Във Facebook: Разкриха за часове крадли на телефон

Полицията нехае, социалната мрежа обаче не си трае
Обновена: 25 мар 2015 16:16 | 25 мар 2015 15:34, Александър Попов
163

Снимките, по които бяха разкрити крадлите. Снимка: Facebook

Семейството на македонския певец Дарко Релушкоски стана жертва на две крадли. Съпругата на Дарко работела в аптеката си в столичния квартал "Овча купел", когато две девойки на видима възраст около 18 години откраднали нейния iPhone.

Те сигнализирали за кражбата в полицията, но от там им обяснили, че е почти невъзможно да открият апарата, тъй като крадците сменяли идентификационните номера, разбивали и паролите в iCloud. До мобилните оператори пък се обръщали само при тежки криминални случаи. Независимо, че семейството предоставило снимки и запис, останали с впечатление, че трудно ще си върнат откраднатия телефон.

"Тогава пуснах снимките във Facebook и нямаше и час и двете бяха разпознати. Знам от кой квартал са, други пострадали дори ми дадоха телефоните им. Писах им в профилите да ми върнат смартфона, но и до днес го няма. Даже бабата на едната е разбрала за случая и дойде в аптеката. След като видя записа и обеща да съдейства момичетата да отидат до магазина, където е заложен. Дано не са го продали", разказа пред Dnes.bg Дарко.

Той допълни, че е писал в профила на едната крадла, но преди няколко часа видял, че той вече е изтрит.

"Изумен съм колко бързо хората помогнаха, а знам, че има десетки пострадали като мен. Просто не дават гласност на случилото се. Оказа се, че социалните мрежи могат да помогнат в случаи като моя", допълни още Дарко.

Той е категоричен, че не иска да унижава момичетата, но е изненадан в какво време живеем, в което деца така хладнокръвно крадат. И как полицията нехае, но социалната мрежа не си трае...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Facebookкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
4
 
! Отговори
Гого преди 9 години
До МАЙКАТАСИТРАКАПолицията !!! Коя полиция ??? ------------------------------Как коя? Тази дето се здрависва и прегръща с биячите в МОЛ-а
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 133А дано, ама надали !
103
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
След произнасянето на Конституционния ни съд и след спешните промени в Закона за електронните съобщения, данни за трафик от мобилните оператори ще могат да се искат само ако престъплението е тежко, т.е. наказва се с повече от 5 години лишаване от свобода по НК. Останалите да свикват. Полицията не е виновна. Оказва се че ако искаме личните ни данни да са по-защитени, ще трябва да забравим разкриваемост на по-леките престъпления ако за това се изисква достъп до мобилни данни.
102
0
 
5
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
Полицията !!! Коя полиция ???
101
0
 
9
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Не разбирам как полицията не може да реагирар при условие, че им предоставят видео запис и благодарение на него дори са разпознати момичетата?
100
0
 
4
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Тези двете трябва да са "близначки"дрехите,обувките и чантите са им еднакви.
99
0
 
48
 
! Отговори
Онази преди 9 години
Полицията НЕ работи ,хора... За пореден път се убеждаваме! Вчера следобед са откраднали микробуса на приятел от паркинга на Джъмбо- полицай от 5то районно му обяснил, че има канал за тези коли и изчезват в Македония.... Знаят, но нищо не правят! Защо ли са ни?
98
0
 
15
 
! Отговори
ovci преди 9 години
ама то и да си *** не е лесно ! на вратата пише видео наблюдение, има знак, камерите не са 1 и 2 в магазина, едната дори поглежда към нея и я забелязва. Добре че бабата си я знае що за *** е отгледала и иска да я вкара в пътя жената че тоз *** е върнала телефона. То добре че и другите нейни приятелки дето я знаят къв *** е са се обадили. Дарко сега можеш да я опъваш когато си искаш с предтекст че ще я съдиш. И сподели с нас :) Е тва се питам ученичка ли е или минииеттчийка тогава ?
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ще се радвам, ако съвестта у момичетата проговори и върнат телефона. Млади са, могат да се поправят докато не е късно, но да знаете всичко идва от възпитанието в семейството. Не изглеждат да са бедни или краино нуждаещи се. И ние сме живяли скромно, но никога не ми е идвало на ум да посегна на чужда вещ.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разликата между преди и сега е, че сега се намират нормални телефони за под 100 лв, но тогава нямаше, най-евтините започваха от 300 нагоре, поне това си спомням. Майка ми се пенсионира като учителка с над 20 г. стаж и една от последните и заплати беше около 400 лв нето.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сираци ,емигранти, така се чувстват половината хора в БГ!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едните ще работят за да ги крадат други.Едните цял живот лежачка,а другите работа.Ей не се уядоха ,тези келемета.
93
1
 
22
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Ще им начупят ръцете някъде на тия ***, няма всеки път да им се разминава.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След,това защо се самоубивали?! Те ги унижават до предела на човешките им сили съществуване.Позор!Остава и да ги крадът и това вече запълва отчайващата грозна картина.С това гледане в чуждия двор има двоен стандарт.За едни може...са живят на чуждия гръб.А при други крадене,унижения и издевателства.Позора е пълен!
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой образован човек работи за 300 лева?Тези с Основно образование взимат,повече.Това е повече от унизително.Подигравка с личността на човек и унизително отношение към него взимат връх.Обезценява му по всякакъв начин труда.2003 година са си пари сега една "брънка" в перото на семейния бюджет.Попълване на дупки,но не и задодволяване нуждите на човек.Нормално съществуване!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 2003 год. са си били пари.Сега е много по-скъпо.Триста лева са нищо.Предвид консумативите, колко са скъпи.За семейства са нищо.И ако, трябва да се издържат и да си плащат нищо не са единия ,трябва ва седи гладен.Това си е оцеляване.Минималната заплата за страната е повече.Вуйчо ти ти е направил скъп подарък за онова време.Ти затова си го преживяла, толкова тежко.Глас да загубиш е Шок!
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вуйчо ми няма семейство, само ние с брат ми сме му като деца, когато следвах майка ми се пенсионира като учителка, баща ми беше безработен. 300 лв бяха доста пари за онова време, а и сега са. Това си беше една цяла заплата на вуйчо, която ми даде да си купя този така желан телефон.
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като вече са идентифицирани, полицията да си свърши работата, прокуратурата да се самосезира. Какво им цепят басма?! Бабата щяла да ги убеждава и не знам още какво.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 18 г., в тяхната общност отдавна вече не са деца. Всяка от тях сигурно вече има по 3-4 деца и се оправдава, че трябва да ги храни, защото соц.помощи са й недостатъчни.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъп подарък от вуйчо ти!Понякога хората,като получат подарък от скъп за тях човек, става с огромна цена за тях.Става още по-скъп и ценен за човека.