Задигнаха касата с дарения в "Ески джамия" в Хасково

"Истински мюсюлманин не може да го стори", каза имамът
7 юли 2016 15:22,
19
Задигнаха касата с дарения в "Ески джамия" в Хасково
Снимка: Dnes.bg

Касата с дарения от вярващи в "Ески джамия" в Хасково бе открадната от неизвестни засега лица, съобщиха от полицията и от джамийското настоятелство.

Според предположенията престъплението в централното молитвено помещение е извършено след 15:00 часа вчера, когато в молитвения дом не е имало служители.

Металната кутия тип "пощенска" не е била укрепена солидно за стената, се уточнява в съобщението на полицията.

"Даренията по течащия в момента празник Рамазан байрям са повече от обичайното. Отваряме касата веднъж годишно. Никой не може да каже колко са били събраните средства, но вероятно са около 2000 лева", каза имамът в джамията Мюмюн Рамаданов пред БТА.

"Това е кощунство. Истински мюсюлманин не може да стори такова нещо. Това е дело на неверник, който няма страх от Господ и Аллах", оцени свещенослужителят.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по установяването на извършителите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми значи е бил фалшив мюслиманин
13
0
 
1
 
! Отговори
213 преди 7 години
"Истински мюсюлманин" какво е това!!?Такива изповядващи тази религия познавам,че могат и майките си да продадат за пари,лъжат без да мигат и се кълнат в децата си,хайде да не се убеждаваме в истинските неща!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински мюсюлмани, както и християни има съвсееем малко.
11
2
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Чел съм доста, не само Корана. Тук темата е за мюсюлманите и затова коментирам него. Със същия успех мога да коментирам и Библията, Тората и която си искам религиозна книга или религия. Запознат съм с почти всички, затова съм атеист.Поинтересувай се кои са "неверници" според Корана който явно не си чел, но коментираш..
10
5
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Вандали има навсякъде. Неопожарени няма и джамии останали. Насилственото помохабеданчване е доста спорно и ако го е имало е било изолирани случаи. Насилствено е било колкото насилствено отец Б.Саръев християнизира мюсюлманите в същите Родопи.Освен да се чете е хубаво и да се мисли, мислете!
9
0
 
2
 
! Отговори
немюсулманин преди 7 години
грешка, отговора беше до 5.
8
5
 
4
 
! Отговори
немюсулманин преди 7 години
до 6:Неверници са онези, които казват: Аллах, това е третият от троицата. А няма друг Бог освен единствения Бог. И ако не престанат да говорят това, болезнено мъчение ще сполети неверниците.Коран 5:73Твоят Господ разкри на ангелите: Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!Коран 8:12Това са сурите от корана. Хубаво е да се чете! И то не само корана (като теб).
7
4
 
5
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 5. Хайде да не подхващате тази тема, а? Защото веднага ще те попитам след като османците са признавали християнската религия защо няма останал манастир и църква в България неопожарени и защо насила са сменяли религията на християните в Родопите. Хубаво е да четете... само че не избирателно и каквото ви отърва!!!
6
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Естествено, че истински мюсулманин няма да го стори. Това показва че не сте толкова мюсулмани, колкото се пишете. То истински мюсулманин и парсе не яде и ракия не пие, ама вие го правите, или поне повечето, така че....
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Корана неверници са само тези които изповядват религия нямаща написана божия книга или божие слово. Като такива книги или слово ислямът признава Корана, Библията и Тората. Затова евреите християните и мюсюлманите не се считат за неверници. Също така джихад или свещена война не се водят срещу тях. Затова и в Османската империя евреите и християните са си имали църковен водач и настоятелство които са решавали въпросите на общността. Такова са имали и арменците.Хубаво е да се чете, четете!
4
5
 
11
 
! Отговори
немюсулманин преди 7 години
"Истински мюсюлманин не може да стори такова нещо. Това е дело на неверник," -веднага да се задейства българският хелзинкски комитет! Това е явно расистко и етническо нарушение. Във мюсулманската религия "неверник" е всеки който не изповядва исляма. Тоест той обвинява на верска основа всички други религии за виновни, Ама че съм и аз, българският хелзински комитет не се интересува от нарушение на правата на другите религии,. Той стриктно следи само за мюсулманите.
3
0
 
16
 
! Отговори
Всички преди 7 години
знаем кои нямат страх от никой Бог и не зачитат ни църкви ни джамии!
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва сигурно са от кандидат мюсюлманите, дето си сменят религията според материалната полза.
1
4
 
12
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
ИМАМЪТ Е ТОКУ ЩО ПРИЗНА СУМАТА.