy преди 10 години
*** 4erveni v kombina s turcite privetstvat v Bulgaria s dobre doshli predstaviteli na kloakata na svetovniq agresiven islqm! Tova sa hora, koito jiveqt za jihad i skoro o4akvajte fojerverki po pazarite i gradskiq transport! Uvi, no komunist cennosti kato rod i rodina ne poznava!
28
1
 
2
 
! Отговори
men преди 10 години
Vsi4ki pi6ete I vsi4ki imate mnenie za6to samo broeni hora protestirat vseki den.Taka ni6to niama da napravite ami podpalete parlanenta kakto predi I promiana 6te ima ili pone nadejda.To I na men mi haresva da si pi6a gluposti vsiaka ve4er no az go pravia Za6toto sam tvarde dale4e VIE ste tam ne dopuskaite tova predatelstvo
27
1
 
21
 
! Отговори
един преди 10 години
Страна ,в която няма пари за лекарства за онкоболни , пенсионери , поема неоправдан риск да дава дом на друговерци, които определено са бедни ,след като ни ги препращат през цяла Турция.Превръщат ни в ислямиска - *** държава, а цветът на нацията и продължение на българския род няма поприще и бяга . Трябва далновидност и твърдост !
26
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 10 години
Имах предвид, че турците пазеха границата към ЕС, докато имаха интерес и се надяваха да влязат в съюза. Kато разбраха че няма да стане тяхната работа, предадоха и Европа, и нас.
25
1
 
14
 
! Отговори
bg преди 10 години
А бе ***, границата към ЕС доскоро я пазеха турците, вие само имитирахте че я пазите. Искам да знаеш, че когато българите искаме да се затвори границата, 90% от нас имаме предвид не да се затворят КПП- тата, а да се затвори зелената граница т.е. да се изгради ограда и се подсили охраната по българо-турската граница, както направиха гърците.
24
1
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Не ме гледай като изтрълнал, ами затваряй границата!!!
23
3
 
8
 
! Отговори
ravan преди 10 години
Ухаааааа до 13 млн. евро ще могат да прилапат нашите комунистически ***. Уж за бежанците, а пък те ще прибират комисионничките, а за ман...те от Сирия ще има трохи. 13 млн. евро са мнооооого BMW-та, джипове, яхти, почивки по екзотични дестинацийки, за закърпване на поизгладнелите им фирмички и т.н. Перфектното оправдание за нагушване, но този път не на гърба на нещастните българи, а на глупавите и богати европейци. Блазе им братя!
22
1
 
12
 
! Отговори
хахахах преди 10 години
Вие да не мислите, че идват сирийци?! Много малко сирийци идват. Арабеската като си е хвърлил паспорта още в река Нил, ходи го хвани после че е от Египет, а не от Сирия!После всички викат "От Сирия сме!"Отделно, че даже наивните казват как 50% са сирийци, а останалите 50% са от всякакви септични ями в ислямския свят - пакистанци, афганистанци, от мали, от палестина, от ирак, от сомалия (тия мамуни дето последно се пуцаха в Кения).
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат: "Излиза, че ЕС е по-лошо от Съветския съюз, за 8 години членство нищо добро, а само негативи за държавата и народа в крайна сметка за какво ни е скапания ЕС, ай сиктир западно европейски ***. "----------------Грешка - Западно еврейски ***!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Очаква се на 1 октомври да пристигнат експерти на Европейската комисия, които ще преценяват дали имаме нужда от финансиране заради бежанците от Сирия". Ще ядат известно време на българска кьорсофра и след това ще ни покажат среден, а ние да му мислим (много се съмнявам, че има мислещи политици в България).
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излиза, че ЕС е по-лошо от Съветския съюз, за 8 години членство нищо добро, а само негативи за държавата и народа в крайна сметка за какво ни е скапания ЕС, ай сиктир западно европейски ***.
18
9
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Нали бойко докладва на Европа, че през нашата българо-турска граница пиле не може да прехвръкне, ама не каза нищо за имигранти. Изглежда е забравил да измаже сградата и ОК. Той ЕС излъга, та камо ли вас и още му се кланяте на този циркаджия, дето цяла България бере срам заради него.
17
2
 
25
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Границата я опази дясното правителство през 1999 г. Тогава имахме война на 150 км от границата. Нито един албанец не дойде тук. Сега от 2300 км идват хиляди! Оставка, безхаберници!